論盡家傭

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

AGENT於9月24日入紙申請, 而家入境署都未有REF NO#, 本身菲傭於12月初要走, 怕來唔切時間, 已經FAX咗及E-MAIL查詢, 入境署暫未有回覆
現時申請大概幾耐?
是否最近比較多CASE, 所以連REF NO.都咁遲都未有?

男爵府

2021勳章

回覆:最近申請外傭時間

我同你好接近,9月18日簽約,到而家仲係菲律賓領事館。唔知係咪俾菲領事館hold住駁用新人工計算

男爵府

我上星期比咗加快信, 今早打去留言, 主任回覆, 都仍然做緊

大宅

MavisNg 發表於 15-10-20 15:58
AGENT於9月24日入紙申請, 而家入境署都未有REF NO#, 本身菲傭於12月初要走, 怕來唔切時間, 已經FAX咗及E-MA ...
請問你24/9入紙是到入境署嗎?原來近來咁慢呀...我今次3/10簽,5/10印領事館,16/10入境署..現在未有REF NO.
上次3/8印領事館,13/8入境署,21/8出到REF NO.

大宅

畀面勳章

我9月25日簽,到而家agent話咩資料都未有,請問你地個Ref no係agent提供比你地?定係有方法喺入境處check?我而家得個等字,咩都無得查

大宅

回覆 babykenny 的帖子

上次係AGENT比我,有REF NO, 你就可以自己上網CHECK VISA 進度

子爵府

請問你地係請海外定係本地完約? 係咪等既時間有分別?

子爵府

回覆 MavisNg 的帖子

我9月頭申請,10月2x號左右收到信,約左11月頭黎!我覺得依家好似快左係咪?

子爵府

我6/10入紙,20/10已有ref no
以前試過兩次出ref no跟手批埋

別墅

chichiho 發表於 15-10-28 21:08
我6/10入紙,20/10已有ref no
以前試過兩次出ref no跟手批埋

咁快既你?係咪入左加快信?咁你約左工人幾時到呀?

公爵府

畀面勳章

maggiecyf 發表於 15-10-27 13:53
請問你24/9入紙是到入境署嗎?原來近來咁慢呀...我今次3/10簽,5/10印領事館,16/10入境署..現在未有REF NO.
...

我同你一樣,5/10簽約,5/10入紙去菲國,16/10入紙去入境處,agent話預三星期先有ref no!
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

公爵府

畀面勳章

christy-mama 發表於 15-10-28 15:14
請問你地係請海外定係本地完約? 係咪等既時間有分別?

我是海外菲

大宅

想問吓有冇入境處E-mail比我呀,我想send加快信呀,thx

男爵府

回覆 Msolivialeung 的帖子

之前一般海外菲係個半月, 如果2個月都唔係太快啦

男爵府

回覆 bobokong 的帖子

'[email protected]'

公爵府

畀面勳章

MavisNg 發表於 15-10-29 14:53
回覆 Msolivialeung 的帖子

之前一般海外菲係個半月, 如果2個月都唔係太快啦

我問過兩個agent都話印預兩個月,菲預三個月

別墅

其實未有no,係咪無得比加快信?

男爵府

回覆 siutreasure 的帖子

印, 我係5年都無用過, 聽講話要留國培訓咗至可以出口, 所以時間耐咗
菲, 一直入咗加快信, 都係個半至2個月嚟到, 今次同主任傾過, 佢話會CASE-BY-CASE去審核, 時間可能耐咗

男爵府

回覆 SUM0417 的帖子

按入境署主任話係, 因為無REF NUMBER, 佢哋都難查資料

公爵府

畀面勳章

MavisNg 發表於 15-10-29 15:06
回覆 siutreasure 的帖子

印, 我係5年都無用過, 聽講話要留國培訓咗至可以出口, 所以時間耐咗

菲如果之前無黎過香港,都要上堂架!

首頁
12345...18

尾頁

跳至