跳至

首頁

尾頁

大宅

之前好似好多媽媽報名, 唔知大家最終決定讀唔讀呢?
想睇下有冇同學仔~
我囡今年2月已經入左學, 而家放暑假, 9月3日先再返學囉~

[/url]

別墅

Hi

我囡囡今年八月,便開始上學啦

大宅

peter仔8月都入學了, 下午班

男爵府

jerry仔今年8月番學,上午班

我好緊張呀~~~~~ 

大宅

pau pau

Jerry仔係咪紫組呀!! 我地2個仔好似係同一班呀!!

男爵府

原文章由 jerrymama 於 08-7-30 15:10 發表
pau pau

Jerry仔係咪紫組呀!! 我地2個仔好似係同一班呀!!

係呀! 6/8嗰一日係咪你帶佢番學?

大宅

pau pau

係呀?? 返一個鐘嗰排都係我帶,冇校車嘛!!

原文章由 pwypaulina 於 08-8-1 00:11 發表

大宅

好媽媽勳章

杰杰都係返(金巴倫)n1上午班係彩虹組呀....不過保母車叔叔上星期話要今個星期開會至知8月份有冇校車...唔知有冇媽咪知呢

[ 本文章最後由 Be.Be 於 08-8-1 09:39 編輯 ]

複式洋房

彤彤都係八月番學,佢係上午班黃組

各位媽咪,唔知係未要買純白色既波鞋呢?襪仔要有鴨仔logo?

大宅

Mine is 0606 mami, my son, Longlong was also assigned to Yellow Group B.

You need to buy the white shoes for your daughter but re: socks i inquired with the staff previously and she said that we can use the socks without the "duck" logo but i will reconfirm with them when picking the uninform next week.
原文章由 noelyip 於 08-8-1 11:25 發表

各位媽咪,唔知係未要買純白色既波鞋呢?襪仔要有鴨仔logo?

大宅

我之前收過校車公司來電,佢話迦南叫佢地由小朋友返2hrs至開始安排校車,之前要家長接!!

原文章由 Be.Be 於 08-8-1 09:38 發表
杰杰都係返(金巴倫)n1上午班係彩虹組呀....不過保母車叔叔上星期話要今個星期開會至知8月份有冇校車...唔知有冇媽咪知呢

大宅

唔駛架!! 只不過你同佢買嗰款白襪會會有埋隻鴨仔咋嘛!!

原文章由 noelyip 於 08-8-1 11:25 發表

複式洋房

原文章由 Jackiejones 於 08-8-1 14:02 發表
Mine is 0606 mami, my son, Longlong was also assigned to Yellow Group B.

You need to buy the white shoes for your daughter but re: socks i inquired with the staff previously and she said that we can ...

Thank you for Jackiejones & jerrymama's replies. I think i must buy a pure white shoes to my daugher. Thanks again!

子爵府

請問你地買左黑皮鞋及白波鞋未呀?

大宅

原文章由 pwypaulina 於 08-8-1 00:11 發表

我地都係紫組, 因為2月已經插左班, 9月3日先返學, 唔洗返8月~
今日校車call左我, 9月返學8am上車, 放學12:30落車~

[/url]

男爵府

原文章由 Jomei 於 08-8-3 01:12 發表
請問你地買左黑皮鞋及白波鞋未呀?

啱啱個星期六朝早帶咗jerry仔去dr kong買齊黑白鞋,同埋白襪.....

大宅

好媽媽勳章

而家3號風球添....聽日唔知會唔會都係呢

別墅

My twin boys are also in the a.m. yellow group! But we won't start until Sept since too busy in Aug.

別墅

How did things go during the first few days of school?

大宅

今日last day 可以陪上堂, 我第一次同peter仔上課, 唉下午1:15 - 2:15 是他多數的午睡時間, 見佢上左半堂開始坐定定, 因為向度合眼瞓啦, 好好笑。我估佢明天自己上堂ok 呱。

係咪得peter仔一個返下午班咋?見你地個個都係上午班嘅?

首頁

尾頁

跳至