興趣嗜好

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

HALL 5

新雅出版社
老鼠記者 8折(書迷會會員75折)
其他圖書 8

小樹苗
喜羊羊與灰大狼漫畫(已經出了8冊繁體字版)$288折折實價)$98/4
兒童圖書8
繪本8

景行出版社
Fiction series (Fairy, A-Z Mysteries, Magic Tree House, Apple Tree…) 75
Step into Reading $100/4
Step into Reading (books + CD pack) $72 (再75折)
其他臺灣書/繪本 75

世界出版社
$10/本書

恒健出版社有限公司 5G 31
立體兒童書(主要是英文立體書)

意進有限公司5G 29
LEGO School Bag $422(S) / $45x (L)

毅思出版社 5L 08
補充練習 (沒有COLOUR LAYOUT, 程度岩BAND 1 小學) $88/3

精工印書局 5K 09
Fiction series (Fairy, A-Z Mysteries, Magic Tree House, Apple Tree…) 8
* (佢地主要係一套入好哂咁賣, 好齊, 唔洗揀唔洗煩)

(待續)

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-23 18:00 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

HALL 5 (續)

Longman 5H 18,20,J17,19
Ladybird $23@

匯趣坊圖書有限公司 5F 31,33
福爾摩斯小說 (兒童版) $100/4
台灣書 $200/3
特價書 $10@

三和貿易公司 5H 30,32,J29,31
台灣兒童書BOX SET
半價

學文出版社 5D 10
台灣兒童書
全場 $10@

榆林書店有限公司 5F 36,38,40
老夫子 $9@
全場 8
簡體字書
LABEL8

皓昇有限公司 5A,4,16,B13,15
Fiction series (Fairy, A-Z Mysteries, Magic Tree House, Apple Tree…) $100/4

中文版 Mr. Midnight 87

躍思有限公司 5A 13
Step into Reading, Fiction series (Fairy, A-Z Mysteries, Magic Tree House, Apple Tree…) $100/5

利恒教育有限公司 5A 31
英文書 $100/3

Kiss My Kids 5B 32,34
Fiction series (Fairy, A-Z Mysteries, Magic Tree House, Apple Tree…) $100/5
大量英文兒童書 半價

感動教育有限公司 5B 29,31
Picture Books $100/3
Story books $100/4

珍珠宮

畀面勳章

HALL 1

香港的大陸書店 (尚XX / 新XX) 的書大都是1:1.2或1:1.2X或給什麼什麼折,其實計落還是1:1.2左右,並不是好抵,所以沒有時間看也無損失!

但如果真的想買進簡體字書,可以到Hall 1 的大陸出版社(首推深圳出版發行集團),他們書種比去年豐富,而且都是1:1。
另外,比較值得看的也包括教協田園書坊和田園書屋,都是在Hall 1.

Oxford Counter: ORT $238-268/pack
OST $138-168/pack

... BK既FONTS唔知點解時大時細???...

珍珠宮

畀面勳章

今天比較趕,只有一個早上的4小時行書展,所以都只能在HALL 5先買特價的書(多數是補充練習)

今天在 HALL 5 的收穫:

1)數本CLASSROOM Progressive Comprehension & Lang Use$5@
2)數本CLASSROOM Reading Comprehension $20@
3)數本 Handwriting for Fun $5@
4)數本 長河趣味閱讀理解 $10@
5)CLASSROOM Composition Start Up $56 (再8折)
6)4本Stepping Stones Children Fiction $100/4本
7)8本Step into Reading $100/4本
8)現代教育 廿一世紀現代數學伴學手冊 4上/下 $45/2本
9)小樹苗counter: My Pals are Here! Homework Book A/B (原價)$78@ (3本75折, 5本7折)
10)次文化堂: 香港潮語話齋 $55再8折
11)民政事務處 counter: 玩遊戲填問卷有個環保袋, 內有clear holder, 一本奧運教材 “認識奧林匹克” (係非賣品, 但係好岩小學生, esp. 通識) 同埋一本差唔多一吋厚既 “百家聯寫”(呢本係我最開心既收穫, 因為佢又係非賣品, 內有好多名人寫既德育文章, 我 “恨”左好耐架喇!!!!)

今日一早入去, 2個鐘行得好輕鬆, 之後人開始多, D迫身唔轉, 不過星期六日就真係唔敢想像.
不過書種真係冇乜驚喜, 同舊年差唔多, 但今年明顯少左禮物送.
但係如果想買GC Phonics/Putonghua/GC Reaading, GC Counter今年有PACKAGE, 低至66-7, 都幾抵既.

今日比較趕, 聽日會同埋個仔再行, 等佢自己揀書, 希望可以有時間去埋其他Hall!

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-23 19:04 編輯 ]

大宅

多謝分享!

想問下今年有無個corner比小朋友係到睇書?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Lilo 於 08-7-23 18:51 發表
多謝分享!

想問下今年有無個corner比小朋友係到睇書?

梗係有啦

大宅

原文章由 Teresa 於 2007/07/04 18:03 發表
今天比較趕,只有一個早上的4小時行書展,所以都只能在HALL 5先買特價的書(多數是補充練習)

今天在 HALL 5 的收穫:

1)數本CLASSROOM Progressive Comprehension & Lang Use$5@
2)數本CLASSROOM Reading Comprehension ...

9)小樹苗counter: My Pals are Here! Homework Book A/B (原價)$78@ (3本75折, 5本7折)

我唔見有?可唔可以影比我睇下個樣呀?
如果啱,我又去多次先。

我掃左樂思$110果套習作x4,半價補充x4,學林數x2(八折)
突破出版小說x4(八折),step into reading x5(7折)
商務圖書一套圖書(八折)。

[ 本文章最後由 wwyee 於 08-7-23 19:40 編輯 ]

大宅

訂左3年兒童周刊(今年得8折):
最開心係我排第3都可以仲有spi新個款oxford(深淺藍色既)送---------catalog冇呢隻既,好彩前面個2個阿毛咩都唔識,見我地hold左only個2個呢款書包先係咁講好.

男爵府

行第5Hall都用了四個鐘 , 同亞仔只吃了幾件隔夜三文治.

最大收穫

1) 拿到白貓黑貓作者馬星原/方舒眉簽名
2) 拿到一張星期五的免費入場券
3) 用十五元買了兩包白色的white tac

星期五一於再死過!
:-D :-D :-D :-D

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 wwyee 於 08-7-23 19:24 發表

我唔見有?可唔可以影比我睇下個樣呀?
如果啱,我又去多次先。

我掃左樂思$110果套習作x4,半價補充x4,學林數x2(八折)
突破出 ...

封面同My Pal's are Here既workbook/textbook一樣,只係colour唔同。  

就O係小樹苗賣英文書O個邊。

大宅

Hi Teresa,
請問 Oxford Counter 係邊個 hall 呢?

珍珠宮

畀面勳章

262806,

Oxford University Press 既counter O係Hall 1. 你亦都可以去Hall 5 青田counter買ORT (青田只得ORT, 冇OST)

各位,

急急急........

請問有冇人知, 除左新雅counter, 仲有邊個counter有老鼠記者中文版??????

我今日走馬看花, 顧住睇英文書, 唔記得左睇中文書呀!!!!!!!!!!!!!!

或者, 有冇人可以借新雅個書迷會number比我???????

大宅

我同d fd主攻補充:

1) 樂思----------買左30本補充,有cataloge coupon,買$300--75折 (冇coupon8折)&送一本只定中or英補充.
買一本8折可以換一本只定半價.
原來佢地滿$800 ,fee送貨,佢地冇show出黎ga,係人地講開我聽到咋.

2)longman------買左10本,8折

3)classroom-------買左5本$5-$10既補充

4)兒童快報-------訂左3年兒童周刊over$1000,送左個spi最新幾輕既書包($450)(佢呢個款only得2個,我同個fd要左lu,淨返d spi係舊款,數量都好少.

5)hall5文具(唔記得邊個counter)-------買左$100,$10/2個功課網袋有隻彩色好靚,有 A4/F4/筆袋.我睇晒成個書展,最平呢檔.D人搶咁.

6)小樹苗-------買左4set最新i-pen storybook,第一set8折,第2set之後半價.

[ 本文章最後由 杰杰媽媽 於 08-7-23 22:48 編輯 ]

大宅

原文章由 Teresa 於 2007/07/04 22:17 發表
262806,

Oxford University Press 既counter O係Hall 1. 你亦都可以去Hall 5 青田counter買ORT (青田只得ORT, 冇OST)

各位,

急急急........

請問有冇人知, 除左新雅counter, 仲有邊個counter有老鼠記者中文版 ...

我今日見到(老鼠記者中文版),有一個COUNTER有,佢唔係D大CONTER 係會場的右手面,好似第二行(由右數過黎)不過唔係好多款,我有張鼠迷會的會員証,新雅同山邊出版的都有75折。唔知道係咪你想要的那張。

[ 本文章最後由 wwyee 於 08-7-23 22:42 編輯 ]

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

星期五 最好早d去, 放工好多人

原文章由 502 於 08-7-23 09:04 PM 發表
行第5Hall都用了四個鐘 , 同亞仔只吃了幾件隔夜三文治.

最大收穫

1) 拿到白貓黑貓作者馬星原/方舒眉簽名
2) 拿到一張星期五的免費入場券
3) 用十五元買了兩包白色的white tac

星期五一於再死過! ...
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 wwyee 於 08-7-23 22:41 發表

我今日見到(老鼠記者中文版),有一個COUNTER有,佢唔係D大CONTER 係會場的右手面,好似第二行(由右數過黎)不過唔係好多款,我有張鼠迷會的會員証,新雅同山邊出版的都有75折。唔知道係咪你想要的那張。 ...

唔該唔該. 係呀, 我就係要鼠迷會的會員証既NUMBER, 你可唔可以PM我?

你見到另外既COUNTER有幾多DISCOUNT呀?

我驚我聽日破產呀! 我個仔好鐘意老鼠記者架.

洋房

Hi,

想問下有冇人知道 1 set Mr.Men & Little Miss 幾$$呀??

thanks...

大宅

原文章由 Teresa 於 2007/07/04 22:47 發表

唔該唔該. 係呀, 我就係要鼠迷會的會員証既NUMBER, 你可唔可以PM我?

你見到另外既COUNTER有幾多DISCOUNT呀?

我驚我聽日破產呀! 我個仔好鐘意老鼠記者架. ...

我見的COUNTER 好少人行入去,我都都好奇怪,點解呢度都有?
無留意佢有幾折呀。

好呀,我比個NUMBER 你啦!,
我有一樣野想你幫下我,就係果本MY PALS 的作業,對教科書有無幫助呀?

我已經 PM左比你喇!

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-23 22:17 發表
262806,

我今日去了Hall 1 oxford counter買了兩套oxford story tree,佢標價係原價的八五折,你買第二套(價錢低那套)計九折!

我在Hall 5新雅(若無記錯)見到有原價八五折!

青田就有oxford reading tree,但得九折!

別墅

請問在那幾間OK可買票? 是否即日進場?

Thanks!

首頁
12345...12

尾頁

跳至