自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

禁止訪問

引用:超冇品,因為佢態度好差,話佢幾句,就唔比

別墅

引用:Quote:stagea 發表於 15-10-17 23:47 問佢

原帖由 philipsbaby 於 15-10-18 發表
我曾經見過淘寶討論區d賣家訴苦,佢話佢自己d野十蚊一件,來貨價只賺你一兩蚊件,大佬點包郵呢?仲有一個問 ...
香港人大把算死草

別墅

回覆:有冇人試過向淘寶比賣家block!!!

你咁麻煩,換著我都唔賣比你。20包郵?運費都唔止。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

KAMAI 發表於 15-10-18 12:43
咁哩d係估佢打錯啫!實質唔知
跟返前文 都似係發貨喎

男爵府

引用:你咁麻煩,換著我都唔賣比你。20包郵?運費

原帖由 cysff 於 15-10-18 發表
你咁麻煩,換著我都唔賣比你。20包郵?運費都唔止。
我其實問佢可唔可以,係問答題!冇話一定要,只不過問下,咁佢可以好態度回覆唔得掛,咁叫麻煩,咁不如唔好做客服啦,睇黎如果你係做客服,人地問多你兩句你都一定好似佢咁發火

男爵府

stagea 發表於 15-10-18 10:21
用順豐發貨包郵? 賣家可以決定包不包郵,做買家有權利去查詢,亦可以接受與否!
我無話全部人都係咁,好似我咪唔係囉~不過確實有買家試過真係要求人地包順豐,仲要發到香港,咁你覺得合理嗎?
如果講返香港,我都試過Y記,我賣個十蚊野佢叫我包郵,之後佢又好聰明咁話不如我同你買兩件咁咪包到囉? 但佢唔明件野包多一件會過磅,我都比多錢啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

philipsbaby 發表於 15-10-18 16:58
我無話全部人都係咁,好似我咪唔係囉~不過確實有買家試過真係要求人地包順豐,仲要發到香港,咁你覺得合理嗎?
如果講返香港,我都試過Y記,我賣個十蚊野佢叫我包郵,之後佢又好聰明咁話不如我同你買兩件咁咪包到囉? 但佢唔明件野包多一件會過磅,我都比多錢啦

順豐包郵發到HK...看看是買幾錢貨品, 要包幾錢郵費, 根本沒有合理定不合理, 只要看看賣家是否願意包郵!

賣家願意包郵, 是否又不合理? 不願意又合理?

我講既係某部份人, 亦無話你講全部人, 不要倒轉字眼, 但若果你是賣家, 買家要求包郵, 你已認定為不合理, 其實你要人認同你包郵費就"不合理"?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

KAMAI 發表於 15-10-18 14:02
我其實問佢可唔可以,係問答題!冇話一定要,只不過問下,咁佢可以好態度回覆唔得掛,咁叫麻煩,咁不如唔好 ...
其實買野既人心態, 問下有咩問題?
係舖頭買野, 都會問下用咩CREDIT CARD有DISCOUNT啦~

真心不明白!

男爵府

Dragonbaby2014 發表於 15-10-18 10:29
香港客係最麻煩加唔好做的
好多古靈精怪問題
大陸客有時聲大大無禮貌
你都感同身受呢~我嚮香港同大陸都遇過大陸客,多數都ok既,個別會扭扭擰擰。
好似我琴日賣左部mp4比個客,佢問左好耐到臨交易都話我件係咪新貨。大佬成個盒全部未開封條位都影曬都仲唔信係新貨?我可以點,繼續同佢玩落去定做其他生意好呢?

男爵府

stagea 發表於 15-10-18 18:45
係舖頭買野, 都會問下用咩CREDIT CARD有DISCOUNT啦~
唔記得講,仲有一樣野d淘寶賣家最憎既就係香港人一定R著數,而家好多大既商城邊期有活動,邊個貨,買滿幾錢有包郵呢d所有promotion都早寫曬嚮度但唔知點解仲去R,而且佢地每小時都唔只服侍你一個客,咁點解要理你一直墨跡先~

再我真係唔明,正正常常點解會用兩個account, 係咪做得多佢地話既傳說中差評師?

琥珀宮

philipsbaby 發表於 15-10-18 19:38
唔記得講,仲有一樣野d淘寶賣家最憎既就係香港人一定R著數,而家好多大既商城邊期有活動,邊個貨,買滿幾錢有包郵呢d所有promotion都早寫曬嚮度但唔知點解仲去R,而且佢地每小時都唔只服侍你一個客,咁點解要理你一直墨跡先~

再我真係唔明,正正常常點解會用兩個account, 係咪做得多佢地話既傳說中差評師?

哦...服待客人係賣家應有既服務, 但你講到咁, HK人R著數, 無得講, 你係賣家不滿意就不賣囉!

正常一人係唔會有兩個戶口架! 其實好簡單, 只係叫朋友或家人代買, 用另一戶口買, 其實都唔影響到賣家!

別墅

引用:Quote:原帖由+cysff+於+15-10-18+發表你咁

原帖由 KAMAI 於 15-10-18 發表
我其實問佢可唔可以,係問答題!冇話一定要,只不過問下,咁佢可以好態度回覆唔得掛,咁叫麻煩,咁不如唔好 ...
我知佢點解要block你,你都係幾麻煩,買20紋嘢就要人包郵,即係要人倒貼你喇。羅著數,羅唔到又開post問。正常人網上買20蚊嘢都唔會叫人包郵。我係客服都唔會做你生意啦,一樣會block你。

男爵府

引用:Quote:原帖由+KAMAI+於+15-10-18+發表我其

我知佢點解要block你,你都係幾麻煩,買20紋嘢就要人包郵,即係要人倒貼你喇。羅著數,羅唔到又開post問。 ...
我諗你真係少係淘寶買野!其實大把野$10留下都會包郵架啦,你自己上淘寶望下先好講啦,笑死人,5毫字野我都試過包郵tim ar

男爵府

引用:Quote:原帖由+KAMAI+於+15-10-18+發表我其

我知佢點解要block你,你都係幾麻煩,買20紋嘢就要人包郵,即係要人倒貼你喇。羅著數,羅唔到又開post問。 ...
睇黎你似係係BK 撩交嗌多過想協助人,比番d正面既訊息啦唔該!

琥珀宮

索性唔幫襯

男爵府

何必買得咁cheap,無左佢會死嗎,幾十蚊野.......

男爵府

引用:何必買得咁cheap,無左佢會死嗎,幾十蚊野.

原帖由 joel827 於 15-10-19 發表
何必買得咁cheap,無左佢會死嗎,幾十蚊野.......
冇計,得佢有。

珍珠宮

點解仲要同佢買?你吾怕佢亂出貨,收在貨後有乜問題無人理?甚至吾發貨?

公爵府

stagea 發表於 15-10-18 18:45

我唔會問 我都真係未試過叫人順豐包郵

買得個雞碎咁多野 叫人包郵幾十蚊 其實都幾好笑

首頁
12345...6

尾頁

跳至