自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

同意

水晶宮

畀面勳章

回覆:TNG。。大家可唔可以理性啲?

已經用得la

男爵府

剛剛用到,無問題!

大宅

引用:已經用得la

原帖由 tanping 於 15-11-06 發表
已經用得la

大宅

引用:剛剛用到,無問題!

原帖由 我掛念嫲嫲 於 15-11-06 發表
剛剛用到,無問題!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆 Biggie 的帖子

香港人就係咁, 怕蝕低, 要著數, 羊群效應, 一句講晒, 麻煩. 利申, 我係土生土長香港人,亦有錢係TNG

大宅

引用:回覆+Biggie+的帖子香港人就係咁,+怕蝕低,+

原帖由 SUSANNA 於 15-11-06 發表
回覆 Biggie 的帖子

香港人就係咁, 怕蝕低, 要著數, 羊群效應, 一句講晒, 麻煩. 利申, 我係土生土長香港人 ...
所以我咪想比大家知下呢個其實係咩App!等大家又安心啲!因為我估好多人,只係download完就用,一見問題出現就擔心!

再利申:我係用家,唔係打手

伯爵府

引用:Quote:原帖由 mirchan2005 於 15-11-06 發

原帖由 seesee1010 於 15-11-06 發表
其實我覺得係唔可以交電費果d囉 ,因為人地呢個promotion係同759合作,緊係想大家喺759消費,我覺得唔會冇左 ...
可以交費

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

翡翠宮

引用:如果唔係有增100送100既優惠,我都唔會用,

原帖由 peggykwan 於 15-11-06 發表
如果唔係有增100送100既優惠,我都唔會用,次次用都要load個app揀呢樣果樣,倒不如我比credit卡同八達通or ...
唔係架,仲有好多功能,内地有咗好耐,其中一個係微信支付,我喺微信綁定咗内地銀行卡,一個密碼就可以動用銀行啲錢,用途包括:微信好友間轉帳;店鋪現場掃碼付款;apps網購付款(包括購物、打車、團購等apps;電腦網購掃碼付款;微信派紅包;AA收款;繳款……多不勝數。
其實係銀行卡,包括儲蓄及信用卡,加上網絡功能,比剩係攞住張卡強大得多。
呢個tng錢包應該綁定信用卡用,要充值已經太麻煩!

侯爵府

點解唔用現行的八達通

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

等下啦,无須太擔心,法治社會,大家講多兩句都已經搞死佢,我諗佢唔會走數

大宅

引用:1. D人睇果$100好似$10000咁大2. 一個字:

原帖由 minipingu 於 15-11-06 發表
1. D人睇果$100好似$10000咁大
2. 一個字: 貪, 開左幾個電話卡果D, 以為自己發左達 ...
係喎,真係唔貪果100

翡翠宮

micsin 發表於 15-11-6 16:37
點解唔用現行的八達通

正如我29樓所講,可以有好多用途,包攬八達通、EPS、PPS等功能!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

micsin 發表於 15-11-6 16:37
點解唔用現行的八達通
多個選擇唔好咩?

侯爵府

同意樓主!
一個新 apps 需要時間去不斷完善改進,若果入嘅銀依然健在,就俾d時間TNG啦!

男爵府

引用:Quote:micsin 發表於 15-11-6 16:37 點解唔

原帖由 kittylock 於 15-11-06 發表
多個選擇唔好咩?
yes, 其實陸續仲有不同公司嘅電子錢包推出

伯爵府

熱血勳章

都係同意樓主,有啲人講到未收到果$100好嚴重咁

侯爵府

我覺得遲dTNG 暢順咗同加多d商户多d可應用的地方時應該會幾好用!

前面有JM提過用信用卡俾錢仲快過TNG,不過信用卡要連線攞 approval code, 若非網絡擠塞未必會快得過電子錢包,信用卡又有機會被盜用 (之前應該聽唔少呢 d case),電子錢包應該少咗呢種風險。

大宅

引用:我覺得遲dTNG+暢順咗同加多d商户多d可應

原帖由 kittylock 於 15-11-06 發表
我覺得遲dTNG 暢順咗同加多d商户多d可應用的地方時應該會幾好用!

前面有JM提過用信用卡俾錢仲快過TNG, ...
無錯!

我開呢個舖,都係希望大家可以理性討論同了解多啲,讓大家不致憂心忡忡!事實知識帶來明白,明白就唔會咁易造成恐慌

侯爵府

Biggie 發表於 15-11-6 17:42
無錯!

我開呢個舖,都係希望大家可以理性討論同了解多啲,讓大家不致憂心忡忡!事實知識帶來明白,明白就 ...
其實我唔係好理解咁多JM為咗$100而咁憂心.........

首頁

尾頁

跳至