自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁多日黎多謝所有覆過/睇過我topic ge你地
我爺爺係沉晚8點半左右係醫院離開左了....
呢幾日心情都好差好差....詳細少少ge事或者等我心情平覆少少再同你地講..
thx你地連日黎ge關心...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

bebee0526,希望你爺爺安息,你要振作

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好太傷心喇~
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

男爵府

原文章由 bebee0526 於 08-7-31 02:41 發表
呢幾日心情都好差好差....詳細少少ge事或者等我心情平覆少少再同你地講..
thx你地連日黎ge關心... ...

be~
你要好好咁takecare...
我有add過你唔知你收唔收到...
點都好 人總有生老病死
傷心係難免 你爺爺走左係事實 而現實要振作一點...
仲有你家人都一樣難過 所以大家都要互相關懷一點!

原來當親人要走個陣 自己會意識到架...
我阿爸係工傷意外...做左植物人兩年終於捱唔住
就係個一朝俾一陣好重藥味聞到醒左~
醫院就打黎話阿爸病情轉壞...
我即刻起身趕去醫院 去醫院途中醫院打黎好多次...
越心急d時間就過得越慢咁...到我趕到
只見媽咪坐係對面床d櫈度係咁喊...
醫生行左埋黎 問我:你係咪佢個女...
我話:係...
醫生話:你爸爸走ge時候好安祥...
我行埋阿爸身邊 佢訓係度 唔再同我笑唔再鬧我唔再理我...
我都仲未識喊 摸住阿爸凍冰冰ge手同臉...叫左好幾聲阿爸
終於喊左...只係識喊...
阿爸走左...喊到眼腫聲沙阿爸都再喊唔返黎喇...

呢家我仲好掛住佢...
我知佢就係天國另一方守護住所有愛過佢ge人...
佢仲係度 係我心中 永遠懷念...

所以be你要振作...
呢段期間會過得好辛苦
時日總會過...
相信你爺爺希望自己孫女唔好為佢太傷心難過
而且你笑係好cuite你爺爺一樣都想見你笑多d架!保重身體!

]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

禁止訪問

大宅

原文章由 bebee0526 於 08-7-31 02:41 發表
thx你地連日黎ge關心... ...

節哀順變吧

禁止發言

男爵府

唔好太傷心,可能對你爺爺係一種解脫呢.

複式洋房

I feel sorry for you. However, do take good care of yourself and those around you. They need your support too.

珍珠宮

畀面勳章

節哀順變,希望妳快些振作,我諗起4年前今日走左既外婆,雖然到今日我仍係好掛住佢,但生命必須繼續,我知道我地必有一天重逢

伯爵府

魅力王子

take care all anyway!!!

子爵府

唔好咁傷心啦。。相信佢都唔想見到你地咁樣。。

水晶宮

Take care!
I'm also love my grandfather very much miss him so much

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

節哀順變
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

多謝你地....其實大家講ge野我真係明白
只係我自己仲未接受到
beebee我收到你msn msg,但sorry我果日真係冇勇氣去做任何回應...sorry...
係29號探病時間,我爸媽同哥佢地都有去睇爺爺,佢地走果時爸同媽咪都分別打比我,都叫我呢2日一定要聽電話,因為果日爺爺連眼都睜唔開,淨係訓係度好辛苦咁呼吸,未必過到呢2日.8點鐘,我執緊屋,仔仔扭緊計,攬住我隻腳,我又開緊水拖地.咁岩又電話響,我就好辛苦咁沖去聽電話
見到來電係我細姑姐,已經心知咩事...好驚咁接電話,佢話醫院打黎叫我地盡快出去
8點3換好晒衫準備出門口同哥一齊飛的出去仁濟,咁岩老公岩岩入門口,叫佢幫手抱呀仔落去,我就同佢一齊跑去等哥哥
8點半,哥哥電話響,聽到媽咪喊,已經知咩事,媽咪話岩岩打比爸爸,爺爺已經走左,係訓著覺走....忍唔住係的士度喊....大家都冇再出聲
8點9左右,一落車同哥咩都唔理,一人抱住一個仔沖入病房....爺爺已經.....我抱住仔仔行埋去,我叫左聲爺爺...已經喊到收唔到聲.後來哥個仔見我地個個喊,佢好驚,係度大叫,於是姑娘要我同嫂抱番bb出去,係病房出面打比老公.....狂喊...我趕唔到見爺爺最後一面...好唔開心...收左線見到哥都喊到停唔到,叫嫂入去,佢睇仔.跟住我2姑姐出左黎,叫佢睇住我仔,到我入去
大家都企係爺爺面前喊,我知道大家都好傷心,唔想講野,係爸爸安慰我地,人係要經歷生老病死,爺爺訓住覺走,對佢都係件好事,畢竟佢之前太辛苦....過左一陣爸爸叫我出去睇住仔仔,比其他人入黎,我...
摸住爺爺額頭,同佢講聲:爺爺,我出番去睇逸仔先....就係咁我同爺爺就分別
其實係果晚佢地探完爺爺,回程ge時候爺爺已經就黎唔得,佢地即刻落車再轉車出去...太快...大家都未接受到
我其實好心up.....因為麻麻同細姑姐係最傷心果2個...麻麻果晚仲話爺爺唔係度佢都唔想做人...寧願跟埋爺爺走....2姑姐好灰,話做人都唔知為乜....唉....
到今日我帶埋仔仔出麻麻度睇佢,麻麻話呢幾日紮醒,冇左爺爺係床佢好唔開心,係咁喊....一出房門見到爺爺生前日日坐ge chair又喊..我都唔知應該點安慰麻麻,我都好明白佢,我只可以係大家面前扮堅強........

侯爵府

好媽媽勳章

我好明白你心情
我爸爸離開我个时
我先啱啱有咗BB
我爸爸勁開心
可惜未睇到我仔仔出世就走咗喇........
希望你振作、堅強去面對
我地每一位bk媽咪都支持你

侯爵府

好媽媽勳章

節哀順變,希望你爺爺在另一個地方快樂~你都要快樂地過你o既日子,因為你爺爺會睇住你~

男爵府

TOBEY
節哀順變....估唔到哩度見到你個post,
你有咩唔開心搵我地d mami chat下啦~
take care!!!

水晶宮

畀面勳章

節哀順變

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

節哀順變,唔好咁傷心啦,最重要係佢去哥陣唔使受咁多苦
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

首頁

尾頁

跳至