嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

bb已經12個月,邊款BB車最輕,又能單手開關

男爵府

我覺得 COMBI BB車 輕身及可單手收車

男爵府

Which type and what is the weight?

thanks

別墅

COMBI tm359 4.9kg

洋房

我岩岩係吉之島買左架 Combi TJC 300,重3.9kg,可單手開合,可雙向,可以俾BB見到自己,用既係透氣料,唔會焗身,真係幾好用,方便我一個人都帶到阿女出街。

我個女7個半月重20磅,揹既話會好辛苦,所以呢架車就大派用場,不過如果俾初生BB用我就覺得唔太好,因為個避震麻麻。
[/url]

大宅

如果我係妳我會買士的車, 因為佢重極都係5KG, 同埋價錢都係under $500就有.

大宅

如果我係妳我會買士的車, 因為佢重極都係5KG 左右, 同埋價錢都係under $500就有.

我之前都係買左combi, 但係個女大左, 架車無"long"腳位, 呀女醒左都好d, 訓左既就會成日吊住隻腳. 我而家都睇緊. 有d士的車, 背脊位都有得較角度, 但係就一定無千幾蚊果d車甘低羅.

[ 本文章最後由 cwhtcybb 於 08-7-28 13:35 編輯 ]

複式洋房

我在荃灣荷花有好多好似士的車的款, 可以瞓低, 但都要千幾架, 再唔係考慮 chicco 新出果架, 都係$13xx, ok 架!

伯爵府

graco都係3.8g咋, 又可以單手開合

洋房

Maclaren 好輕呀

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實, 你想輕, 就買 infansty 果架士的車啦!! 真係好輕 (佢係 combi 既同廠出品), 不過就唔可以調較坐位既斜度

原文章由 338 於 08-7-28 11:22 發表
bb已經12個月,邊款BB車最輕,又能單手開關

大宅

剛剛買左MACLAREN volo最新出color
白+坐位七彩間條
color好fresh
試車-b女(15 months)一坐好舒服,呀ma離開視線範圍,照坐冇埋我!!

vip discount9百几 新世紀mothercare買

男爵府

What is the weight of MACLAREN volo?
Can the back lie down?

Thanks for all mammy's comment !!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問 VOLO 係未無得較同埋無背板架 ??

我囡 22 個月唔知得唔得呢 ?? 不過佢好輕得 23 磅
唔 G OKAY 唔 OKAY 呢 ??

原文章由 sitterbobo 於 08-7-28 23:26 發表
白+坐位七彩間條
color好fresh
試車-b女(15 months)一坐好舒服,呀ma離開視線範圍,照坐冇埋我!!

vip discount9百几 新世紀mothercare買 ...

大宅

Combi TJC 300

大宅

原文章由 sitterbobo 於 08-7-28 23:26 發表
白+坐位七彩間條
color好fresh

vip discount9百几 新世紀mothercare買 ...

我都想買lee部volo
不過想等佢出d靚顏色先買
嘜係mothercare用vip買咁平
可唔可以pm你個vip no. 比我買呀
麻煩曬
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

大宅

我都arm arm買Maclaren Volo 紅間條o個款,無得調低既,阿B都好鍾意坐

大宅

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-29 10:07 發表
請問 VOLO 係未無得較同埋無背板架 ??

我囡 22 個月唔知得唔得呢 ?? 不過佢好輕得 23 磅
唔 G OKAY 唔 OKAY 呢 ??

無得較同埋無背板,一手抱BB,一手加埋腳收車都可以,重3.9Kgs,但緊係無combi新出既RW240單手收車咁快啦!
我BB而家16個月得20磅都坐得好好,最好就係得呢隻牌子既士的車可以坐到55磅

大宅

我個女12個月19磅,我都想買一架士的車或者輕身d既車比佢,MACLAREN volo<--靚唔靚??有冇相可以睇下呀??
Thanks !!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都想問有無相睇呀????
thx

原文章由 cherylyau_b 於 08-8-6 23:54 發表
我個女12個月19磅,我都想買一架士的車或者輕身d既車比佢,MACLAREN volo

首頁

尾頁

跳至