自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

今朝早撘火車出紅磡, 係九龍塘好多人落車...之後有位坐我就坐低。
坐低就睇電話啦, 係呢個時候聞到陣食物味, 抬頭就睇到有個男人係度"meet"麵包食....
好! 咁你meet一淡食都忍下你, 已經望住你(企係我面前)...再食第2淡....第3淡我就出聲.....
"先生...先生...." 當時佢望住我仲未知咩事
我指住個notice講..."車廂唔好飲食..." 佢仲望住我....我再講多次"車廂唔好飲食".....當時我就諗~e...係咪要轉channel同佢講國語呢?

o...當我想轉channel時, 佢就答我"關我X事!"....停3秒....."你咪投訴我囉"....我心諗..o....原來係個冇品又賤格既人.....
咁我就回佢...."我唔會投訴你! 我做返市民責任啫!!"
我一出聲...佢已龜縮....其實我都未丙完....如果佢再講粗口...我應該會搬埋佢祖宗18代出黎....好彩佢識龜縮....同佢旁邊有位男士已經啤實佢...

最後佢死死地氣唔食...係旺角東落車~
其實係咪真係餓成咁呢?? 俾人話又俾人啤有又乜為呢???

la_source    發表於 15-11-3 11:55

子爵府

引用:今朝早撘火車出紅磡, 係九龍塘好多人落車..

原帖由 Ho_BB 於 15-11-03 發表
今朝早撘火車出紅磡, 係九龍塘好多人落車...之後有位坐我就坐低。
坐低就睇電話啦, 係呢個時候聞到陣食物味 ...
俾個

上次我見到個男人由頭到尾食晒份三文治,但我無勇氣出聲

大宅

伯爵府

回覆:火車上的冇品男~

我試過叫個女人車廂中不准飲食,個女人立即將餘下嘅半隻香蕉放返入手袋,另外嗰半條蕉喺個口度,所以佢鬧唔倒我

大宅

回覆:Ho_BB 的帖子

支持妳

侯爵府

好耐以前, 收工要學野, 唯有係地鐵食~
剛剛好去上堂~

而家有左小朋友, 隱下餓, 一間一出ntr就食魚蛋個d熟食~

水晶宮

2018復活節勳章

回覆:火車上的冇品男~

不知所謂

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至