自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:回覆+bebebibi+的帖子我好彩,唔係常搭的士

原帖由 tester5 於 15-11-03 發表
回覆 bebebibi 的帖子

我好彩,唔係常搭的士,遇到都係好專業及非常禮貌的司機。
你真係好好采,我2年前試過凌晨帶住個仔由薄扶林打的去養和(正常都9X車費,吾算短途),條X腸竟然兜路,仲要兜完一次仲想兜第二次!佢係我遇過最無品嘅的士佬,就算話我小氣都好,我會咒佢一世!!

珍珠宮

回覆:D的士佬究竟想載咩客?!

我今日攞住好多嘢,好重,諗住坐的,點知上車話去A,司機開開下,EE哦哦話不如B俾你落,真心想講我去得B就吾駛坐你啦!叮叮$2.3搞掂!

水晶宮

引用:係銅鑼灣返屯門...第一架上左車聽到地點即

原帖由 bebebibi 於 15-11-03 發表
係銅鑼灣返屯門...
第一架上左車聽到地點即開門叫落車拒載
第二架上左車問係咪行西隊,答佢唔係行返紅隊, ...
係呀!我之前成日搭的士仲要長途,青衣去大埔、九龍去大埔十次有九次都唔鍾意,又話入左大埔冇客出返黎

水晶宮

引用:Quote:bebebibi+發表於+15-11-3+21:12+就係

原帖由 特級粉絲 於 15-11-03 發表
我上個星期日都係咁,夜媽媽11點湊住2個細既,用app call
由彩虹返大埔,車費都$140左右, 用2個app call , ...
佢地唔鍾意入大埔,話冇客出返黎喎

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

試過有晚夜返, 帶住 2 個女, 就搭的士 (短途), 上咗車, 講咗地點, 行咗 1 分鐘, 司機話架車有問題, 叫我地落車!

我其實唔信, 話壞車? 頭先都 ok

司機話, 我唔知啊!

咁無辦法, 我地就落車, 我地落車後, 司機就開車走了

侯爵府

畀面勳章

引用:試過有晚夜返, 帶住 2 個女, 就搭的士 (短

原帖由 LL1999 於 15-11-04 發表
試過有晚夜返, 帶住 2 個女, 就搭的士 (短途), 上咗車, 講咗地點, 行咗 1 分鐘, 司機話架車有問題, 叫我地 ...
同女去街已改用uber叫車。你可試下。有興趣pm我,用我code登記,首次可便宜100元。

Nice to meet you!

伯爵府

引用:Quote:樂癲肥熊餅 發表於 15-11-3 20:45 上

原帖由 hohoho2013 於 15-11-03 發表
咁使鬼搭的士,行去搭巴士/地鐵好過啦
我當下心諗,我行去好過,因為當時車程一兩分鐘,只不過我拎住嘢吾想行咋

伯爵府

引用:Quote:原帖由 樂癲肥熊餅 於 15-11-03 發表

原帖由 bebebibi 於 15-11-03 發表
忽忽地,行咁遠仲駛乜搭的士
最好距收工前你要去距屋企樓下我俾錢仲要就距腳,真係好乞人憎,見到你斯文啲吾該前吾該後就懶係嘢,一變臉啲基本態度出返晒泥

伯爵府

睇下好唔好彩,衰嘅我又遇過,好嘅又遇過,好似買大細咁

伯爵府

引用:Quote:原帖由 bebebibi 於 15-11-03 發表係

原帖由 bbnice 於 15-11-03 發表
同樓主一模一樣遭遇!香港仔去沙田!第一架的士司機聽到去沙田後話唔好意思,佢要去食飯,但當時是晚上11點 ...
食飯就任距講姐,但500又真係要講定先,因為有講左司機未能為500/1000蚊紙幣吾犯法,我試過有架車貼左話大紙要講定,問過司機,話係咪即係而家俾大紙都得,司機話吾係,不過講左先,有咪找囉,但都係人情,變通下

男爵府

係啦,我黃埔返工,放工好多時搭的士,去邊都唔鍾意,過海就不在話下,九龍區又話加居橋塞,度度都塞,我好想知去邊佢地先最滿意。

伯爵府

引用:回覆 bebebibi 的帖子我好彩,唔係常搭的士

原帖由 tester5 於 15-11-03 發表
回覆 bebebibi 的帖子

我好彩,唔係常搭的士,遇到都係好專業及非常禮貌的司機。
如果有bb都拒,就好衰喇

男爵府

樓主, 我試過有大陸親戚係黃金海岸想搭的士去市中心, 司機開價$250。我估你比跳錶價8倍價錢D司機就好樂意啦。

男爵府

真心⋯我最憎的士佬! 試過唔只一次, 見我湊住2個小朋友, 唔停車! 連問去邊都費事問!

子爵府

我覺得佢睇人HUB的
因為我的樣子較惡, 同埋較大隻,
所以未試過的士佬比說話我聽,
除了一次帶老人家去睇醫生, 去醫院之類, 比說話我聽,
又說塞, 又話成,
我都要硬食, 不可駡番佢,
唔係自己一個搭的士時, 如佢拒載, 我會叫佢車我去差館

水晶宮

bebebibi 發表於 15-11-3 19:59
係銅鑼灣返屯門...
第一架上左車聽到地點即開門叫落車拒載
第二架上左車問係咪行西隊,答佢唔係行返紅隊, ...
夜晚喺尖咀浦完返新界都好鬼難截車

侯爵府

引用:最好係佢放個地點牌喺車頭,乘客啱路至好上

原帖由 hohoho2013 於 15-11-03 發表
最好係佢放個地點牌喺車頭,乘客啱路至好上車,仲要佢鍾意行邊條隧道/路,乘客不可異議 ...
咁即係巴士

侯爵府

畀面勳章

secretrose 發表於 15-11-4 07:47
同女去街已改用uber叫車。你可試下。有興趣pm我,用我code登記,首次可便宜100元。

...
我宜家同阿女去街都用UBER叫車, 係貴DD。 uber,要用credit card,入好資料,要用車時上apps,亦同時check好預估車資,心裡有數。司機好,因你坐完可俾分司機,佢差uber不會再同佢合作。落車不用付款,直接扣信用卡,之後會email車資詳細資料給你。

你有興趣,可pm我,我俾個code你去登記。用我個優惠code,首次可便宜100元。上次我係九龍灣入元朗bbq, 182元。個次我用朋友code有100元,只用付82元。抵又舒服。
Nice to meet you!

禁止訪問

育兒性格勳章 畀面勳章

伯爵府

有幾次去機場都係用app約定,有晚去飲都係即用app call車過海,司機態度係好好多
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至