美容扮靚

跳至

首頁
56789...11

尾頁

禁止訪問

子爵府

育兒性格勳章

llmom 發表於 16-1-13 14:07
Thx

另外樓上JM介紹,我就經ASOS online (因lookfantastic冇貨) 訂咗部 Cloud Nine Touch HK$900,等緊收貨。

本來我係想買GHD Platinum,lookfantastic 有Xmas Set,但我左唸右唸又去連卡佛試機,最後set 裝賣晒,又唔憤氣相同價錢買部單件冇set,睇過Cloud 9 comments 都好好,又平幾百蚊所以試吓。

Amika 同 GHD 我都去過試機,Amika 就試直髮 GHD 就試曲髮,其實2部都好似差不多,GHD曲髮我當晚太夜冇洗頭,居然第二日仲係曲,當然冇即日咁靚但都唔樣衰可以落街見下人,但comments就見Amika 有啲負評話好快壞,而GHD user 好多都話用咗8-10年。

大宅

fatping 發表於 16-1-13 11:43
整完後, 唔知你睇唔睇到分別, 我只係用5分鐘時間, 所以我愛死佢
我的髮質就好似你咁, 以前一向响一間幾貴的髮型屋電負離子, 電左成十年, 都冇咩事, 上年貪方便响屋企樓下間髮型屋電完負離子之後, 髮質開始變差, 每日都甩/斷好多頭髮, 依家頭頂勁多一支支天線, 之前買左一支AMIKA 陶瓷版同鑽鑽, 整左HOLD 唔到幾個鐘, 依排十五/十六, 唔知返去以前間髮型度電負離子好, 做KK treatment 好, 定再買多支直髮夾GHD 好....

你可以比D 意見我嗎? 謝謝~

伯爵府

引用:Quote:fatping 發表於 16-1-13 11:43 整完

原帖由 mimi1102 於 16-01-13 發表
我的髮質就好似你咁, 以前一向响一間幾貴的髮型屋電負離子, 電左成十年, 都冇咩事, 上年貪方便响屋企樓下 ...
我無做kk, 無得比較, 只係已經感到頭髮薄加甩頭甩骨咁,即容易斷, 所而要比佢休息下, 支髮夾感覺唔太傷同我主力只做面同頂, 間唔時又可以整得誇張d, 幾好

大宅

我一個月前響Iprivateixxx salon買, 2,560$, 自始日日用, 好好用, keep 成日. 我係掂shoulder中短髮, 本身吾like長髪, 夾返內彎,10分鐘靚一日.

別墅

Dtw 發表於 16-1-14 09:13
我一個月前響Iprivateixxx salon買, 2,560$, 自始日日用, 好好用, keep 成日. 我係掂shoulder中短髮, 本身 ...
係 Salon 買同 counter 買是一樣價錢嗎?

大宅

吾知連卡佛賣幾多, 但salon包一年內有問題攞反shop

大宅

引用:Quote:原帖由 小小魔天使 於 16-01-12 發表

原帖由 fatping 於 16-01-13 發表
我把頭髮都好鬆散好曲, 最攪笑係頭頂頭髮天生向上, 好肉酸, 支GHD直頭係我恩物, 而家無佢唔得, 我唔係 ...
你整前整後好大分別呀。你用ghd咩型號?你係咪洗完頭吹乾哂先再用ghd夾?可以hold全日?

大宅

引用:我一個月前響Iprivateixxx salon買, 2,560$

原帖由 Dtw 於 16-01-14 發表
我一個月前響Iprivateixxx salon買, 2,560$, 自始日日用, 好好用, keep 成日. 我係掂shoulder中短髮, 本身 ...
你買ghd邊款?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 fatping 於 16-01-13 發表我

原帖由 小小魔天使 於 16-01-14 發表
你整前整後好大分別呀。你用ghd咩型號?你係咪洗完頭吹乾哂先再用ghd夾?可以hold全日?

...
得一款25xx, 我訓前洗頭吹頭, 第2日早上整頭, hold到一整日, 整完唔洗頭其實第2日都可以, 當然走少少樣

大宅

回覆:mielmiel 的帖子

https://m.youtube.com/watch?v=Sap5KQ20HwY

條link. 有示範

大宅

回覆:GHD直髮夾

我部GHD eclipse 用左兩年,前一排壞左。無keep 單但係lane Crawford 買嘅。打去office 打算報價睇下幾錢修理啦,佢叫我send 過去,之後換過部新機比我。 原來within 兩年warranty , GHD 係 free replacement , 本來打算換cloud nine, 而家唔駛,GHD 加番分。 但下次壞機我會買雲九, it\'s really cheap and well perform!!!

大宅

引用:我部GHD eclipse 用左兩年,前一排壞左。無

原帖由 poopoob 於 16-01-15 發表
我部GHD eclipse 用左兩年,前一排壞左。無keep 單但係lane Crawford 買嘅。打去office 打算報價睇下幾錢修 ...
壞啲咩呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 小小魔天使 於 16-01-14 發表

原帖由 fatping 於 16-01-14 發表
得一款25xx, 我訓前洗頭吹頭, 第2日早上整頭, hold到一整日, 整完唔洗頭其實第2日都可以, 當然走少少 ...
Thx

大宅

回覆:小小魔天使 的帖子

我估電線接觸不良,好多時開唔到。2千幾蚊兩年內壞扣好多分-.-好在比左部新機我

大宅

畀面勳章

我係LF買岩岩收到貨,想問下夾到去髮尾有出少少煙係咪正常?

大宅

bebee1234 發表於 16-1-18 14:17
我係LF買岩岩收到貨,想問下夾到去髮尾有出少少煙係咪正常?
我未買, 但上星期去Lane Crawford 試左新出果個Plantium, 個sales 姐姐話要慢慢夾, 有煙係正常, 不過最好每執頭髮只夾一次, 冇咁傷...

大宅

畀面勳章

唔該晒

別墅

GHD係咪有d防熱product?貴唔貴?
最近d天氣可能麻麻,頭髮飛散,加速我想快d買夾,有時間要去試夾

別墅

引用:Quote:bebee1234 發表於 16-1-18 14:17 我

原帖由 mimi1102 於 16-01-18 發表
我未買, 但上星期去Lane Crawford 試左新出果個Plantium, 個sales 姐姐話要慢慢夾, 有煙係正常, 不過最好每 ...
Plantinum幾$有無野送?

首頁
56789...11

尾頁

跳至