烹飪搵食

跳至

首頁
45678...63

尾頁

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:我想問吓大家整薄脆餅嘅時候,覺唔覺得好似

原帖由 jcpleung 於 15-11-03 發表
我想問吓大家整薄脆餅嘅時候,覺唔覺得好似整得好厚,係咪正常的?

我架機好似不能完整合上,又是否正常呢 ...
我覺得厚薄似乎是定咗,所以基本上係冇得整薄啲, 我有諗過可能用啲工具令粉漿薄啲成形, 但若整得薄到粉漿接觸唔到上面嘅模, 咁就可能影響效果, 真係要試過先知⋯⋯至於你話部機合唔埋, 我部機都一樣, 其實我諗係俾你整窩夫時有空間膨脹, 所以應該係正常嘅。希望我嘅資料可以幫到你

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:我想問吓大家整薄脆餅嘅時候,覺唔覺得好似

原帖由 jcpleung 於 15-11-03 發表
我想問吓大家整薄脆餅嘅時候,覺唔覺得好似整得好厚,係咪正常的?

我架機好似不能完整合上,又是否正常呢 ...
至於你話整到幾多塊餅嘅問題, 其實都好視乎你每塊餅嘅面積有幾大, 譬如你用匙羹「不」落去, 大羹啲同細羹啲,餅嘅大小就會唔同咗, 我估可能就係咁令到件數有分別

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

回覆:Vitantonio 靚仔窩夫機美味分享

今日買咗呢個「v 仔洗白白工具」同大家分享

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

引用:好大誘惑...我打算明天去時代廣場睇示範,睇

原帖由 ydoris 於 15-11-03 發表
好大誘惑...我打算明天去時代廣場睇示範,睇完先落ORDER買...
買咗記得番嚟分享下快樂

大宅

請問沙田一田買v仔有特別優惠嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+jcpleung+於+15-11-03+發表我

原帖由 euyuet 於 15-11-03 發表
我覺得厚薄似乎是定咗,所以基本上係冇得整薄啲, 我有諗過可能用啲工具令粉漿薄啲成形, 但若整得薄到粉漿 ...
薄餅我是薄的,不會蓋不上呀,視乎你麵糊開成點

珍珠宮

引用:請問沙田一田買v仔有特別優惠嗎?

原帖由 ak_twinsbaby 於 15-11-03 發表
請問沙田一田買v仔有特別優惠嗎?
都無貨

子爵府

引用:Quote:原帖由 euyuet 於 15-11-03 發表我覺

原帖由 Mimmy 於 15-11-03 發表
薄餅我是薄的,不會蓋不上呀,視乎你麵糊開成點
有冇相睇下可以幾薄?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mimmy+於+15-11-03+發表薄餅

原帖由 dobbybabie 於 15-11-03 發表
有冇相睇下可以幾薄?
慢慢找下相先,但你的又有幾厚?

子爵府

引用:Quote:原帖由 dobbybabie 於 15-11-03 發表

原帖由 Mimmy 於 15-11-03 發表
慢慢找下相先,但你的又有幾厚?
我要十二月初先有機玩,想配薄餅模整蛋卷,但見jm整的都厚厚地。所以心大心細買唔買這款模

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

唉,一心想今日去時代廣場睇完訂既,而家話個度無得訂...吾知去邊間訂好呢?百記定二記好呢?
想買埋帕尼尼,甜甜圈同PAN CAKE...盤.仲有咩盤好玩既呢?

珍珠宮

引用:唉,一心想今日去時代廣場睇完訂既,而家話個

原帖由 ydoris 於 15-11-04 發表
唉,一心想今日去時代廣場睇完訂既,而家話個度無得訂...吾知去邊間訂好呢?百記定二記好呢?
想買埋帕尼尼,甜 ...
我近期整得最多係薄餅、撻模

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 Mimmy 的帖子

吓?我反而吾會整TAT..因為主要係整早餐同TEA..同可帶返學既小食..

侯爵府

陪月勳章

ydoris 發表於 15-11-4 10:04
回覆 Mimmy 的帖子

吓?我反而吾會整TAT..因為主要係整早餐同TEA..同可帶返學既小食.. ...
係?!
我仲諗住買Tart 模 weekend 整俾囡食開心下添。

珍珠宮

引用:Quote:ydoris+發表於+15-11-4+10:04+回覆+M

原帖由 siumak 於 15-11-04 發表
係?!
我仲諗住買Tart 模 weekend 整俾囡食開心下添。
撻模我整檸檬撻、朱古力撻、唧cream或吉士醬放士多啤梨或什果、蛋撻

食剩白飯,用撻模夾下做個米撻放d餸上去,成隻比小朋友,佢又覺得好得意

侯爵府

陪月勳章

Mimmy 發表於 15-11-4 10:35
撻模我整檸檬撻、朱古力撻、唧cream或吉士醬放士多啤梨或什果、蛋撻

食剩白飯,用撻模夾下做個米撻放d餸上 ...
米 Tart?! Good Idea 喎。

珍珠宮

引用:Quote:Mimmy+發表於+15-11-4+10:35+撻模我

原帖由 siumak 於 15-11-04 發表
米 Tart?! Good Idea 喎。
細路仔轉下個樣,厄厄騙騙就以為新野

咪又係飯

侯爵府

陪月勳章

Mimmy 發表於 15-11-4 10:38
細路仔轉下個樣,厄厄騙騙就以為新野

咪又係飯

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章

今早去City super 敗咗,一會兒買材料玩新玩具!

euyuet    發表於 15-11-4 15:34

首頁
45678...63

尾頁

跳至