婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我認我有D 小氣,有D 無聊,介意D 無謂野,不過真係有D 介意~
岩岩同奶奶食完生日飯,我係度諗,老爺奶奶同老公生日都要一齊食生日飯,出去慶祝,將來BB都應該會,咁點解結婚幾年,從來都冇同過我慶祝? 因為我係外人?

我媽同我D 親戚都會同我C6食飯慶祝生日,感覺真係一家人架....

翡翠宮

99永遠隻會記得仔仔同個孫嘅生日,自己生日都冇表示

大宅

明白感覺會唔良好,不過事實好多6299就算未至於當我哋外人,也自然有親疏分別,等如我哋點都親自己阿媽多D一樣。而且有時可能佢哋一下無為意,以為你唔洗佢哋幫你慶祝(你都知幾多JM唔想應酬99)。下次生日不如叫C6約下同你慶祝,有心的話佢哋自然知你想啦,會成為此後的習慣。如果佢哋唔肯來,你先嬲都未遲。

伯爵府

熱血勳章

你媽同親戚同你C6食飯慶祝生日, 是佢地記得, 定係你約?
呢個問題上你C6角色好重要, 正路係C6幫手約

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆 MsPicasso 的帖子

冇,千其唔好,我都唔想應酬佢;但佢老人家的生日就會同佢慶祝,俾面c6

sleepyqueen    發表於 15-11-25 10:02
cici1800    發表於 15-11-25 01:07
Janeylam    發表於 15-11-18 02:37
大咀    發表於 15-11-9 17:50
wcpcelia    發表於 15-11-9 15:16

男爵府

我反而唔想同99 佢地慶祝 (唔係晒命, 不喜勿插), 男家無論邊個生日(上至6299, 下次c6 d 兄弟姊妹) 都要出街食飯慶祝, 到我同c6 結左婚, 連我生日都要同佢地食飯, 已經同佢地講左唔洗但仍要無限loop, 煩到你肯去為止, 我好怕同佢地出街食飯, 男家奉旨唔會book 位諗食咩, 又係得我同c6 諗, 次次出街食等齊人又夜, 最慘係99 成日嚴唔好食

所以我覺得同c6 仲有自己小朋友慶祝已經好足夠
當然同自己屋企就好樂意

男爵府

回覆:奶奶有冇同你慶祝生日?

通常都係老公話,今日係我生日今晚出去食飯之類既

男爵府

我生日99有送禮物比我,去旅行都會有啲手信

歌莉泡泡    發表於 15-11-3 13:12

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:奶奶有冇同你慶祝生日

唔係㗎!我6299會包封利是比我呀

別墅

我99連自己個仔幾時生日都吾知,更吾好話會知我幾時生日~
記我第一年結完婚,62打來比我話99好吾開心沒人同佢慶祝生日,我根本吾知佢幾時生日,佢個大仔同女同佢地同住都沒人同佢慶祝~系要打來比說話我聽~要我星期6全日陪佢,飲茶行街~~
Life is so beauty

大宅

我生日99會封利是俾我同whatsapp我講生日快樂,另外99,62同叔仔弟婦都會同我哋(我,老公)一齊食飯,因我哋兩個生日只差幾日,所以一齊慶祝

大宅

我都無架
唔係自己阿媽
真係要求唔到咁多
但我99都有俾封利是我

水晶宮

我生日寧願同自己爸媽姊妹食飯,我老公生日99就只俾利是,四大長老生日就出去食飯,我覺得甘幾好呀。

子爵府

慶祝自己生日,老公 and 老公only 就可以。其他人就免了。我嫌麻煩。真係一d都唔恨。唔好煩我係最佳禮物。

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔係啩,自己大日子仲要俾埋佢(我講我同99關係差,不喜當無睇過)!佢連個仔生日都不聞不問,何況佢尊去貴地方食飯,更加唔洗旨意佢會封利是......

複式洋房

我都情願佢唔同我慶祝。屋企每個人生日都要食一次生日飯,蛋糕同唱生日歌咁。 我自己屋企果邊只會係爸爸媽媽或者小朋友生日先會慶祝。

大宅

99大概知我幾時生日,如果我地系屋企食就比平時豊富d.如我兩公婆出街食由我地。

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:我認我有D 小氣,有D 無聊,介意D 無謂野,

原帖由 MsPicasso 於 15-10-30 發表
我認我有D 小氣,有D 無聊,介意D 無謂野,不過真係有D 介意~
岩岩同奶奶食完生日飯,我係度諗,老爺奶奶同 ...
無,費事欠咗佢,99連佢個仔(我老公)都唔慶祝生日,所以都唔會同我慶祝

琥珀宮

回覆樓主:

千其唔好攪d咁嘅野

男爵府

我99會,每個人要求不同吧.我覺得6299唔洗同我慶祝,比封利是仔就得,但佢地覺得要.
其實有同無都無所謂啦,講真,如果6299同你慶祝,你生日會唔會因為佢地而過得特別開心?

首頁
12345...8

尾頁

跳至