自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 alik 於 08-7-26 09:59 發表
我問過, 飲水, 食香口膠佢地都接受. 同埋佢地會先勸喻, 俾個袋你入住食物, 叫你出閘先食. 通常唔聽話, 佢地返轉頭仲見你食緊, 先會發告票

我都好同意在地鐵內唔應該食嘢, 你食嘢果陣車箱好大陣味(就算麵包都係), 唔 ...

有次馬鞍山出大圍火車上坐我隔離個女仔食麵包佢就食得好滋味,但我就覺得好難聞,好呀,佢地咁唔守規矩明知故犯

侯爵府

mtr唔準飲食一早已經有架啦,只不過一直冇嚴格咁執行之嘛。你抬頭望下車身都會見到貼住張不準飲食既lable架!

公爵府

原文章由 echoo 於 08-7-27 01:14 發表
我早幾日搭地鐵時坐我隔離個女人又係攞個面包出來食, 佢食得超快, 九秒九巳經食完, 食完收埋個袋係自己手袋入面, 如果唔係坐係佢隔離應該都唔知佢食野, 我覺得佢地係趕時間先食, 唔會話好enjoy係地車度食野瓜, 唔通 ...

血糖低, 在月台搵站長幫手啦,佢地有葡萄糖俾你. 胃痛, 係因為食無定時/食得急, 更加應該預早少少食左早餐先出門口啦, 暈左在架車或者在街咪仲煩. 你講呢2個理由, 都係可以預防到既, 何必攪到咁匆忙呢.

大宅

朝早返工時段,勁多人食早餐,麵包,杯麵,麥記,蝦餃燒賣,飯盒乜都有,仲要好多食完成個空飯盒就咁丟落地就算,罰錢好呀,咁先有警惕作用,如果港鐵個個都罰佢地錢,一定好快發達

[ 本文章最後由 可兒 於 08-7-27 02:49 編輯 ]

男爵府

暑假特別多呢啲捉人食嘢的職員。
我大肚嗰陣,都試過突然勁肚餓,坐火車時忍唔住食麵包,因為坐頭等位,剛有個職員嚟查票,佢見到都好好冇話我,不過唔知係咪個個都咁好人。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至