自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇影評話得很少對白, 小朋友睇唔明, 請問有冇人睇左, 可唔可以比d 意見岩唔岩小朋友睇呢?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

畀面勳章

回覆 #2 monchhichi888 的文章

我女都鍾意看, 但先頭真有點悶的感覺, 後part先好看, 感覺有教育意義. 但我問女女, 佢話like功夫熊貓多d.

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Which film is good ???

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得小朋友會覺得功夫熊貓好睇D,淨係睇隻熊貓論論盡盡已經可以逗班小朋友笑。

WALL-E會岩大D既小朋友睇,要理解背後既意義就覺得好好笑。

我兩部都睇過,自己鍾意WALL-E多D,好浪漫,好有寓意。

洋房

我睇well-e睇到訓著喎,好悶…都唔知佢講乜!

男爵府

我個仔4歲,睇到一半嘅時侯會問,做完未呀?點解做咁耐嘅?
睇完之後問佢好唔好睇,佢話有小小好睇.

伯爵府

我覺得如果個小朋友得二至四歲,睇WALL E真係悶悶地~

特別係開頭,WALL E係個地球上的生活那一PART...

男爵府

廬覓雪話6歲以下小朋友會睇得開心, 因為公仔靚同好生動, 6歲至11歲會開始明套戲講乜但又會有d唔明, 11歲以上應該都會覺得好睇.

伯爵府

好媽媽勳章

唉 !我就覺得好悶了 !
一d都唔好睇 ,公仔又唔係靚 ...
我同兩個女去 (9,10)歲 ,我兩個女都話有d悶..
最慘坐我前面個男仔 (3,4歲)悶到在張椅度跳來跳去 ,又話去廁所又成..
而坐我後面個小妹妹 (3,4歲)睇到訓左覺 ..
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

男爵府

原文章由 kitty 於 08-7-31 10:44 發表
唉 !我就覺得好悶了 !
一d都唔好睇 ,公仔又唔係靚 ...
我同兩個女去 (9,10)歲 ,我兩個女都話有d悶..
最慘坐我前面個男仔 (3,4歲)悶到在張椅度跳來跳去 ,又話去廁所又成..
而坐我後面個小妹妹 (3,4歲)睇到訓左覺 ..:g ...

如果話悶,點都唔夠X曹悶!

禁止訪問

子爵府

我呀女7歲半,睇到咸,又會睇到 KaKa笑。佢十分鐘意套Wall E。See 完仲叫我地要勤力d,5好懶到好似 spaceship d 人甘,仲要注重環保,好好愛護地球。

★★★★

子爵府

原文章由 TAOTAOLEE 於 08-7-31 11:21 發表

我囝囝5歲, 原本星期日打算去睇WALL-E架, 不過依家睇完影評&BK媽咪既評語, 訣定唔會帶囝囝去睇, 請問黎緊呢個8月份暑假, 仲有無卡通片電影係岩5歲小朋友睇架, 請介紹. ...

多la A 夢

★★★★

侯爵府

我都買左聽日早場飛, 帶我3個小朋友(7、9、12) 去睇, 希望佢地睇得開心啦!

大宅

好媽媽勳章

我兩個仔9歲同5歲幾
大o既話好好睇 細o既就話幾好睇
我自己覺得ok 唔會睇到訓覺咁囉

大宅

好媽媽勳章

其實wall-e唔係for小朋友娛樂,係比大人睇,講我地人類唔愛護地球,令地球變咗垃圾崗,雖然我地製造好多掃垃圾機械人都無補於事,戲內有好多高樓大廈係wall-e一個人用700年時間砌出嚟,但係仲有勁勁勁多!!我覺得套戲唔止講robot,係帶出如果人類繼續肆意破壞自己嘅星球,製造咁多垃圾,未來我地嘅後代真係想搵棵草都難~
同埋佢啲配樂真係好正,用咗hello dolly兩首歌去表達wall-e情感~仲有louis armstrong唱嘅la vie en rose!!
想小朋友有啲深度可以去睇,唔係就睇返功夫熊貓啦!!

男爵府

la vie en rose! SO ROMANTIC WITH EXCELLENT CINEMA SYSTEM IN MONGKOK UA!!

I went with my niece which is 12 yrs old and my husband last night to Wall-E movie. If small kids, need to tell them not to pollute the earth.

12 yrs old kids understand and she enjoys! Also we enjoy!

原文章由 湯圓圓 於 08-7-31 12:31 發表
其實wall-e唔係for小朋友娛樂,係比大人睇,講我地人類唔愛護地球,令地球變咗垃圾崗,雖然我地製造好多掃垃圾機械人都無補於事,戲內有好多高樓大廈係wall-e一個人用700年時間砌出嚟,但係仲有勁勁勁 ...
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

子爵府

我諗住今晚睇呀!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 monchhichi888 於 08-7-31 07:56 發表
睇影評話得很少對白, 小朋友睇唔明, 請問有冇人睇左, 可唔可以比d 意見岩唔岩小朋友睇呢?

我兩個女一個兩歲半一個四歲半﹐亞妹睇到一半訓左﹐至于家姐全場都好投入﹐應笑果時笑得好開心﹐到尾場時因為好感人﹐她 到si si sir sir,前面同隔里D人都望下望下﹐我就不停O甘拍下拍她的手安慰她﹐因為驚她大 收唔到聲﹐因為係屋企試過mouth: 。問她好睇嘛﹖她說好好睇﹐不過都係鐘意功夫熊貓多DD。

首頁

尾頁

跳至