親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我早前在hotels.cxx訂首爾skypark 4人房,但手快只入左2大人,冇入到2個兒童,咁咪諗住改返,我都訂左4人房又比足房錢,點知佢要我比返現在個房價錢,差額2千幾至可加多2名兒童咩理由呢?佢又話人頭計,咁我訂係4人房,都可以入住4個人,真係吹脹。

男爵府

回覆:nc2000 的帖子

Hotel.com 要你比$定酒店要求?

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:我早前在hotels.cxx訂首爾skypark+4人房,

原帖由 nc2000 於 15-11-03 發表
我早前在hotels.cxx訂首爾skypark 4人房,但手快只入左2大人,冇入到2個兒童,咁咪諗住改返,我都訂左4人房 ...
可能你訂4人房,但輸了2人頭,佢就顯示了2人價錢。現在你加2人,就需另計錢

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

回覆:nc2000 的帖子

就如雙人房,但你輸入1人頭,到時2人頭入住也需也錢

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:我早前在hotels.cxx訂首爾skypark+4人房,

我早前在hotels.cxx訂首爾skypark 4人房,但手快只入左2大人,冇入到2個兒童,咁咪諗住改返,我都訂左4人房 ...
你試下再重新按訂,是否兩大兩小,是貴很多?

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

唔關hotel.com 事,韓國住宿好多酒店要計人頭,如果你book 5晚,每晚四百幾 for 額外兩個人頭好正常。其實你book咗四人房,而家唔改都得,不過入住時都係要比人頭費,其實都一樣。

伯爵府

有冇得取消?第二次個網訂

子爵府

引用:Quote:原帖由 nc2000 於 15-11-03 發表我早

原帖由 seaheart88 於 15-11-03 發表
你試下再重新按訂,是否兩大兩小,是貴很多?
就係唔係law, 佢以房價收錢,如果以人頭計,咁係人都輸入2人book4人房la.

子爵府

引用:Hotel.com 要你比$定酒店要求?

原帖由 SMKATHY 於 15-11-03 發表
Hotel.com 要你比$定酒店要求?
Hotels.com要加錢呀

子爵府

引用:Quote:原帖由 nc2000 於 15-11-03 發表我早

原帖由 木土土 於 15-11-03 發表
唔關hotel.com 事,韓國住宿好多酒店要計人頭,如果你book 5晚,每晚四百幾 for 額外兩個人頭好正常。其實 ...
我在skypark官網訂,輸入2人同2大2小,4人房價係一樣的。

大宅

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-11-03+發表唔關

我在skypark官網訂,輸入2人同2大2小,4人房價係一樣的。
咁即接email酒店,話仲有2小

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-11-03+發表唔關

我經Expedia book 四人或二人,show 出黎都係一樣價錢,但入到payment page,就會加咗額外兩個人頭錢,亦試過無加但註明入住酒店時酒店會額外收人頭錢。

唔同網站presentation 不一樣(有d show包稅有d唔包), end up去到payment,total 錢都係一樣(因好多有best guarantee price) 。Hotel.com咁大間,點會咁樣去呃客錢,否則點夠競爭力同人爭!

琥珀宮

如果你覺得官網平,咪cx hotel.com booking,再係官網book !

子爵府

引用:Quote:原帖由 nc2000 於 15-11-03 發表我在

我經Expedia book 四人或二人,show 出黎都係一樣價錢,但入到payment page,就會加咗額外兩個人頭錢,亦試 ...
大間,亦有最低價保證,但service no good. 我比埋官網個價佢,都係要先收多2千幾,然後再去申請最底價

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-11-03+發表我經

大間,亦有最低價保證,但service no good. 我比埋官網個價佢,都係要先收多2千幾,然後再去申請最底價:sic ...
個booking 無free cancellation嗎?

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+nc2000+於+15-11-03+發表大間

如果booking 無free cancel , 除非比其他網站平3-40%,否則根本不會選佢book

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

引用:Quote:原帖由 nc2000 於 15-11-03 發表大間

有,但佢又有book十晚送一晚,咁岩我又剛好夠數,但如hotel.com堅持加2千,唔肯改,咁我都會cancel,又或照去入住,反正又唔係屈蛇,比足4人房錢,因為entry erro 就唔可以住多2小?

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-11-03+發表個bo

有,但佢又有book十晚送一晚,咁岩我又剛好夠數,但如hotel.com堅持加2千,唔肯改,咁我都會cancel,又或照 ...
其實雖然4人房,但只計你兩大錢,已算屈蛇wor,不如直接cancel, 再向hotel.com 輸入同日子兩大小,就名正言順入住囉。既然你話手快快入錯

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-11-03+發表個bo

有,但佢又有book十晚送一晚,咁岩我又剛好夠數,但如hotel.com堅持加2千,唔肯改,咁我都會cancel,又或照 ...
我識人之前booking 四人房首爾民宿,booking係for 二人,四人入住時也要每人每晚加人頭費。

如果你真係覺得唔關人頭事,只係之前input err,咁你可以cancel 完,再係hotel.com book番兩大兩少吧。

大宅

回覆:Hotel.cxx真離譜

酒店要收稅同服務費,呢兩樣係按人頭計。
如果加多兩個人仔住十日,收多二千係合理。

首頁

尾頁

跳至