網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

zater 發表於 15-10-30 18:49
第一次用淘寶直送:

20/10 晚上拍單共4件貨,24/10 早上已入晒庫,29/10 零晨 1 點幾出庫,30/10 5:45pm 收 ...

直送... 不是每間店都有。

大号加厚储物柜抽屉式双门收纳柜
1. https://item.taobao.com/item.htm ... 6601.202.tASgij&;id=523882539861

简易衣柜收纳柜子儿童浴室小柜宝

2. https://item.taobao.com/item.htm ... 6601.256.tASgij&;id=38047974906

幫我模擬下, 是不, 不能直送? thank you.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

333s 發表於 16-2-24 21:57
直送... 不是每間店都有。

1. https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.19971966 ...
呢兩條 link 我都入唔到,係咩黎架?

別墅

回覆:第一次用淘寶直送~~

新手路過一問,如果賣家直接快遞我香港的地址,總數已經包埋運費,咁應該係website 版比錢時選邊種運送方法?
上次我選錯左,比多左RMB28間唔關事既速遞公司

象牙宮

zater 發表於 16-2-24 22:55
呢兩條 link 我都入唔到,係咩黎架?

plastic 柜

我在電腦里, 選不了直送?????
輸入了 HK 地址.

只得選... 秀驿物流?

淘宝 直送 or 秀驿物流?淘宝 直送 or 秀驿物流?
淘宝 直送 or 秀驿物流?
淘宝 直送 or 秀驿物流?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cocobb2012 發表於 16-2-24 23:22
新手路過一問,如果賣家直接快遞我香港的地址,總數已經包埋運費,咁應該係website 版比錢時選邊種運送方法 ...
咁要睇你想由賣家直接寄比你,唔經轉運商 (選賣家直送),要經轉運商 (可選淘寶直送)。

兩個方法運費唔同,你要問清楚賣家直接寄比你要幾錢運費,而選用淘寶直送,只要拍單就可以見到要比幾錢運費,自己比較下先決定用邊個方法寄。

珍珠宮

333s 發表於 16-2-24 23:35
plastic 柜

我在電腦里, 選不了直送?????
用電腦要先入淘寶香港版,先拍單就會見到。

333s  :fat:  發表於 16-2-24 23:58

大宅

回覆:第一次用淘寶直送~~

如我買兩間商店貨,應是集運, 不是直運才抵嗎?直運是只買一間店才抵,對嗎?

珍珠宮

loloyan 發表於 16-2-28 00:12
如我買兩間商店貨,應是集運, 不是直運才抵嗎?直運是只買一間店才抵,對嗎?

...
賣家直運係唔經轉運商寄到香港,例如: 用 SF 將貨由北京直接寄到香港,SF 係快遞,寄 ge 係一間舖 ge 貨,運費一般較貴。

淘寶直送,可以將幾間舖 ge 貨加入購物車,然後合併付款,寄香港運費都要同一時間支付,等幾個賣家發貨,寄到轉運倉,齊晒會自動出庫寄香港地址。

淘寶集運,可以個別拍唔同舖 ge 貨,或先放入購物車,合併付款都得,等賣家發貨,寄到轉運倉,齊晒後,要手動剔選要寄香港 ge 貨,支付香港運費。

首頁

尾頁

跳至