論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請工人難,我好幸運,請到個100分好工人!但佢完2年約決定要回老家去。昨天我們送別她,一家5口連C6都喊到傻咗!囡囡更冇曬胃口,成日都喊!

我感恩有個全心全意待我們好的工人,佢工作其實一般,我諗可能太依賴佢,佢照顧得好,我就比曬佢理,最後人地一走,所有人都不習慣,所以媽媽們無論我們有幾忙,都千萬要自己接番手照顧子女,工人只是過客,來assist 我們!

Josp    發表於 15-11-5 07:34

別墅

回覆:好工人

好工人難求,我也有一個很好工人。但她也要即將回家...我現在已很不習慣了。

時間吧!過了些日便會習慣適應了。

大宅

MommyPanel勳章

大家唔好放太多感情落工人度~ 佢只係黎打工

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:好工人

我09年第一次請

一請就用到而家

姐姐話會做十年

我都仇緊佢唔撈時會唔會拿手唔成世

大宅

引用:大家唔好放太多感情落工人度~++佢只係黎打

原帖由 lkky 於 15-11-05 發表
大家唔好放太多感情落工人度~ 佢只係黎打工
其實冇突登放感情
係自然地產生的

洋房

How to define a good helper? Mine can do housework, cook and take care of my son. But she always asks for extra money or allowance. She had a work injury and then sue us now. I am so so frustrated not just because of the issue itself, but just wonder how she could be so evil and hurt us just for the money she should not get.

別墅

回覆:beam 的帖子

我個工人都要走了 為了此事我也喊了幾日,雖然只做1年,但我都好感激佢好用心湊我個女。

大宅

回覆:Bellbellbella 的帖子

Why she will leave ?

首頁

尾頁

跳至