跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

請問如果目前只有一物業和一車位收租(兩者估值大約7百多萬HKD),還有一自住物業,沒有股票投資,過往只有投資車位買賣兩次(大概賺了1M) , 可以申請188b嗎?

大宅

陪月勳章

joyjj 發表於 19-12-9 16:12
Typo; “...不過係私校...”

如果是公校,如果未有 188 visa, 未必會收。

想問下係邊區同邊間? 大概學費? 我女今年香港讀小二,下年去升個邊的第幾班? 要考入學試?

男爵府

有冇人申請咗 state nomination 後直接到澳洲做 onshore application?

大宅

joyjj 發表於 19-12-12 13:29
回覆 holemama 的帖子

我識人,情況同你一模一樣(應該係,甚至不及你好),申請 188 B 已批咗,而且過程 ...

可以 pm agent contact for 188b?
thanks

大宅

joech2021 發表於 20-1-5 17:35
移民局現在processing time都要22-26個月。大家要申請真是要快手攪,一來要搵返多年投資買賣記錄(跟自己 ...

can u pm the agent ?
thanks

別墅

Missingyou0623 發表於 20-1-28 16:16
agency fee日已俾全數,不成功不收費 ,傾咗好耐,agent堅持澳洲律師話得,但我都唔想浪費時間。要同agent ...

系咪電視不成功不收費嗰間?我就系嗰間比佢浪費幾個月又浪費金錢申請返好多文件,最後搞吾掂退款,根本経驗吾夠

別墅

852BB 發表於 20-3-6 14:30
系咪電視不成功不收費嗰間?我就系嗰間比佢浪費幾個月又浪費金錢申請返好多文件,最後搞吾掂退款,根本経 ...

.

別墅

Missingyou0623 發表於 20-3-6 18:00
係呀,搞咗好多個月,終於都係要退款重新黎過。不過佢最後都真係肯退款嘅,只係浪費咗好多時間。
...

你又系咁!然后你去边间申请?你系申请边款?

複式洋房

回覆 Missingyou0623 的帖子

千祈唔好搵經賣廣告J字頭嗰間否則只會浪費時間同錢

別墅

852BB 發表於 20-3-6 18:52
你又系咁!然后你去边间申请?你系申请边款?

.

別墅

Missingyou0623 發表於 20-3-9 15:04
我放棄了,暫時唔申請澳洲移民啦

咁可惜

複式洋房

回覆 852BB 的帖子

NSW nomination is now closed as we have filled the places provided to us by the Commonwealth Department of Home Affairs. This includes the:

· Business Innovation and Investment (Provisional) visa (subclass 188) and

· Business Talent (Permanent) visa (subclass 132)

You cannot submit an application for NSW nomination for the:

· 188A,

· 188B,

· 188C,

· 188E, and;

· 132SBH visas.

We will open to applications for NSW nomination for these visas under the BIIP program in the new financial year commencing 1 July 2020.

Applications that have been received and acknowledged will be processed and are not effected by this closure.

You can still submit an application for NSW nomination for the:

· 188A Extension,

· 188C Extension,

· 888A,

· 888B, and;

· 888C visas.

These visas are not subject to a ceiling.

For your information only.

別墅

852BB 發表於 20-3-10 16:17
咁可惜

.

大宅

Missingyou0623 發表於 20-3-24 09:21
都無辦法啦,其實我唔係一定要去澳洲,已經決定改去另一個國家。不過現時疫情問題,恐怕要再等一下。
...

你打算移去邊個國家?

別墅

joech2021 發表於 20-3-24 12:09
你打算移去邊個國家?

.

洋房

大家有冇聽過一間叫Idxxl 既agent? 信唔信得過?
好似搞過好多講座, 有冇人搵呢間搞過?

大宅

alpo1122 發表於 20-2-23 16:53
想問下係邊區同邊間? 大概學費? 我女今年香港讀小二,下年去升個邊的第幾班? 要考入學試?
...

我同你差不多, 仲考慮緊, 你申請左嗎?

複式洋房

我們想申請188B, 請問可以PM agent收費和資料給我嗎? 謝謝

首頁

尾頁

跳至