自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

各位JM有冇用過滅蟲公司Biocycle?
我想找專業滅蟲公司滅書蟲(嚙蟲/裝潢蟲), 聽講主要食發霉的東西
家中廚櫃有好多,比芝麻還細隻,一下可以用手指按死,但有時可以跳得走

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

唔知,幫推

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:各位JM有冇用過滅蟲公司Biocycle

原帖由 jennerilized 於 15-11-03 發表
各位JM有冇用過滅蟲公司Biocycle?
我想找專業滅蟲公司滅書蟲(嚙蟲/裝潢蟲), 聽講主要食發霉的東西
家中廚櫃 ...
用過, quite effective

男爵府

畀面勳章

回覆:有冇用過滅蟲公司Biocycle

用過,清小強,好得

禁止訪問

回覆:有冇用過滅蟲公司Biocycle?

伯爵府

meee 發表於 15-11-3 07:01
用過,清小強,好得
how much ?

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇用過滅蟲公司Biocycle

我都想知,幫手推

子爵府

引用:用過,清小強,好得

原帖由 meee 於 15-11-03 發表
用過,清小強,好得
要攪幾多次先清晒?

子爵府

用過,$2000幾包3次,全部曱甴搞掂晒

la_source    發表於 15-11-3 10:13

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 meee 於 15-11-03 發表用過,

原帖由 taiming 於 15-11-03 發表
要攪幾多次先清晒?
我做咗3 次,隔1個月1次,跟住1年幾到搬走都無再有小強

男爵府

請問佢地係點清小強, 要唔要搬開傢俬

男爵府

畀面勳章

引用:請問佢地係點清小強, 要唔要搬開傢俬

原帖由 amymail 於 15-11-03 發表
佢地claim係用唔傷人畜嘅藥,唔洗搬傢俬,但魚同冷血動物就要封好或移走,係直接噴所有地方,噴完唔洗抹,我覺得無味,好快乾。我地通常出一陣街等啲藥風乾就無理照住照用。

利申: 我只用過呢間,無得比較。

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:請問佢地係點清小強, 要唔要搬開傢俬

原帖由 amymail 於 15-11-03 發表
no need

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

想知點做? 廚房最多小強, 廚具要搬開, 事後要洗過晒?

上次用第二間搞過1次唔得, 小強無少過

大宅

引用:想知點做

原帖由 Ryanma 於 15-11-03 發表

上次用第二間搞過1次唔得, 小強無少過 ...
我有盡量搬開晒廚櫃啲野,搬唔到就算,目的係唔好漏左啲位噴唔到,佢啲噴劑係人畜無害,做完後冇特別清洗食具,只係用之前沖一沖就照用。

已經用完兩年,效果好好,但我冇用過其他滅蟲公司的。

子爵府

用過,價錢係唔平,不過絕對OK

珍珠宮

大肥羊 發表於 15-11-3 10:50
我有盡量搬開晒廚櫃啲野,搬唔到就算,目的係唔好漏左啲位噴唔到,佢啲噴劑係人畜無害,做完後冇特別清洗食 ...

謝謝! 上次我用0個間已經幫親過2次, 又係聲稱人畜無害, 無色無味...

以前ok, 但無幫親一輪, 我最近搬0左屋後再幫親就唔掂,

一星期後小強又出現...

洋房

回覆:Ryanma 的帖子

介意分享下邊間公司做過唔得嗎?

洋房

引用:想知點做

原帖由 Ryanma 於 15-11-03 發表

上次用第二間搞過1次唔得, 小強無少過 ...

珍珠宮

jennerilized 發表於 15-11-3 15:33

其實朋友介詔, 都ok 得,

以前住東區, 搬入新屋當日已做好pest control, 所以從來未見過小強,

但2年前搬入南區, 第1年無, 但第2年有, 所以拿拿林搵番佢做pest control,

但做完都唔得...

(sorry 唔公開名喇! 佢都係私人性質)

首頁

尾頁

跳至