跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止發言

禁止發言

子爵府

What is the shortest route to 翠麗花園?

禁止發言

大宅

係喎,琴日off落一落街先知咁多舖執哂,好在連"彩x"都執埋,呢間野好難食.又貴,終於可以換間新野食lu ...

原文章由 嘉理子 於 08-8-4 14:39 發表
上星期五去"煒記", 見到天壇牌午餐肉俾人掃晒...

嘩, 愉翠商場o的舖好多執晒, 領匯正衰格!

[ 本文章最後由 rwurwu 於 08-8-5 12:21 編輯 ]
以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

子爵府

原文章由 嘉理子 於 08-8-5 00:41 發表
欣廷軒 -> 直去威爾斯醫院 -> 再直去然後順路轉右 -> 過天橋底 -> 到達翠麗花園了!

唔記得講...我從來冇買過有機食物給小B, 因有機 = 佢有商機$$$。不過我會自己盡量整食物&睇成份買野, 唔會畀佢食咁多化學野落肚, ...

TQ! Let me try try sin.

禁止發言

大宅

係咩??! 邊個係按摩池呀??! 上次第一次帶BB落去浸水,佢驚驚地,所以只係係個bb池度玩左半個鐘就走喇...入到去見個SAUNA室黑掹掹,好似close左咁,我就拿拿聲用毛巾包住亞b即返衝返屋企沖涼喇..可能果日唔算曬,天陰陰咁,一入到更衣室勁凍呀

原文章由 嘉理子 於 08-8-6 00:02 發表
唔係喎, 彩x o的老火湯好好味喎, $12一大碗抵到爛, 執o左冇得飲, 仲有佢個西炒飯$32都好好味, 我食過三次添, 冇得食...。已唔算貴啦, 您比較o下大家樂仲貴啦, 一碟野+湯或野飲都$3x, 仲要自己出去攞喎。

您o地有冇 ...
以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

禁止發言

大宅

o, thanks .. 咁個按摩池"店"唔"店"地架??! ...

原文章由 嘉理子 於 08-8-7 01:07 發表
泳池一入去係大人池, 右面係bb池, 然後後o的係訓練池, 最盡頭係按摩池(好細咋), 有熱水, 一流, 不過按摩力度就唔係咁大, 當浸溫泉囉...蒸氣室sauna室入面冇燈o架。 ...

禁止發言

大宅

o, thanks. .. let me go there with baby on sunny day .. hehe..

原文章由 嘉理子 於 08-8-7 14:02 發表
好似浸溫泉咁, 坐o向度浸。

禁止發言

大宅

咦,佢地貼左間舖既名喇??! 都算係好消息喎,起碼有d新野食下,唔該哂你報料呀!!

佢地黏o左o的深淺綠色防火板,會唔會係攪有機蔬果corner呢??!望就咁望啦,起碼咁近有得買,唔駛老遠買返去...

知唔知份問卷調查幾時deadline呀? 等我放左工夾岩時間就拎返份黎填先..

係呢,請問你囡囡有無係屋企附近讀過nursery同playgroup係好架? 我而家search緊,等個仔出年入讀呀..thanks!

原文章由 嘉理子 於 08-8-27 00:11 發表
All, 愉翠苑商場會開間Pie & Tart呀!係以前車厘哥夫個舖位。
百佳裝修緊, 見到黏o左o的深淺綠色防火板, 佢個image唔係藍色咩?

兒童會所內個滑梯封o左, 仲有請各位媽媽去服務台度索取關於兒童會所既問卷, 為o左我o地 ...

[ 本文章最後由 rwurwu 於 08-8-27 11:34 編輯 ]

禁止發言

大宅

thanks 嘉理子!! 我諗唔駛擔心,如果轉taste應該會大裝修既,同埋我地得兩個屋苑,絕對唔係咁大潛力改為中產supermarket,都應該照舊係PK...

好,我呢幾日都好夜先返到屋企,等我禮拜六去拎先...

好多謝你既意見呀,我諗亞B讀K1我會報埋呢間,始終想報果幾間都好似好多人,驚入唔到就弊lu..我而家首要都係搵返間nursery近我媽咪屋企果頭先,因為亞b俾褓母湊,唔想請工人湊住,等K1先返入沙田讀..不過我都報埋沙田附近做後備,一樣好驚nursery好多人爭啊!!

原文章由 嘉理子 於 08-8-28 00:18 發表
我最驚係PK攪Taste咋, 又乘機加價, 咁細都攪攪陣, 店如其名, "pk".

係呀, o的木板仲貼住請人添呀。

份問卷冇deadline, 又唔公開派, 唔知要攪幾耐。

我囡o向"真理浸信會恩典幼稚園"度讀書, 呢間得上下晝班, 隔離分 ...

複式洋房

我個女係 2002 AUG 出世
我住5座
我係爸爸

Nice to meet you all there!

複式洋房

欣廷軒真係幾好住
居住環境唔錯
交通方便
如果有大單位就 perfect

早前都有諗過搬大少少
樓齡/呎價/交通方便/環境/設施....
諗過翠擁華庭
但係聽講長實樓宇質數麻麻

帝堡城交通吊腳

禁止發言

大宅

"欣廷軒真係幾好住,居住環境唔錯,交通方便,如果有大單位就 perfect,早前都有諗過搬大少少,樓齡/呎價/交通方便/環境/設施......諗過翠擁華庭,但係聽講長實樓宇質數麻麻,帝堡城交通吊腳"

Totally agreed!!! 如果有大單位,我諗可以住到老呀!! 都曾經諗過買埋隔離果間打通佢,但諗落唔化算+根本無可能,呢度既隔格唔容許...唯一有得諗都係帝堡城,but真係好吊腳...都唔知點算,而家迫住個b同工人一間房

首頁
12345...7

尾頁

跳至