興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 chloepapa 於 08-7-31 06:59 PM 發表

行xp 問題唔大, 最大問題係 hard-disk, 因為係用左 ssd (solid state disk), 只有 4+8G (4G 係 SLC 的 SSD, 快D, 8G果部份係 MLC 的SSD, 慢D)
跟機 1G RAM, 不過我加到2G, 都好順
當然, 行D 大食軟件就唔得 (e.g. p ...

thx~ 今晚爬爬佢.
問多樣, 舊電邊款come 用, 你覺得買平d 舊model 再買多舊電e.g. 900 +電(3+3hrs?) , 定901 (5hrs)好

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 軍魁星 於 08-7-31 07:03 PM 發表

我都想買返部, Fortress 買九折係咪最平?

我睇人地講900 折完34xx送堆card etc 野.
901 ssp 最平4100
岩岩睇到fortess901 折完 $3868, 無野送.

[ 本文章最後由 KnN 於 08-7-31 19:10 編輯 ]

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 KnN 於 08-7-31 19:05 發表

我睇人地講900 折完34xx送堆card etc 野.
901 ssp 最平4100
岩岩睇到fortess901 折完 $3868, 無野送.

我會揀 901, 因為 1000H 太重, 成部12吋notebook 咁
用EEEPC 都係貪佢細同輕

版主

原文章由 軍魁星 於 08-7-31 19:03 發表

我都想買返部, Fortress 買九折係咪最平?

EEEPC 而家差不多都係照公價賣, 如果有九折, 真係算平
(不過, 你D QUOTA 唔係要留返俾 D700 咩 ? )

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 chloepapa 於 08-7-31 07:25 PM 發表

EEEPC 而家差不多都係照公價賣, 如果有九折, 真係算平
(不過, 你D QUOTA 唔係要留返俾 D700 咩 ? )

netbook 係咪eeepc 算抵玩, 我見有隻KOHJINSHA貴好多喎. 我仲1516緊一部PDA phone 定一部netbook ....

[ 本文章最後由 KnN 於 08-7-31 19:59 編輯 ]

版主

原文章由 KnN 於 08-7-31 19:58 發表

netbook 係咪eeepc 算抵玩, 我見有隻KOHJINSHA貴好多喎. 我仲1516緊一部PDA phone 定一部netbook ....

kohjinsha 果隻麻麻地

pda phone 用來上網, 真係咪搞, 用wi-fi 都好, 唔夠快; 畫面又細
我部 pda phone, 完全未用過 (除左新買個陣)來上網睇網頁

來緊dell 都會出 netbook, spec 應該唔錯, 去返 hkepc 個site 睇 netbook forum 會多d info

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 chloepapa 於 08-7-31 08:21 PM 發表
pda phone 用來上網, 真係咪搞, 用wi-fi 都好, 唔夠快; 畫面又細
我部 pda phone, 完全未用過 (除左新買個陣)來上網睇網頁

來緊dell 都會出 netbook, spec 應該唔錯, 去返 hkepc 個s ...
dell? 都可以諗下喎 .
好, 咁就Netbook 喇

版主

原文章由 KnN 於 08-7-31 20:36 發表
dell? 都可以諗下喎 .
好, 咁就Netbook 喇

Dell 好似8月出
http://www.umpcfever.com/news/?postid=948

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1024383&highlight=

不過粒cpu 都係 atom 1.6GHz

男爵府

到~!

子爵府

原文章由 chloepapa 於 08-7-31 19:25 發表

Fortress 連渣打都收, 所以有大把Quota, 會買定d CAsh coupon 留返等D3跌到$27K再買都得.

你有無渣打幫幫手呢?

版主

原文章由 軍魁星 於 08-7-31 21:49 發表

Fortress 連渣打都收, 所以有大把Quota, 會買定d CAsh coupon 留返等D3跌到$27K再買都得.

你有無渣打幫幫手呢?

渣打, 得 $500 回贈

子爵府

原文章由 chloepapa 於 08-7-31 22:08 發表

渣打, 得 $500 回贈

無問題, 幫我買$5000 Cash Coupon 唔該. Fortress 要 Saturday 買.

禁止訪問

醒目開學勳章

版主

原文章由 jacqueline_law 於 08-7-31 23:06 發表
尋日買左新玩具...:lol :lol :lol

到時借來玩

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

原文章由 jacqueline_law 於 08-7-31 23:44 發表

好呀...一齊玩啦 ... :lol :lol :lol

咁唔爭在我地又一齊喇.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 軍魁星 於 08-7-31 23:53 發表

咁唔爭在我地又一齊喇.

So happy

Hope you all have a happy holiday!!!

Take more photos......

Remember to write letters to me....
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原文章由 軍魁星 於 08-7-31 21:49 發表

你有無渣打幫幫手呢?

星爺,

唔係好明您講既渣打 quota 同 cash coupon 有咩著數

大宅

chloepapa,

有冇留意 BenQ T850, 知唔知好唔好? 今日睇報紙廣告, 好似幾好玩

首頁

尾頁

跳至