懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

恭喜哂丫,
bb有6bs都ok wor,,
重諗住可以在tuen mun 醫院碰到你,
而家你要多d休息丫
好開心丫
祝你同bb都健健康康

原文章由 tomato_mama 於 08-8-23 19:47 發表
我個bb噚日係8號風球下出左世嘞!

因為21號零晨突然穿水,所以要趕住出世! 雖然出世時得35wk,但幸好有6lbs,醫生話ok!

因為bb屬於早產,所以結果都是開刀,好彩傷口不是太痛,所以今日已可落床同埋試餵人奶,不過就暫時未有貨... ...

別墅

你地唔好太緊張, 無規則既m痛唔怕架..我而家日日都m痛 + 肚硬, 我都無理佢, 再密d先count下係咪陣痛..晚晚都痛醒tim.

原文章由 hannah616 於 08-8-22 20:39 發表

我前日都痛咗1日,痛到行唔到咁滯,
我上次都試過,醫生話是bb扎住盤骨/神經線,
所以都忍痛,無去到醫院,
到晚上真好d!

別墅

嘩..congratulations !..我都想快d生..我上星期六check-up, 呀b居然1wk重左1pound, 而家成7pounds重, 我都未38wk

好怕到時呀b超重, 生得辛苦

原文章由 tomato_mama 於 08-8-23 19:47 發表
我個bb噚日係8號風球下出左世嘞!

因為21號零晨突然穿水,所以要趕住出世! 雖然出世時得35wk,但幸好有6lbs,醫生話ok!

因為bb屬於早產,所以結果都是開刀,好彩傷口不是太痛,所以今日已可落床同埋試餵人奶,不過就暫時未有貨... ...

男爵府

原文章由 shuetma 於 08-8-25 00:23 發表
會唔會臨近生, 所以真的開始水腫?

講講下又覺, 近來水腫勁左~

洋房

我今日都做左c+檢查,38週,囡囡已經有7.8lbs, 好擔心,醫生仲話都會貼近預產期(9/9)先生,仲有兩星期,好驚到時生唔出!!

大宅

原文章由 jpang0107 於 08-8-25 11:54 發表
嘩..congratulations !..我都想快d生..我上星期六check-up, 呀b居然1wk重左1pound, 而家成7pounds重, 我都未38wk

好怕到時呀b超重, 生得辛苦

1wk重左1pound,真超勁!!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

大宅

原文章由 shuetma 於 08-8-25 00:23 發表
會唔會臨近生, 所以真的開始水腫?

我當時32w 仲好fit 無水腫架!
真失望!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

大宅

好似個個去晒M群~無人上來咁~靜左好多~
JCarCar生左啦~8/26~kai刀呀~恭喜晒佢呀

男爵府

原文章由 pearlypigchick 於 08-8-27 23:25 發表

係呀, 呢度靜左好多
今日fu ,竟同上week比冇重過, 但都食好多野,
醫生話應該係last一次覆診了,我都想bb出來~~~

男爵府

原文章由 pearlypigchick 於 08-8-27 23:25 發表

原來唔係走晒, 係開左part II

複式洋房

今日做埋最後一次產檢, 我竟然兩個禮拜重左7磅幾, 真係睇到都驚呀!

阿仔依家37週重7磅3, 下個禮拜出世起碼7磅半以上.

呢排開始個肚成日硬, 攪到好唔舒服呀. 都唔知幾驚佢唔聽話, 要早D出黎..... 阿仔乖乖地, 等到下個禮拜就可以出黎見媽咪喇. 等多一個禮拜呀!~

大宅

由於之前bk update影響左呢個topic
所以part 4開左II丫~
大家請到呢度再吹過NA~
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=6

首頁

尾頁

跳至