跳至

首頁
45678...36

尾頁

複式洋房

請問如果攞咗澳洲担保, 仲要等幾耐至攪到?

大宅

kahinmummy 發表於 16-12-5 10:05
請問如果攞咗澳洲担保, 仲要等幾耐至攪到?

你指 state nomination? 攞左 state nomination 你就可以正式 lodge online application, 根據官網 application lodged 之後 processing time 係大約九個月: https://www.border.gov.au/about/ ... sa-processing-times

複式洋房

Highfive, 係State nomination. 依家話入資產証明文件

複式洋房

想問問188b頭4年TR, 會有咩福利(例如小朋友讀書.....)?

大宅

kahinmummy 發表於 16-12-6 11:41
想問問188b頭4年TR, 會有咩福利(例如小朋友讀書.....)?

好似冇咩福利, 冇Medicare, 讀書我都唔肯定, 好似個個州唔同.

複式洋房

Highfive, thanks

複式洋房

Highfive and all fans,

Not many people discuss about 188 Visa. There is valuable information here. Thanks for sharing and please keep us updated about your application status.

複式洋房

回覆 highfive 的帖子

Hi,可否pm 你個agent比我,thanks

大宅

由正式 lodge application 起計足足 15 個月...終於批了!

別墅

highfive 發表於 17-2-16 18:09
由正式 lodge application 起計足足 15 個月...終於批了!

恭喜晒!我地12月先lodge application,agent話最快今年第四季批⋯

男爵府

真心恭喜!!!諗住一家幾時land呀?

大宅

ptm 發表於 17-2-17 20:15
真心恭喜!!!諗住一家幾時land呀?
多謝! 4 月會去一敞, 年尾前正式搬.

ptm    發表於 17-2-18 19:34

複式洋房

highfive 發表於 17-2-18 17:56
多謝! 4 月會去一敞, 年尾前正式搬.

可否pm agent 資料?謝謝!

民房

恭喜囇highfive🎉🎉🎉請問188b資金來源可否用屋宇買賣投資賺取的金錢,而不是股票?

大宅

恭喜晒!我11月lodge application, 啱啱approve 咗body check。

大宅

pcyip2 發表於 17-2-21 14:22

恭喜囇highfive🎉🎉🎉請問188b資金來源可否用屋宇買賣投資賺 ...
可以, 只要證明到你最近5年中最少有一年持有既投資組合(包括物業)總值達到 AUD 1.5M.

大宅

shadowso 發表於 17-2-21 17:24
恭喜晒!我11月lodge application, 啱啱approve 咗body check。
三個月咁快?? 投資移民定係技術移民?

民房

highfive 發表於 17-2-21 18:51
可以, 只要證明到你最近5年中最少有一年持有既投資組合(包括物業)總值達到 AUD 1.5M.
...

十分感謝您!我的資金未到手,所以仲未可以申請。可否pm agent and agent fee比我

大宅

highfive 發表於 17-2-21 18:53
三個月咁快?? 投資移民定係技術移民?

唔係呀,係過咗body check 嗰關咋,我諗仲有排等

大宅

pcyip2 發表於 17-2-22 00:06

十分感謝您!我的資金未到手,所以仲未可以申請 ...
申請時唔需要有資金, 最後階段先要.

首頁
45678...36

尾頁

跳至