自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我老爺奶奶都係咁既人,好黑我憎,我細佬有輕度弱智,佢地就成日話係我阿媽唔識湊,疏忽所以搞到咁,佢地唔知我聽到幾難受,仲響我仔囡面前話舅父流口水架,搞到我囡之前都會歧視舅父仔,仲會成日同我講舅父流口水呀,跟住笑佢,往後日子我就不斷糾正佢,真係多得果兩位唔少~有時我覺得未到死果日,唔好笑人囉~

大宅

好媽媽勳章

身教真係好重要!!!

希望d媽咪為吓下一代, 用愛心教教小朋友要互相幫助,
唔好俾咁多負面想法給佢地.

另外, 恆仔要加油呀!!!!!!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

恆仔個樣係會令人有不安感,把口生係道好多人會不知不覺講左d說話出來,有冇傷害到人佢自己未必知,可能當時佢覺得咁同個小朋友講會提醒佢個仔女唔好玩火.但冇諗到當事人同旁人聽到會有傷害感.

就好似我有日坐車讓個位比個亞婆,呢個亞婆睇來有6.70歲仲擔住d野應該坐車出去街邊賣.

亞婆坐左,係隔離個女人(大約30幾歲)佢抱住個小朋友坐架,佢一見一婆坐定就 好似同個女講,其實好似講比大家聽咁:好臭...d亞婆個身好臭架,亞女..我地唔好坐呢道啦.

我一直對住呢個女人企係佢前面,我眼係一直睇住佢,點解..佢咁同個小朋友咁講,老人家臭又點,後生果d唔會臭咩?大熱天時就算bb出汗都會有汗味,點解咁教小朋友呢?

個小朋友會唔會因為亞媽咁講以後就覺得老人家就係周身臭呢?
<br><br>

子爵府

恒仔, 加油

http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

男爵府

恆仔 : 支持你呀 ! 你好叻呀 !
你比任何人都努力又積極對面
人生 , 大家都睇得到 !!!

男爵府

大宅

lee D咪身教囉..唉

男爵府

小朋友好多時係睇你點做佢會學你點做,所以父母歧視人,小朋友都會歧視人,父母懂得尊重人,小朋友都會識得尊重人~

首頁

尾頁

跳至