自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

突然醒覺開呢個 POST 黎好哂氣,DEL 左算,多謝意見
優悠在澳洲

大宅

回覆:一個一日到黑都要人請佢食飯但岩咀型既朋友,點睇?

見微知著,好明顯呢個人好貪心,好計較。佢覺得幫左你其他野,一定要你請番食飯

珍珠宮

少啲見算吧.

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:最近我識左個好岩傾既男性朋友,都係香港人

原帖由 jump.jump 於 15-10-21 發表
最近我識左個好岩傾既男性朋友,都係香港人,大家有 COMMON FD,對幾多事情既睇法都一致,喜好都 MATCH ( ...
我會懷疑佢係咪真係同你咁match,定係扮match來呃飲呃食。
但若你只係為有人陪,有人啱傾,因佢同你完全一致,咁用少少錢有人陪玩陪食,可以繼續,反正我識人係咁,明知佢fd呃飲呃食,但難得有人擦自己鞋,自得其樂。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

要同打你主意的人保持距離,咁樣唔係啱咀型,係呃飯食。

伯爵府

alphabetagamma 發表於 15-10-21 18:11
我會懷疑佢係咪真係同你咁match,定係扮match來呃飲呃食。
但若你只係為有人陪,有人啱傾,因佢同你完全一 …
咁淒涼既事我唔做,朋友呢樣野,只要我當左係就會真心為對方好,如果你有認真睇我呢個 心OST,你會見到我已經無請佢食飯所以我已經無損失,POST 既重點係我想婉轉 PASS 個 MSG 俾佢知佢咁樣做會令人反感,對佢本人唔係一件好事
優悠在澳洲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

至怕老馮, 幾啱咀形都咪搞

子爵府

講笑咁叫佢請番你,比佢更厚面皮

大宅

佢當你水魚多過當你朋友喎

伯爵府

「佢好nice好願意幫人?」咁下次叫佢幫你埋單俾銭

伯爵府

smallsister 發表於 15-10-21 18:21
佢當你水魚多過當你朋友喎
我發現到佢係對個個都係咁,大家既 COMMON FD 中有人爆左出黎講自己不滿,我無出聲
優悠在澳洲

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章

如果係真好朋友,通常都識做,今次你請我,下次我請你咁樣,如果佢係真好朋友,你咪等佢下次話你要請佢時,講笑咁講,喂上次請左你,係時候輪到你請返我啦掛,睇下佢咩反應,若果佢肯,或者佢講出自己難處,就係交心朋友啦,咁你再睇下你自己點諗囉~若果佢唔肯,或者繼續屈你請,問佢係咪有咩難處又唔講,咁根本無心做朋友,算罷啦!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我最憎人貪心得嚟揾我笨,所以一開始我已經會疏遠佢,唔會做到朋友

我要記得幸福......

伯爵府

janicema15 發表於 15-10-21 18:26
如果係真好朋友,通常都識做,今次你請我,下次我請你咁樣,如果佢係真好朋友,你咪等佢下次話你要請佢時, …
我有考慮過要唔要直接問佢係未有經濟困難,但人人都要臉,所以無開聲,我下次試下要求對方請返自己睇下佢點反應,THX
優悠在澳洲

首頁

尾頁

跳至