親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 dietcoke 於 08-8-5 03:19 發表
TSR唔貴呀,價錢好合理,因為KMR旺季連早餐都要$14xx,所以ok架。另外under12 yrs child早餐係免費。

thx. 咁我放心 book la

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 GaryF 於 08-8-5 08:37 發表
咁知唔知Sutera小童早餐係咪免費呢?
Sutera既房係咪應該會平過Tanjung Aru?

上次我 book 已訂埋阿囡o既早餐...check in o個日佢無俾到我...第一時間追去 la...佢話以為我個囡得 3yrs ...咁我諗 below 3yrs 先唔駛 $ lor~

珍珠宮

原文章由 GaryF 於 08-8-5 08:37 發表 咁知唔知Sutera小童早餐係咪免費呢? Sutera既房係咪應該會平過Tanjung Aru?

上次我 book 已訂埋阿囡o既早餐...check in o個日佢無俾到我...第一時間追去 la...佢話以為我個囡得 3yrs ...咁我諗 below 3yrs 先唔駛 $ lor~

珍珠宮

原文章由 GaryF 於 08-8-5 08:41 發表
smypig,
我依家仲心大心細唔知試唔試Sutera好! 不過我大把時間諗既!
妳住完講我聽邊間正呀下!

一定一定 ha~ ha~

珍珠宮

原文章由 portiabb 於 08-8-5 09:26 發表
唔亂...

kinabalu seaview room - 應該係最貴...最令...因為kinabalu wing係新裝修...

tanjung seaview room - 中貴...佢個位置其實係好過kinabalu wing ge...但因為未裝修...so...
kinabalu mountain view room - ...

好清楚~ 可唔可以介紹o下佢o既自助餐 ok 嗎...或者佢邊間 cafe o的o野妳試過又 ok ka?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

smypig,

你d相好正呀, 睇黎我要買過部相機先得喇.

Magallen都真係唔錯喎, 攪到我都想試下, 但我去左沙巴兩次, cny想去Cebu, 真係要再諗諗.

伯爵府

could any 1 provide / pm good blog for going to 沙巴? :)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

LongRyan,

可唔可以欣賞下你個 blog 呢?

原文章由 LongRyan 於 08-8-4 22:13 發表
e............唔係ksv最貴咩, 因為佢係06年妝修過, 我見TW果邊舊d喎, 我今次住ksv最高既9樓, 全seaview, 好正架 (係我blog度拍底左個view), 不過因為旺季要成$1,7xx/晚. 唔知有無人會住果度呢, 我房號係9722呀 ...

珍珠宮

原文章由 LongRyan 於 08-8-5 11:10 發表
smypig,

你d相好正呀, 睇黎我要買過部相機先得喇.

Magallen都真係唔錯喎, 攪到我都想試下, 但我去左沙巴兩次, cny想去Cebu, 真係要再諗諗.

出島就用 N 年前o既 Olympus 防水相機
平時就用 Panasonic DMC-TZ15 <<< 呢部我覺得好正 Around HK$2,8XX

珍珠宮

hi smypig,

我 book STAR, KMV, 29/1-3/2, 頭幾日要 $1,4xx o架. 係尾2晚先 $1,1xx 咋. 同埋, 我之前 check 過, 轉 TSV, 要 + $100 蚊晚. 所以你講果個 rate, exactly 同我一樣. 所以矛錯o架啦.

係呢, 4+4, 你最後係搵邊間 agent book 呀??

原文章由 smypig 於 08-8-5 10:07 發表

thx. 咁我放心 book la

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我無試過佢dinner buffet呀...要garyf答喇...另外我有試過係早餐buffet果間餐廳食過lunch...味道幾好...埋單好似rm17x...不過我嫌唔夠熱...我地嗌左2個大人set...1個小朋友set...都係唔多熱ga...不過相比起dinner buffet...一d都唔平囉 因為我地都只係食burger set...fish & chips呢d野咋
原文章由 smypig 於 08-8-5 10:21 發表

好清楚~ 可唔可以介紹o下佢o既自助餐 ok 嗎...或者佢邊間 cafe o的o野妳試過又 ok ka?

珍珠宮

原文章由 portiabb 於 08-8-5 11:38 發表
我無試過佢dinner buffet呀...要garyf答喇...另外我有試過係早餐buffet果間餐廳食過lunch...味道幾好...埋單好似rm17x...不過我嫌唔夠熱...我地嗌左2個大人set...1個小朋友set...都係唔多熱ga...不過相比起dinner bu ...

RM$17X 真係幾貴o下

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

係呀...不過果日因為係酒店等車去睇long nose monkey...又唔想專登出town食...唯有係酒店吃啦
原文章由 smypig 於 08-8-5 11:43 發表

RM$17X 真係幾貴o下

珍珠宮

原文章由 CherylMaMa 於 08-8-5 11:38 發表
hi smypig,

我 book STAR, KMV, 29/1-3/2, 頭幾日要 $1,4xx o架. 係尾2晚先 $1,1xx 咋. 同埋, 我之前 check 過, 轉 TSV, 要 + $100 蚊晚. 所以你講果個 rate, exactly 同我一樣. 所以矛錯o架啦. :w ...

開頭搵妳o個間 check 價...但打到去佢話我唔係 agent 跟住駁o左去第二度聽o左3分鐘音樂...收線再打又係咁

我上網經 Asia Travel Care book

珍珠宮

不過, 佢哋係好 busy, 有時我 去都多數要等.

原文章由 smypig 於 08-8-5 11:57 發表

開頭搵妳o個間 check 價...但打到去佢話我唔係 agent 跟住駁o左去第二度聽o左3分鐘音樂...收線再打又係咁

我上網經 Asia Travel Care book

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

重有一日就攪掂, 應該今日遲小小有得睇, 到時即刻send比你, 唔知點解去得果幾日都寫左好多part出黎.

原文章由 KelS 於 08-8-5 11:31 發表
LongRyan,

可唔可以欣賞下你個 blog 呢?

珍珠宮

原文章由 LongRyan 於 08-8-5 12:35 發表
重有一日就攪掂, 應該今日遲小小有得睇, 到時即刻send比你, 唔知點解去得果幾日都寫左好多part出黎.

Add oil! Add oil! 支持妳

男爵府

出年5月我個細仔3歲幾啦喎, 咁駛唔駛錢呢?!
如果收錢就真係要諗下啦, Tanjung Aru under 12yrs都唔收錢架!

原文章由 smypig 於 08-8-5 10:11 發表

男爵府

好期待呀!

原文章由 smypig 於 08-8-5 12:42 發表

Add oil! Add oil! 支持妳

男爵府

我都係去食早餐果間食dinner buffet! 可能果日出完島又倦又餓啦, 所以覺得咩都好好食! 妳睇返我個blog都有介紹有咩食架啦! 最正係under 12yrs免費!

原文章由 smypig 於 08-8-5 10:21 發表

首頁

尾頁

跳至