自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

支持呢本周刊嘅人一樣冇得救!

大多數人唔會支持使用暴力,但係以暴易暴又點睇呢?我覺得d記者強力行影相同訪問也是暴力對待王菲一家。

原文章由 daichoigo 於 08-7-24 14:24 發表
呢本周刊無得救! 娛記無得救!

翡翠宮

咁呢樣又話唔埋架 唔一定要係明星先比人影架, 日本雜誌都成日好興係街邊影D路人甲乙丙,然後去品評佢地著成點架啦, 或者周刊有唔同的主題想要玩呢?主題呢樣野睇潮流既啫,可以係美人大搜查、高妹睇真D、豬扒逐個捉、矮腳狗大追訪、咀咀放大鏡…..點知架!?:;pppp:

原文章由 BKVIP 於 08-7-24 14:56 發表

哈哈… 無啦啦邊有人會影我呀,我又唔係明星,又唔係有錢人。咁既然做得呢行,就預左會有人影架啦 :;pppp:

別墅

打人係唔o岩,但我係電視到李亞鵬已經好克制,一而再再而三咁避開個記者,個記者仲死要上前影個囡,個囡得果2歲人仔咋,你地係咪想嚇死佢?好明顯個記者係有心激李亞鵬動手的。而且個記者分明係想揭人瘡疤(免唇),真係無陰公!

再講,如果李亞鵬見到自已個囡比人咁樣侵犯都唔挺身保護,就真係唔o岩!

支持李亞鵬! 支持罷買忽週!

原文章由 三順 於 08-7-24 15:10 發表
我唸樓主係記者或家屬lor,藝人係佢地職業,佢地冇必要將佢地家族所有人show比你地睇,你地睇個大女見慣呢d場面都表現出害怕神色,何況個細女呢,我覺得先撩者賤,比人打果個人面目可憎,旁邊個女記者扇風點火,擺明玩,明眼人一 ...

男爵府

原文章由 小bon 於 08-7-24 14:49 發表
我覺得李亞鵬做得好錯, 因為出手打人就係唔啱, 更何況喺小朋友面前, 唔通教小朋友, 有人挑釁你, 你就可以打人

但係我都唔支持忽周記者, 睇電視都睇到係佢挑釁人先, 包括行為及說話!

總之, 兩個都衝動, ...

我都有D同意.
在法律嚟講, 李亞鵬出手打人係唔啱, 除了自衛.
但在父母的角度上來看李亞鵬卻沒有做錯.

水晶宮

连家姐都识企系前边保护妹妹...

別墅

原文章由 cy101 於 08-7-24 15:24 發表
如果係我, 我都會打個記者, 係咁情況我認我eq低, 如果我唔出手, 我想我會後悔做爸爸點解無保護到自己的小朋友! 心想有咩後果做爸爸會承受, 呢個moment攪我d兒女就唔得!! ...

子爵府

原文章由 bb2 於 08-7-24 15:31 發表
咁呢樣又話唔埋架… 唔一定要係明星先比人影架, 日本雜誌都成日好興係街邊影D路人甲乙丙,然後去品評佢地著成點架啦, 或者周刊有唔同的主題想要玩呢?主題呢樣野睇潮流既啫,可以係美人大搜查、高妹睇真D、豬扒逐個捉、矮 ...

侵犯人權!:;pppp:

翡翠宮

畀面勳章

原文章由 <i>可愛小寶貝</i> 於 08-7-24 13:19 發表
我覺得慈父可以用好多既方法去保護個小朋友囉, 再者比小朋友見到就會有樣學樣, 如果出手打人就可以解決問題, 呢個娛樂圈好黑暗囉, 人地都係一份工作囉, 你唔滿意可以出口而唔係出手既...要咁保護個女既, 咪唔好帶佢出街囉~ 你出得黎就預左比人影啦...

食得鹹魚抵得渴,做得狗仔隊就預左俾人打,咁鍚身既,咪唔好做囉:;pppp:

侯爵府

我也覺得雙方面都有錯, 打人的也不見得做得正確.........

水晶宮

同埋頭先响第二個TOPIC見到李嫣個樣...都話咗d記者影完人地個女實唔會幫人打格仔啦!!!成個樣出咗嚟!雖然我都覺得李嫣好可愛好靚女,但係咁樣俾人咁影法,除咗侵犯咗人地之外,仲俾全世界人點哂相囉!

查實d藝人唔俾記者影自己仔女個樣,除咗係唔想仔女受侵犯/嚇親仔女,最重要既擔心都係驚仔女俾人點咗相會俾人綁架囉!以前張艾嘉個仔OSCAR都係咁俾人綁架咗!佢就好彩囉!個仔可以無穿無爛咁番嚟,但你見台灣嗰個女藝人個女,係死無全屍囉!發現佢嗰陣條屍已經爛,佢亞媽事隔咁多年到依家一提起個女都喊到死...佢話佢依家成日番工由朝做到晚,就係唔想番到屋企望到個女間房同物件,因為佢每次番屋企見到都喊到訓唔到...係咪要d藝人同佢地家人要受埋d咁既苦?

侯爵府

我也覺得雙方面都有錯, 打人的也不見得做得正確.........

伯爵府

我都唔支持個記者!!!

翡翠宮

而家好明顯係周刊用相機做'武器', 意圖'傷人'啦!
李先生好明顯係自衛啫!
雖然佢處理得唔係咁好, 但係絶對值得體諒!

原文章由 mrsdoh 於 08-7-24 15:32 發表

我都有D同意.
在法律嚟講, 李亞鵬出手打人係唔啱, 除了自衛.
但在父母的角度上來看李亞鵬卻沒有做錯.

男爵府

我都會罷買忽週.

果個"高8度"既女記者, 真係黑人憎到不得了, 同潑婦無分別.

唔好講李生係男人, 就算係我地d c9仔到咁既情況都可能忍唔到要出手.

大宅

個記者唔係因為工作,我諗佢也無興趣知你女兒是點樣啦.唔係因為讀者鐘意睇.佢地都唔洗走去影啦.作為公眾人物既李先生就絶對應該注意自己個人既行為. 不要因為比人挑釁而可以郁手打人是合理的話.這樣打死人也不算是問題啦.是嗎

別墅

影你就要打人呀, 真係好好笑, 我覺得個記者好無耐囉, 同埋佢都好好eq啦, 比人打都冇還手~ 出手打人都有人支持, 呢個社會好恐怖, 成年人呀, 做埋人父母, 都鼓勵出手打人嗎? 正所謂正人出口, 笨人出手呀~

別墅

支持罷買忽週!

原文章由 G-Ma 於 08-7-24 15:44 發表
我都會罷買忽週.

果個"高8度"既女記者, 真係黑人憎到不得了, 同潑婦無分別.

唔好講李生係男人, 就算係我地d c9仔到咁既情況都可能忍唔到要出手.

別墅

本來, 因為有埋本飲食男女, 間唔中都會買來睇下, 依家, 我決定
"擺買"呢本週刊!

別墅

講得好!
我eq唔高,但我識分是非黑白。

支持李亞鵬!支持罷買忽週!

原文章由 bb2 於 08-7-24 15:40 發表
而家好明顯係周刊用相機做'武器', 意圖'傷人'啦!
李先生好明顯係自衛啫!
雖然佢處理得唔係咁好, 但係絶對值得體諒!

[ 本文章最後由 ppmon 於 08-7-24 15:55 編輯 ]

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢句好熟啊!
Eee.... 琴日個記都咪講過差不多的,
佢叫李生︰「動手呀,笨!!」
正所謂︰先X者賤...打屎無怨嘛。

原文章由 可愛小寶貝 於 08-7-24 15:47 發表
正所謂正人出口, 笨人出手呀~ ...

首頁
34567...10

尾頁

跳至