美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都好怕甩. 所以用EYESHADOW, 甩了扮SMOKY EYES 算.

洋房

回覆:眼線筆

有無人試過用台灣miss Hana ?

伯爵府

回覆:我是乖乖 的帖子

依支,很好冇乜點化,又冇話冇咗眼缐

大宅

第二任媽媽 發表於 15-10-29 12:51
回覆 zhita922 的帖子

請問可唔可以影張相來睇下, 係筆定係液? 可以係邊到買? 謝謝!!!
我懶影相,網上找到這個網頁可以參考一下。一般maybelline 專櫃都有。http://beauty.qooza.hk/share/2106

伯爵府

回覆 zhita922 的帖子

Thank YOU!

珍珠宮

2021勳章

vvbb2214 發表於 15-10-27 13:44
用眼線gel/液,會唔會好易變熊貓?

有無好嘅推介

Dolly wink liquid唔會熊貓眼,好好

珍珠宮

2021勳章

sker 發表於 15-10-29 15:38

甩到爆

大宅

sker 發表於 15-10-29 15:38
Miss Hana 我都用過, 但對於我嚟講都是會變熊貓. 我鐘意眼線膠筆的效果, 但奈何我對眼唔爭氣, 暫時冇一支眼線膠筆可以唔變熊貓, 只是熊貓的情況嚴不嚴重, Miss Hana都有熊貓, 但已經算唔係好嚴重. 要唔失禮的話用眼線液, 暫時用過maybelline 銳目精緻最好. (已買多支眼線筆才得出的結論)

珍珠宮

我覺得nars都好好, 好smooth, 吾化
好好過每一天......

大宅

我用miss hana都溶。。所以試下轉用liquid liner..又真係好啲喎。冇咁溶

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+vvbb2214+於+15-10-27+發表用

原帖由 petitsomeone 於 15-10-27 發表
眼線液可以用Kiss Me

眼線Gel可以用MAC。
請問kiss me邊度有得買?同埋咩價錢呀?

水晶宮

2021勳章

引用:Quote:原帖由 petitsomeone 於 15-10-27 發

原帖由 mrschan_0114 於 15-11-01 發表
Sasa, 百鬆d.

水晶宮

2021勳章

引用:Quote:原帖由 petitsomeone 於 15-10-27 發

原帖由 mrschan_0114 於 15-11-01 發表
仲有logon

別墅

回覆:Yeeyee2 的帖子

Mistine 我都覺得唔錯 係泰國買3x一支

大宅

引用:Quote:第二任媽媽+發表於+15-10-29+12:51+

原帖由 zhita922 於 15-10-30 發表
我懶影相,網上找到這個網頁可以參考一下。一般maybelline 專櫃都有。http://beauty.qooza.hk/share/2106 ...
我都係呢支,琴日萬0 有折,數左3支

珍珠宮

我試左下面呢幾隻都有吾同分享:

Maybelline - Ever Sharp 筆, 勁熊貓.

Maybelline - 金蓋 liquid, 易畫, 冇咩點甩, 而且易洗.

TonyMolly - gel, 易畫, 都算冇咩點甩, 而且易洗.

美少女 - 吾知叫咩牌子, 總之個筆蓋有個月亮, liquid, 易畫, 冇咩點甩, 不過落眼裝冇上面兩隻咁容易.

總括甩既情度, 我覺得Maybelline金蓋同美少女最好.

珍珠宮

我見好多人話 kiss me 好用, 都去買支試下先.

複式洋房

引用:我係油眼,用眼線筆畫眼線,但次次支筆(不

原帖由 vvbb2214 於 15-10-27 發表
我係油眼,用眼線筆畫眼線,但次次支筆(不同牌子嘅眼線筆)畫頭幾次(5次以內)都好好畫,之後就畫唔到, ...
除左眼線之外,不如你試下用左UD eye primer potion先化眼妝,我油眼,用左佢再化妝,用maybeline eye gel 呀 同大部分莎莎卓悅買到嘅防浴眼線筆都唔再出事,不過記得畫完筆半分鐘佢乾左再上碎粉

子爵府

減齡達人勳章 2021勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+vvbb2214+於+15-10-27+發表我

原帖由 garfieldagnes 於 15-11-03 發表
除左眼線之外,不如你試下用左UD eye primer potion先化眼妝,我油眼,用左佢再化妝,用maybeline eye gel ...
等我試下先

珍珠宮

garfieldagnes 發表於 15-11-3 18:17
除左眼線之外,不如你試下用左UD eye primer potion先化眼妝,我油眼,用左佢再化妝,用maybeline eye gel ...
UD eye primer potion係乜黎? 可吾可以比多少少資料?

首頁

尾頁

跳至