論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

msckw 發表於 16-5-18 14:07
3月底請都仲未批visa?咁我4月底請要等到何年何月.......

我已經日日不停fax,email,打電話追,比埋醫生紙,但都只回覆會叫主任盡快

子爵府

HH_HH 發表於 16-5-18 13:13
我3月底請,都仲未批visa, 入境處好慢
我都係3月底申請, 4月26日先有refer no, 而家都未批到visa, 日日打去immigration 追, 都話主任睇緊

大宅

christy-mama 發表於 16-5-18 15:17
我都係3月底申請, 4月26日先有refer no, 而家都未批到visa, 日日打去immigration 追, 都話主任睇緊:igiveup ...

你都早過我有ref no, 我5月10先收到。你工人黎過香港未?
工人黎到又唔知好唔好,香港傭主好慘

子爵府

HH_HH 發表於 16-5-18 15:37
你都早過我有ref no, 我5月10先收到。你工人黎過香港未?
工人黎到又唔知好唔好,香港傭主好慘
...

我工人向香港做過架, 請工人要講彩數, 希望大家請到個好工人啦

公爵府

畀面勳章

MavisNg 發表於 16-5-18 12:25
回覆 siutreasure 的帖子

我A準話, 最近入境署做野HEA咗, 4月頭果D都未批出...

我果個3月2號走左啦,走左兩個月2/5我先簽左個新,唔係我要求高,係d質素好怪,好多未出過國,只在菲國打過工,或者3x歲都single(emoji)

男爵府

今早剛CHECK咗A準(新架, 第一次幫襯)...
4月24號簽約, 過完菲律賓領事, 要5月17號至游到返香港入境署, 所以...而家仍未有REF NUMBER

公爵府

畀面勳章

MavisNg 發表於 16-5-23 10:32
今早剛CHECK咗A準(新架, 第一次幫襯)...
4月24號簽約, 過完菲律賓領事, 要5月17號至游到返香港入境署, 所以 ...

你個新姐什麼背景?
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

男爵府

9年係新加坡經驗, 未嚟過香港, 之前都係湊開小朋友, 37歲, 未結婚

公爵府

畀面勳章

MavisNg 發表於 16-6-2 15:01

9年係新加坡經驗, 未嚟過香港, 之前都係湊開小朋友, 37歲, 未結婚

我2/5簽,31/5先入香港入境處(emoji)
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

首頁

尾頁

跳至