在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我的新工作係要sell產品俾d醫生的, 我時常都很想約見新的醫生, 去介紹一下我公司的產品, 但又唔知從何入手, 請問其實:

1. 先寄信給醫生, 然後隔幾天後, 再打電話給醫生看看能否可以約個時間見面較好? or
2. 直接打電話看看能否可以約個時間見面較好? or
3. 直接去診所看看能否可以約個時間見面較好呢?

我想請問呢度有無媽咪係做診所姑娘或sell產品俾醫生的sales呢? 通常d公司係點做的呢? 通常首先要點樣講可以衝破姑娘個關直接同到醫生通話呢? 多謝指教
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我唔係做sales,
之前份工.. 有時都會出clinic替假, 見到嗰d都係熟嘅行開嘅sales.. 上黎送free gift
我見有d sales如果想sell新product, 會放低info, 有d就坐响度等
其實, 你d同事 or senior應該可以幫到你架?

別墅

多謝你呀, kerkermui, 你的意見對我好有幫助!!

我地係一間好新的公司, 我老闆也是韓國派來的, 公司就只得我地兩個, 兩個都無sales的經驗, 所以唯有在這裡請教o下其他人的意見.
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

首頁

尾頁

跳至