親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我住台北西門町,但想去浸温泉,請問有冇推介?三二太貴 thx

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我之前問過....
有JM..介紹依間http://www.tyq.com.tw/?i=6

我都打算去依間....
因為上網睇過其他溫泉酒店...都係山上...要花時間去..
JM介紹果間係新北投站對出...好似好方便咁...

你會幾時去?我11月先去

子爵府

引用:我之前問過....有JM..介紹依間http://www.t

原帖由 月希 於 15-10-20 發表
我之前問過....
有JM..介紹依間http://www.tyq.com.tw/?i=6
我都係11月去。我去4日only, 唔想搬走店,但又想浸下温泉,所以想日浸,但好多都唔平。

珊瑚宮

nc2000 發表於 15-10-20 21:31
我都係11月去。我去4日only, 唔想搬走店,但又想浸下温泉,所以想日浸,但好多都唔平。

...
我都係去4日咋...其實我D時間好趕...我唔確定去唔去到溫泉...但係我係真係想去..

依間我見JM介紹..睇相幾OK...咁話NT千幾90分鐘...都抵玩...話晒自己2公婆一間房,一齊浸

我之前去過D好似大浴堂咁...分男女...一班朋友...有男有女就好...
情侶,2公婆...依D一間房的正

子爵府

引用:Quote:nc2000 發表於 15-10-20 21:31 我都

原帖由 月希 於 15-10-20 發表
我都係去4日咋...其實我D時間好趕...我唔確定去唔去到溫泉...但係我係真係想去..

依間我見JM介紹..睇相幾O ...
我都想book私人房,見佢價錢同個樣都ok, 但係咪只供2人?我地3姐妹唔知有冇分家庭房?要預先booking?

大宅

月希 發表於 15-10-20 18:14
我之前問過....

我11月都係打算去呢間
book埋房,都係見好似幾方便

大宅

回覆:nc2000 的帖子

我依家係荷豐溫泉旅館 雖然係山上頗高地方 但出入可以預約酒店既車接送 行落去新北投站十五分鐘左右 會經過地熱谷 ,圖書館 ,溫泉拉麵既店,都幾好 ,我四人房有2張大床 早餐就好普通 但房大浴室大

21/7) 13W3D 7.32CM [HR164bpm]

珊瑚宮

nc2000 發表於 15-10-21 00:14
我都想book私人房,見佢價錢同個樣都ok, 但係咪只供2人?我地3姐妹唔知有冇分家庭房?要預先booking?

...
我未去過..我都唔知..我見佢係寫住FOR情侶
如果3個女人...其實就唔一定要房啦..去番D公眾區的..
幾個池慢慢浸都OK

珊瑚宮

mantou11 發表於 15-10-21 00:51
我11月都係打算去呢間
book埋房,都係見好似幾方便
你會過夜?我只係諗住去果D 90分鐘..DAY TIME浸一浸咋

珊瑚宮

cckmichelle 發表於 15-10-21 12:08
我依家係荷豐溫泉旅館 雖然係山上頗高地方 但出入可以預約酒店既車接送 行落去新北投站十五分鐘左右 會經過 ...
係咪可以用溫泉卷果D丫?
我之前係台旅局睇過...用溫泉卷果D都係山上的..
老公就叫我唔好貪便宜啦...我地只係最尾果日一去浸一浸就回港...
太遠來回唔方便....最後想RELEX變辛苦自己就唔好

禁止訪問

男爵府

引用:我一定推介春天,依間野係我覺得全台北最正

原帖由 masterbeauty 於 15-10-21 發表
我一定推介春天,依間野係我覺得全台北最正,價錢平又靚又乾淨,方通又方便,我最鐘意好relax咁係果度食下 ...
春天係咪冇日浸?

禁止訪問

男爵府

引用:回覆+mak126+的帖子有,平日同假期都有,我

原帖由 masterbeauty 於 15-10-21 發表
回覆 mak126 的帖子

有,平日同假期都有,我試過星期一去冇人浸,所以變相自己同friends包場 ...
你是日浸連下午茶嗎?請問幾錢同什麼時間

男爵府

引用:回覆 mak126 的帖子有,平日同假期都有,我

有,平日同假期都有,我試過星期一去冇人浸,所以變相自己同friends包場 ...
唔該報料

我12月去但係唔知搵邊間日浸

大宅

引用:Quote:cckmichelle+發表於+15-10-21+12:08+

原帖由 月希 於 15-10-21 發表
係咪可以用溫泉卷果D丫?
我之前係台旅局睇過...用溫泉卷果D都係山上的..
老公就叫我唔好貪便宜啦...我地只 ...
咩叫溫泉卷 我唔知點為之便宜 我住一千二百幾蚊一晚羅

珊瑚宮

cckmichelle 發表於 15-10-21 13:50
咩叫溫泉卷 我唔知點為之便宜 我住一千二百幾蚊一晚羅
台灣旅發局...一直都有做PROMOTION..去台灣旅遊...就可以去佢OFFICE拎巴士卷(機場去市區)加其他野(有時係悠遊卡,大時係其他代用卷)..

前年有12歲以下小朋友同行就有樂園卷...全台樂園都用得...

今年係溫泉卷...我見佢有LIST可用溫泉卷的溫泉...但唔算多間..
而且我睇過都係新北投再要上D既山...所以老公話唔去果D太遠..

不過我地都未去拎卷...唔知點用點計

大宅

畀面勳章

回覆:nc2000 的帖子

去過一間叫「亞太溫泉xxx」唔貴又係獨立湯屋,可以另外係佢到食一餐(唔貴既),我一年前去個午餐係有雪夾膏食架!同埋係雖然佢係山上面但其實搭小黃都係5-10分鐘架咋even其他都唔會好遠

珊瑚宮

masterbeauty 發表於 15-10-21 12:44

日浸係可以一間房男女一齊浸果D?還是只係去大浴場...好多個池果D?

大宅

引用:Quote:cckmichelle+發表於+15-10-21+13:50+

原帖由 月希 於 15-10-21 發表
台灣旅發局...一直都有做PROMOTION..去台灣旅遊...就可以去佢OFFICE拎巴士卷(機場去市區)加其他野(有時係悠 ...
多謝詳細解釋,希望你快d搵到岩心水既溫泉旅館我都開左2張悠遊卡 一百元台幣按金 , 再放錢入去慢慢用 ,有效期二十年,如果離開台灣可以去退回按金😁

首頁

尾頁

跳至