跳至

首頁

尾頁

民房

原文章由 henrybobo 於 08-8-8 00:28 發表
去年我帶阿仔去in其他2間K1, accept 比張書單同雜費breakdown. 比我地多好多!

係呀...
剩係雜費簿費...一年都交好幾次...另外膳食費又分開...冷氣費又分開...收多好多呢!!!

你去年諗住轉校嗎?

民房

原文章由 henrybobo 於 08-8-8 00:31 發表
我覺得小朋友大得好快, 你今年未要揀學校? 有心水未?

都有一兩間啦...
不過最重要係揀一間適合小朋友...
而小朋友又鍾意的...
所以都帶左佢去過唔同學校睇下

複式洋房

回覆 #1 chun322 的文章

其實讀落都好鐘意間學校, Daddy 但又想睇吓其他係唔係咁好同合適, 未比佢試吓in 0羅!
我0地以前都有想過搬出九龍, 不過呢間學校又真係幾好, 好想佢在這校畢業, 我相信每一個區都有好學校0既,或者到時先算,裝備0左自己先啦! 有時小一0既0野好難講。

民房

原文章由 henrybobo 於 08-8-8 13:06 發表
其實讀落都好鐘意間學校, Daddy 但又想睇吓其他係唔係咁好同合適, 未比佢試吓in 0羅!
我0地以前都有想過搬出九龍, 不過呢間學校又真係幾好, 好想佢在這校畢業, 我相信每一個區都有好學校0既,或者到時先算,裝備0左自 ...

哦~~
我相信好多住O係東涌既家長都好有同感...
好想揀九龍既小學...奈何又唔同網...東涌區內既選擇確實比較少...
真係諗到頭都大埋呢!!!

我相信每間學校都會有好同唔好既~
不過要搵一間夾到小朋友既...家校合作愉快既...真係可遇不可求呢~!

首頁

尾頁

跳至