懷孕前後

跳至

首頁
23456...99

尾頁

大宅

我都有買利賓立係公司同屋企, 都係沖淡淡地咁飲..

今早份三文治, 到家陣只係食在一半.. 我諗住試下, 食少少的方法.. 睇下會唔會好d

大家加油, 快d捱到12周呀

男爵府

係咪4D先照到?

原文章由 maipo 於 8/8/08 11:46 發表
12wks 可以照到仔定女喎, 記得上黎update 呀!

洋房

原文章由 elaine_272 於 08-8-8 12:12 發表
係咪4D先照到?

無係4D先照到架,普通U/S都已經可以架啦,但多數會係12w打後先得

男爵府

原文章由 brightchild 於 08-8-8 11:50 發表

你都有睇到呀,但我驚肥mama唔肥b呀

好多人都話臨尾兩個月食的野先係肥落個b身上,之前幾個月個d 全部係肥左mama身上喎

洋房

回覆 #64 Tigerpooh 的文章

嘜係咁架,係咁我地要後期先發功啦

男爵府

咁要臨尾先努力

原文章由 Tigerpooh 於 8/8/08 12:20 發表

好多人都話臨尾兩個月食的野先係肥落個b身上,之前幾個月個d 全部係肥左mama身上喎

大宅

但係而家好多時都好肚餓wor

大宅

原文章由 Tigerpooh 於 08-8-8 12:20 發表

所以我依家都係集中食人地話會長胎嗰d野囉(蛋白呀,花膠呀嗰d),我都好怕自己肥得太多而阿b又無乜得著

我琴日同個有兩個仔o既friend食飯,佢陀第一個重左六十幾磅,阿b出世九磅幾!!!佢話佢係勁食,到臨生前最後嗰幾個禮拜係一個禮拜重兩磅,都幾驚人!到第二個時,足月前兩個星期個b已經七磅幾,要提前開刀。

大宅

原文章由 queenie_shum 於 08-8-8 12:30 發表
但係而家好多時都好肚餓wor

我都係,依家係一日五至六餐架

別墅

我上一胎挨到四個幾月先慢慢舒服啲,唔知今胎又如何?
上胎一共重咗20多磅,bb出世6磅,跟住餵人奶好快收到身,可惜停餵之後又肥返10幾磅,我估今胎我會勁肥。

男爵府

我第1胎重咗40磅度, 仔仔出生8磅幾, 生完到而家重有六七磅, 我估今次...

生埋呢個收工, 跟住努力減肥

原文章由 reomum 於 8/8/08 12:37 發表
上胎一共重咗20多磅,bb出世6磅,跟住餵人奶好快收到身,可惜停餵之後又肥返10幾磅,我估今胎我會勁肥。 ...

大宅

嘩~~重咗六十幾磅真係好恐怖, 重會好危險tim r...咁佢而家減唔減得番呀??

原文章由 TOleung 於 08-8-8 12:30 發表

所以我依家都係集中食人地話會長胎嗰d野囉(蛋白呀,花膠呀嗰d),我都好怕自己肥得太多而阿b又無乜得著

我琴日同個有兩個仔o既friend食飯,佢陀第一個重左六十幾磅,阿b出世九磅幾!!!佢話佢係勁食,到臨生前最後嗰幾 ...

禁止訪問

大宅

又係噃hoho~~

我未嫁之前有咩婦科野都已經係睇蔡玉, 可能我比較多口, 所以同佢都幾岩傾, 佢個人鬼婆d 但都算幾細心, 我去年初曾經小產過, 今次有左去佢度再驗, 佢第一件事唔係同我驗小便, 而係同我傾計, 解開我之前的心結, 因為上次的事我一直表現得好堅強, 但一見親街上的初生bb就好想喊, 佢同我傾計係要調整返我心理先, 同埋當時都係一個月度, 佢好坦白叫我要有心理準備, 今次成功當然好, 但其實每次懷孕只有80%成功的, 今次唔好比自己咁大壓力, 個胎有好多可原因, eg唔健康而自然流失, 萬一有咩事唔好怪自己等, 講真我覺得幾窩心ga, 因為當日真係傾左好耐, 但當然醫生都要睇同自己本身夾唔夾的, 你可以考慮下佢呀.

原文章由 cherryccm 於 08-8-8 10:21 發表
wingl410 你好呀, 我覺得我嘅情況同你幾似, 如下:
cherryccm / 威爾斯 / 3月24日 / 王少清健康院 + 蔡玉醫生 or 陳帆醫生

其實我都想問吓你對蔡e生嘅睇法, 一齊share吓啦...

...

洋房

嘩~~肥左六十幾磅,好勁呀,而家減唔減到呀,而阿b出世九磅幾,係咪開刀呀,如果唔係點生呀

洋房

原文章由 reomum 於 08-8-8 12:37 發表
上胎一共重咗20多磅,bb出世6磅,跟住餵人奶好快收到身,可惜停餵之後又肥返10幾磅,我估今胎我會勁肥。 ...

你第一胎都唔係重好多wor,幾好呀,有咩秘技呀,全授下wor

洋房

回覆 #74 wingl410 的文章

你係講ge蔡玉,係咪係大埔昌運中心2樓架

別墅

原文章由 brightchild 於 08-8-8 13:48 發表

你第一胎都唔係重好多wor,幾好呀,有咩秘技呀,全授下wor

一啲秘技都冇!我自己都唔知點解,過咗頭四、五個月不適後,生活都冇咩特別,反而二十週時知道咗自己可能胎盤低,都唔敢行太多。我又諗住可能要開刀生,連產前運動都慳返,所以我都唔知有咩可以教你。不過,我估今胎一定會肥好多,因為而家家底豐厚呀!

大宅

係呀.

原文章由 brightchild 於 08-8-8 13:50 發表
你係講ge蔡玉,係咪係大埔昌運中心2樓架

大宅

我頭先流左d水出來, 都幾多, 搞到張椅都濕左, 自己都feel都有d野流出來, 有冇事ga???

首頁
23456...99

尾頁

跳至