夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

翡翠宮

回覆:有左7w, 老公係咁迫我落仔

我試將男女角色掉轉~

「我地依架有1個3歲的仔,一直都係我媽咪湊一至五,我地假期先接番阿仔返屋企,我一直想改善依架呢種生活,好想可以接番阿仔一齊住~

但我老公就成日話想生多個,想個仔有伴,又話自己年紀大,我唔想佢就話我自私,仲話如果我唔肯笁,將來一定憎死我~」

如果我老公好似上面個老公咁,我堅想大巴大巴車死佢~

我一直諗辦法改善依架的生活,解決目前的問題,佢就一直係度想製造多個問題~

生多個又話掉比外母湊,大佬呀,你話自己年紀大,難度我阿媽就好後生嗎??
有無諗過我阿媽湊小朋友辛唔辛苦,湊多個應唔應付到??

樓主,我咁講唔知你明唔明點解個個都鬧你呢??

我見你已經潛左水,但唔知你仲有無睇呢個post,我希望你睇到我呢番說話,希望你盡快諗通~

你都係唔好再諗生多個喇,放棄呢個念頭喇!!

仲有,唔好再用排卵期避孕喇,so stupid~

大宅

點解jm可以激動成咁?竟然有左鬧佢有咩用?BB已經有左,我覺得無可能落囉,一世都會後誨,住屋問題就諗下解決方法,總有轉機既。。慢慢平心靜氣同老公傾下!

子爵府

回覆:honeypot10 的帖子

閙係因為樓主只顧自己感受
只係識生
第一個掉俾99照顧!
呢個唔知掉俾邊個呢?

琥珀宮

SaiBSai 發表於 15-11-5 14:09
結婚5年,已有1子3歲,因住屋問題,仔由99照顧,不同住,逢假期前先接仔仔返我地屋企。
一直我都想生2個, ...

生完係未又比99湊先?

翡翠宮

有乜叫\"無可能\"??
奶奶就真係無乜可能老馮幫你揍多個

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

又冇地方住又冇人湊,淨係因為你想,你老公都唔想,所有野都配合唔到,你實在太自私喇,有冇理過你老公感受?

琥珀宮

TobyYuen0620 發表於 15-11-5 18:11
我個人認為,既然都有左,自己又咁想要,最多自己慳D做多份工養小朋友

...
佢老公講明唔想要,生出黎令夫妻感情唔好都冇意思啦

琥珀宮

honeypot10 發表於 15-11-7 17:33
點解jm可以激動成咁?竟然有左鬧佢有咩用?BB已經有左,我覺得無可能落囉,一世都會後誨,住屋問題就諗下解 ...
點解無可能?生完又掉比奶奶湊呀?生完夫妻感情唔好最後離婚就ok?

水晶宮

如果你要堅持,最好同老公溝通好,如果佢唔理解,你會好大壓力好辛苦

子爵府

樓主天真到令人o嘴!鄧你99慘!
如果你一意弧行,真係會連累好多人!
究竟而家邊個自c?

大宅

引用:結婚5年,已有1子3歲,因住屋問題,仔由99

原帖由 SaiBSai 於 15-11-05 發表
結婚5年,已有1子3歲,因住屋問題,仔由99照顧,不同住,逢假期前先接仔仔返我地屋企。
而家已經同唔到仔仔住,咁生多個出來又叫奶奶照顧? 咁會好有問題啵!無錯一個家庭有多D小朋友係好開心既事,但...而家小朋友個責任都唔係自己負緊,有無考慮清楚?

子爵府

引用:Quote:原帖由 SaiBSai 於 15-11-05 發表結

原帖由 RAY媽 於 15-11-05 發表
你99 好慘。老公都算有啲有良心話唔生。
agree
不如請工人係99度帮手,年紀大仲凑兩個,想c

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:結婚5年,已有1子3歲,因住屋問題,仔由99

原帖由 SaiBSai 於 15-11-05 發表
唔明點解要99湊仔,自己生既仔唔係應該負責照顧咩?要返工就應該請工人,99唔係你工人

伯爵府

樓主果啲邏輯真係好難理解,想生係因為成長有兄弟手足情,你唔著重父母陪住成長嘅重要反而走去諗兄弟情?
有能力都改善環境接返大仔一齊住先啦,
已經高齡就唔好咁任性啦,
你而家係累咗大仔,細b同99,
你老公都慘,不過佢就on居在信你個安全期

大宅

引用:我係99真係多得你唔少,湊一個已經好辛苦,

原帖由 Zoechanhoiyan 於 15-11-06 發表
我係99真係多得你唔少,湊一個已經好辛苦,仲要加多一個,老人家體力有限。你以為生多個孫比會感激你咩⋯99 ...
認同!

侯爵府

陪月勳章

SaiBSai 發表於 15-11-5 14:24
計排卵期出意外
= 無避

複式洋房

如果知道落左佢,而將來會後悔嘅,我認為你一定要生出黎囉。
好多野係迫出黎,你想養就一定會有辦法養,唔好擔心一啲預計唔到嘅野。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係奶奶我絕對唔會幫你再湊多個,你估老奉架咩,幾廿歲人仲要全職湊兩個孫。因為自己想生多個就老奉要奶奶同老公配合,有冇諗過人地想唔想?

珍珠宮

畀面勳章

生完點呀??又丟去99屋企?

你個仔巨人黎架?定星期六日你間屋會突然變大??

星期六日住居就冇問題放得落個仔.....神奇的屋

跟本你兩公婆都未準備好有朋友...都唔個生黎做咩

珍珠宮

畀面勳章

引用:從來都不認同窮有窮養。

原帖由 flowerrain 於 15-11-06 發表
從來都不認同窮有窮養。
佢現在唔係窮有窮養....佢養本係唔養

唔係個個月有比錢就叫養佢

littlesun    發表於 15-11-22 02:11

首頁
45678...9

尾頁

跳至