夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:sze324 的帖子

可以咁講,與其有決心搵過份工,挑戰新工,不如試下搞掂班怪獸!得益既會係你!因為工作上既困難而轉移個視點係C6都轉好多份工上面,幾乎有點混錯一談^^ 如果你係有更好計劃而走,成件事就唔同哂!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+sumsum_so+於+15-10-26+發表

原帖由 sze324 於 15-10-26 發表
終於有人明白我想表達咩,
我都知道而家無可能走到,
除非我想連我呀媽都斷埋關係,
我老公以前都係幾個月轉一份工,所以我明白你...佢根本係依賴左你..唔想家庭收入會突然小左份...搞到支撐唔到..我估係因為咁...轉工呢啲唔駛同你老公傾,自己覺得想轉就轉啦。但平心而論,返工有問題,度度都會有,試下解決左先,解決唔到先走啦...加油

複式洋房

引用:可以咁講,與其有決心搵過份工,挑戰新工,

原帖由 HappyFishBaby 於 15-10-26 發表
可以咁講,與其有決心搵過份工,挑戰新工,不如試下搞掂班怪獸!得益既會係你!因為工作上既困難而轉移個視 ...
第2度工作我會無咁上心,
但耐何同我過唔去係我屋企親戚,
頭4年有幾多是是非非我都唔理,
聽完第2日就唔記得。
但就係對住我屋企個d我就係想多一事不如少一事,但佢地越黎越過份。
比其他高級過我鬧無問題,我心甘情願。
你年資仲少過我,仲要係屋企人
我條氣點都唔順。
所以我都決定我仲係度做都唔會再咁客氣,
你做初一,我做十五。
我唔罵到你上天花板我都唔收口

男爵府

回覆:負能量爆登!想呻下

梗係留係媽咪公司,親戚幫唔到一世,媽咪會知道你好努的!💪💪💪💐

複式洋房

引用:梗係留係媽咪公司,親戚幫唔到一世,媽咪會

原帖由 chaipui2003 於 15-10-26 發表
梗係留係媽咪公司,親戚幫唔到一世,媽咪會知道你好努的!💪💪💪💐

...
公司唔係媽咪架,佢都係幫人打工
只不過佢係最大個個可以話到好多事,
其實我諗深一層真係唔洗咁盡責,
我媽咪之前都係因為工作而好憎佢地,
但佢做完手術睇通好多事,
我要做已經做晒,仲做左好多
有幾多人肯係無關痛癢既公司一年都唔放假?
日日受氣仲要無地方無時間去發洩?
我終於明白點解香港咁多人飽受壓力自殺死
原來全部事都唔好向另一半呻。

男爵府

👍👍👍💐💐沒有意見給你,加油加油

複式洋房

引用:👍👍👍💐

原帖由 chaipui2003 於 15-10-26 發表
👍👍👍💐💐沒有意見給你,加油加油
多謝,一聲加油,
已經比左好多正能量我

大宅

引用:Quote:原帖由 chaipui2003 於 15-10-26 發

多謝,一聲加油,
已經比左好多正能量我
加油×99999999

複式洋房

引用:Quote:原帖由+sze324+於+15-10-26+發表多謝

原帖由 rickhss 於 15-10-27 發表
加油×99999999
一句加油勝過千言萬語,多謝。

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

親戚做同一間公司一定煩,轉工啦,一係叫你媽唔好請親戚

羊年行大運!

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 chaipui2003 於 15-10-26 發

原來唔係你媽咪開嘅,更加要轉工

羊年行大運!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+sze324+於+15-10-26+發表公司

原帖由 chunching_bb 於 15-10-27 發表
原來唔係你媽咪開嘅,更加要轉工
係我媽咪開就一定唔會清佢地,
一早都知佢地麻q煩又惡死。

男爵府

其實我睇唔到有特別大既問題,只係你想逃避工作而c6唔支持你,你就黎晒火

琥珀宮

可以同C6呻,但佢未必會支持你,發生係佢身上可以,但發生係你身上佢就唔可以,就好似一個人睇一件事有盲點一樣,不論係身邊另一伴,定同父母定朋友,都有可能咁樣發生,我好明白你嬲咩,就係你C6唔撐你但佢自己都係做緊個樣佢唔撐你的事情(轉工),其實我都會為咗身邊最親的人唔撐自己唔開心,但有時過咗去就算,唔嬲得咁多,不過我會係佢哋做緊個D唔撐我的事時講返其實佢哋都做緊/做過,耍下嘴皮子咁囉,哈哈

大宅

畀面勳章

sze324 發表於 15-10-26 22:24
OMG.... 原來間公司唔係你媽咪開...咁你走唔走其實又關你媽咪要休養咩事呢?? 你地都係打工JA WO...東家唔打咪打西家....我相信一間完善既公司, 冇話冇左邊個唔得....咁我更加唔明究竟你想點...淨支持???? 咁樓主你好好加油喇~~~

睇你D回覆, 你話唔做呢度會冇咁上進, 睇完呢句, 我覺得你都唔係似想轉工....你係咪返工受左氣, 要搵老公呻, 要搵老公氹, 但佢做唔到, 達唔到你要求.. 咪話佢唔支持你..佢自己又點點點....好老實, 返工有邊個唔受氣, 比人話二句就要喊, 我諗你都唔適合做出面D工, 出面好多工都要帶埋個阿媽同祖先返工, 但人工只會出一份, 咁你咪日日以淚洗面

呻係應該搵D同事, 搵朋友呻, 而唔係向個老公發洩, 如果你老公得閒又對住你呻下, 得閒又係你面前EE哦哦...咁你又會唔會覺得好煩, 呻都要搵岩人選, 你有冇聽過D人話唔好帶公司情緒返屋企...

路過完畢

ml628    發表於 15-10-30 13:05
Smallraindrop    發表於 15-10-27 18:45

伯爵府

樓主,其實好小事,睇開d 啦

公爵府

你c6梗係唔支持你啦, 你轉工, 收入可能會唔穩定, 佢咪唔可以成日轉工囉, 又要負起責任, 如果你唔做, 佢擔心仲大鑊, 要養埋你, 再唔能夠輕鬆自由了, 我諗你c6真係怕承擔, 所以反對你轉工, 佢真係自私到死!

複式洋房

引用:Quote:sze324+發表於+15-10-26+22:24+公司

原帖由 oscar0305 於 15-10-27 發表
OMG.... 原來間公司唔係你媽咪開...咁你走唔走其實又關你媽咪要休養咩事呢?? 你地都係打工JA WO... ...
睇左我回覆,
有無睇清楚我話罵我個d係屋企人?
好老實、邊個返工唔比人罵?
但罵個個會唔會係由細見到大既屋企人?
Dllm呢d說話我每日聽百幾次,
我工作個度每日都比人問候屋企人,
唔緊要,因為無關痛癢我唔在乎。
我身邊同事個個都係每日放工要沖返屋企照顧屋企人、點樣傾?
難道有事唔係同老公講?
對住老公淨係可以講我愛你?
Check電話同查佢行蹤黎維持?
Sorry我唔係同路人啦咁,
我覺得老公定義係咩都可以攤出黎傾,
有事應該一齊去解決。

公爵府

熱血金章 畀面勳章

照同佢傾,但傾計態度要變

別墅

首先,妳係未太子女?如果係,應該同自己講,君子報九十年未晚,妳明白我意思嗎,到妳c6,妳26歲,妳c6都5方成熟得去邊,如果佢而家5識撑妳,去找得信得過朋友吹下,妳都話佢對妳好好,重乜想分開等等問題呢

首頁

尾頁

跳至