家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想幫BB買基金18年大約200萬每月要供幾多錢?有沒有好基金公司介紹?想了解多D請幫忙.THX!

男爵府

我幫我個仔在AIA買左份月供基金每個月供USD200.(最多可選十隻我就選左五隻)一年多已賺左84%.上年好景有180%左右.我個時就冇諗幾多年後可取回幾多,因為投資回報率是不固定.我只着眼今日我可供到幾多.不過你可從複式利率工式計到.你需要就俾電郵我我計俾你睇下!!

原文章由 holmanloveki 於 08-8-5 11:24 發表
想幫BB買基金18年大約200萬每月要供幾多錢?有沒有好基金公司介紹?想了解多D請幫忙.THX!

男爵府

計到啦!
Compound Annual Rate
3%7,005.006,076.80
4%6,362.005,434.80
5%5,769.004,845.60
6%5,224.004,307.00
7%4,725.003,817.00
8%4,268.003,373.00
9%3,850.002,972.20
10%3,470.002,612.00
11%3,124.002,289.40
12%2,810.002,001.80
13%2,526.001,746.00
14%2,268.001,519.40
15%2,036.001,319.40
16%1,826.001,143.20
17%1,637.00988.60
18%1,467.00853.40
19%1,314.00735.40
20%1,177.00632.60

原文章由 holmanloveki 於 08-8-5 11:24 發表

禁止訪問

男爵府

買基金睇左呢篇先再決定
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1376242

禁止訪問

複式洋房

係呀!睇清楚先決定.

複式洋房

想儲教育基金,我都係讚成用儲蓄基金,好過買儲蓄保險,我自己都係用基金來幫個女儲教育基金.

首頁

尾頁

跳至