自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 kitty0502 於 08-7-25 03:28 PM 發表
我都諗住泵咋,怕難介

我個女歲半戒左,係話戒就戒到個隻,因為佢鍾意食大人飯。
盡我一己之力,發放正能量!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 yanau 於 08-7-25 15:58 發表
係啦~~我囝又係食恩加健,我出posr 徵 d 人 pm 我
大多數都開$150 仲話最平喎?其實我諗二手市場應該平
3、40 蚊咁就差不多,同街買差幾蚊真係唔好煩喇~~
quote]原文章由 PAMELATSE 於 08-7-23 11:42 發表 http://forum.ba ...

我未又係呀
我响2手市場徵恩加健900g,
最平都話要$130
分分鍾D1号奶粉仲平過D3号奶粉

仲要出去交收D時間都响番到啦~
平得多就話~

男爵府

我覺得戒人奶大人辛苦d, 個時我鍡左2個幾月, 因為要返工所以等鍡. 谷奶都係痛到爆, 生bb開刀的傷口都無谷奶時咁痛. 我真係喊左出黎. (希望唔好嚇親d打算鍡人奶的媽咪 )
原文章由 召藥師 於 08-7-25 16:32 發表

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 召藥師 於 08-7-25 16:32 發表

歲半都差唔多啦,我係驚佢唔啜過我唔安樂

水晶宮

好媽媽勳章

我知道介人奶之後都會谷奶,我諗同唔餵個d谷得差唔多
原文章由 雙子媽媽 於 08-7-25 16:42 發表
我覺得戒人奶大人辛苦d, 個時我鍡左2個幾月, 因為要返工所以等鍡. 谷奶都係痛到爆, 生bb開刀的傷口都無谷奶時咁痛. 我真係喊左出黎. (希望唔好嚇親d打算鍡人奶的媽咪 ) ...

男爵府

我估唔係羅, 應該辛苦d . 因為話晒都啜過, d奶上得'行'd. 有2者經驗的媽咪黎share吓.
原文章由 kitty0502 於 08-7-25 16:46 發表
我知道介人奶之後都會谷奶,我諗同唔餵個d谷得差唔多

大宅

agree

原文章由 雙子媽媽 於 08-7-25 16:26 發表
earn奶粉錢唔係問題, 我o個時都有 . 不果獅子開大口, 仲要同市價差無幾. 咁就真係搵鬼買羅.

水晶宮

好媽媽勳章

好,等我生左試埋話你知
原文章由 雙子媽媽 於 08-7-25 16:54 發表
我估唔係羅, 應該辛苦d . 因為話晒都啜過, d奶上得'行'd. 有2者經驗的媽咪黎share吓.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 雙子媽媽 於 08-7-25 04:54 PM 發表

唔係,我兩個都餵過,到佢地食固體食物開始食少左人奶,漸漸愈食愈少唔會再谷奶,到最後一日食一、兩次奶時,隨時戒奶都得,只要自己個排唔食d谷奶食物就得。

超級版主

原文章由 雙子媽媽 於 08-7-25 04:42 PM 發表
我覺得戒人奶大人辛苦d, 個時我鍡左2個幾月, 因為要返工所以等鍡. 谷奶都係痛到爆, 生bb開刀的傷口都無谷奶時咁痛. 我真係喊左出黎. (希望唔好嚇親d打算鍡人奶的媽咪 ) ...

妳個b咁細個就戒就梗係辛苦啦!冇得俾佢選擇嘛!習慣左媽媽奶,突然要佢食奶樽,味道差好遠好遠,而且又冇左安全感;大人原本成日餵,餵餵吓stop左就梗係谷得極痛苦

男爵府

可能個時我趕時間 . 我一cut就即時cut, 真係谷都上頸, 痛都接手都舉唔起, 筷子都揸唔到, 真係諗起都痛 . 仲有d奶好似開水口咁係咁'的'出黎
原文章由 召藥師 於 08-7-25 17:41 發表

唔係,我兩個都餵過,到佢地食固體食物開始食少左人奶,漸漸愈食愈少唔會再谷奶,到最後一日食一、兩次奶時,隨時戒奶都得,只要自己個排唔食d谷奶食物就得。 ...

男爵府

我亞b又無野呀, 我一cut就cut, 好彩佢又無唔肯食. 可能我鍡的時間好短, 只有2個幾月 .
原文章由 召藥師 於 08-7-25 17:44 發表

妳個b咁細個就戒就梗係辛苦啦!冇得俾佢選擇嘛!習慣左媽媽奶,突然要佢食奶樽,味道差好遠好遠,而且又冇左安全感;大人原本成日餵,餵餵吓stop左就梗係谷得極痛苦 ...

首頁

尾頁

跳至