懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大廚勳章

原文章由 NoelB 於 08-8-5 13:31 發表

點只訓得差, 條腰骨痛, 腳腫, 腳累, 瞓覺轉唔到身, 行路慢, 真係9百萬樣野出哂嚟

自從有左之後都未試過訓到一覺好...愈後期就愈辛苦...
有時真係想佢地早d出世...
等我可以唔駛咁辛苦..

大宅

原文章由 臭bb媽咪 於 08-8-5 13:41 發表

自從有左之後都未試過訓到一覺好...愈後期就愈辛苦...
有時真係想佢地早d出世...
等我可以唔駛咁辛苦..

我都係咁諗, 不過, 可能佢地出左世後,
我地更加無覺好瞓....

男爵府

大廚勳章

原文章由 jpang0107 於 08-8-5 12:37 發表
死啦, 今朝8:30am左右開始, 斷斷續續有m痛feel..好驚呀, 唔係生得作動下...:-( :-(

我上1胎係見紅先, 成晚無反應, 朝早e生落藥催生架..我唔知正常既陣痛係點架...好驚呀, 係甘同小b講唔好甘早出世, 住耐d先, 而家 ...

快d搵張紙mark底幾耐痛一次先....睇下係咪有規律...
上胎同你一樣..我都係見紅先..所以我都唔知正常陣痛係點...
尋晚老公好努力咁刨書仔...睇陣痛/穿水應該係點...
睇佢個樣仲緊張過我

男爵府

原文章由 HahaB 於 08-8-5 13:45 發表

AGREE.......

我都係咁話.....
而家都係一晚去幾次廁所....
遲啲個 b 出左世....
唔駛止意訓呀

男爵府

大廚勳章

原文章由 HahaB 於 08-8-5 13:45 發表

一定會冇覺好訓...

別墅

原文章由 NoelB 於 08-8-4 23:53 發表

我都好驚bb變0808bb呀~~本來之前好想佢係獅子座, 不過而家反而想佢住耐d.....但係最近, 我覺得自己個肚大得好緊要, 有同事仲問我係咪就生呀~~我好驚呀!!! ...

我就好想個女係天秤座, 處女座奄尖又貪靚, 我咪好唔得閒:;pppp:

大宅

原文章由 HahaB 於 08-8-5 12:41 發表

我就重左30幾, 差不多40磅...
醫生真係要我節食...
所以近幾星期, 我既重量似乎增加得慢左...
但我又怕我食少左, BB會吸收少左營養喎...
又怕我食少左, 會唔夠鈣俾BB搶喎...
好驚生完會甩牙..... ...

我超驚...我媽媽生完我甩哂成排牙...會唔會遺傳架?

大宅

原文章由 jpang0107 於 08-8-5 12:37 發表
死啦, 今朝8:30am左右開始, 斷斷續續有m痛feel..好驚呀, 唔係生得作動下...:-( :-(

我上1胎係見紅先, 成晚無反應, 朝早e生落藥催生架..我唔知正常既陣痛係點架...好驚呀, 係甘同小b講唔好甘早出世, 住耐d先, 而家 ...

35週都ok啦...唔算早產...如果真係生都可以放心!!!加油,等你好消息~

大宅

原文章由 va822 於 08-8-5 13:57 發表

我超驚...我媽媽生完我甩哂成排牙...會唔會遺傳架?

甩哂成排牙??? 好得人驚呀!!!!
點解會咁架???????????

大宅

原文章由 JasmineBaby 於 08-8-5 12:17 發表

so, 想 ng 肥都幾難 lu!!!!

食慾真係control唔到...好鬼肥~根本就是一隻大河馬...

別墅

原文章由 臭bb媽咪 於 08-8-5 13:47 發表

快d搵張紙mark底幾耐痛一次先....睇下係咪有規律...
上胎同你一樣..我都係見紅先..所以我都唔知正常陣痛係點...
尋晚老公好努力咁刨書仔...睇陣痛/穿水應該係點...
睇佢個樣仲緊張過我 ...

你老公咁緊張都好, 我老公就要踢先郁, 到依家都未執好野, 就連係咪陪產佢都未決定, 我又唔想迫得佢太緊

大宅

原文章由 NoelB 於 08-8-5 12:15 發表

我嚴重嗰你, 我已經重咗over40磅喇

你週數多過我嘛...我到你個週數一定仲月巴!!!

大宅

我都覺得係...訓到巳經好好....
我依個lunch 巳經咳左好多痰...都係去睇醫生...

原文章由 MaMi_Ho 於 08-8-5 12:04 發表

瞓得好好已經差好遠
持續有痰, 都係去@@下醫生啦~

大宅

原文章由 HahaB 於 08-8-5 13:59 發表

甩哂成排牙??? 好得人驚呀!!!!
點解會咁架???????????

事源我亞媽由我亞哥開始到生我都無飲奶囉...真架!我媽媽成排牙都係假架!!!

大宅

原文章由 mnm1019 於 08-8-5 13:50 發表

我就好想個女係天秤座, 處女座奄尖又貪靚, 我咪好唔得閒:;pppp:

老實講...希望唔好得罪處女座的媽媽...我都好怕亞仔你處女座...男人最忌「吱吱助助」...

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 va822 於 08-8-5 14:06 發表

事源我亞媽由我亞哥開始到生我都無飲奶囉...真架!我媽媽成排牙都係假架!!!

咁妳自己有無飲?

大宅

原文章由 JasmineBaby 於 08-8-5 14:08 發表

咁妳自己有無飲?

我都係一日一包(仲要係古古力奶) ...因為老公話唔好多喎...不過我有食Cal Tab...

大宅

BB衫仔

啱啱執好所有人地送or俾的衫仔...好似唔係好夠...只有10件和尚衫仔...10件蛤拿衣...包被只得一件...其他果d應該new born未著得...究竟要預備幾多呢?

複式洋房

呢幾日無覺好瞓
34weeks6了,阿b成日踢醒我

個肚又打哂交咁~~

別墅

pearlypigchick,

咁我舊公司同你老公公司係同一集團喎, 我仲等緊舊同事通知睇下有無半島月餅訂, 上年食過幾好味, 今年仲有親朋問我有無得訂tim, 不過舊同事話而家都未有通告出, 如果你地已經訂左, 咁我地可能今年無份喇

首頁

尾頁

跳至