婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說,我地一家三口已經因為6299太煩,我地已經搬左去美國住,大家可以睇返我啲舊post,早兩星期我6299就同我媽哭訴⋯⋯我62⋯⋯60大壽了⋯好想個孫返嚟同佢慶祝,跟著我99仲想下跪我呀媽,我媽當然勁唔好意思,就被迫叫我地返嚟一陣,我媽見我6299好似好可憐甘,就叫我比臉佢,返嚟同佢做生日啦,甘我就睇在我媽份上返左嚟,我好感激我6299,再次訓練我的EQ,我62正日生日,我地就食飯啦,佢地擺左10圍,我一到步,我99就一手搶左我個仔,話個孫想麻麻抱,跟住我個仔就爆喊,因為我個仔開始認人,跟著喊到塊臉都變色,都唔放手,直到有親戚話,甘喊會令bb 抖唔到氣先肯比返個仔我,跟著我6299,就鬧我,教到佢個孫好巴閉,唔比佢地抱,我見係我62做生日,我就忍佢,唔出聲,反正我都好小機會見到佢地,點知佢地就得寸進尺,就無限loop,你媽一定無比飽奶你食,你甘瘦ge,你媽一定唔會教你,食飯唔準訓,你媽一定點點點,又話我唔識湊仔,當然我扮聽唔到,到左呀仔食奶,我終於忍唔住啦,我99不停甘搞我個仔雙手,要睇佢手紋,我仔因為比佢整住隻手,當然唔食奶發曬脾氣,跟著我就同我99講,呀99你自己食飯都唔希望有人攪你隻手啦,跟著佢一停手,呀仔就乖乖食奶,跟著呀仔換片,佢地拎電話出嚟拍片,話要比佢地福建的親戚睇,我c6出手搶左佢地個電話delete jor條片,然後我c6就話bb都有私穩的,跟著就不停甘話我c6,話佢千簡萬簡,簡著個爛燈罩,甘我都廢事理我6299,因為呢兩個人,喺我心目中已經將6299當係無聊人看待甘,食左3個鐘頭飯,感覺好似食左一日甘長,簡直渡日如年,真心的感激我6299,佢地將我的EQ訓練到極點,最後,我都同我媽講左,下次我係唔會再理佢地,我同我c6都唔想再理佢地,若果沒有6299,我真的不敢相信自己會有甘高EQ

咸蛋三寶飯    發表於 15-11-19 05:41

男爵府

回覆:crazydog 的帖子

6299差,你可以唔理他倆,但你C6都唔理就唔好。你6299係你C6親生爹娘,說話再難聽行為再討厭,只要諗到他倆把你C6養大/教育成人,你C6就不应該唔理他倆。

男爵府

回覆:感激上天賜予我有一對非一般的6299

依0的咁既99,真係想一巴打落佢度!

伯爵府

回覆:crazydog 的帖子

你6299完全唔會反醒

Tingche    發表於 16-6-8 17:55

伯爵府

6299得唔到佢地自己想要既東西,就將事實倒轉黎講,講到個新抱係賤人,毒婦,無良絕對可信。
真係唔明白點解21世紀,進步年代,仲有古老石山+野蠻,變態,無良知,絕不理人感受既父母。

禁止訪問

引用:話說,我地一家三口已經因為6299太煩,我地

公爵府

好辛苦先至走難咁走到美國.(你估BB坐十幾個鐘飛機容易呀 ?)宜家又因為6299一句話返返左來香港受苦.....咪再俾佢地點啦? 叫你媽媽封鎖6299電話.別再理佢地.佢地中意下跪....就由得佢地跪飽佢....

伯爵府

你都好唔話得,專登搭十幾個鍾飛機返嚟俾人蹧質

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

飛機票呢排平得咁緊要你咁都飛返黎仲要帶埋個b俾佢哋兩個生番糟質,定係你太掛住香港想返黎多一陣?

侯爵府

2018復活節勳章

引用:話說,我地一家三口已經因為6299太煩,我地

原帖由 crazydog 於 15-11-17 發表
話說,我地一家三口已經因為6299太煩,我地已經搬左去美國住,大家可以睇返我啲舊post,早兩星期我6299就同 ...
你6299打比你媽媽? 如果係叫伯母改咗電話佢

如果上門, 唉, 嚴重打擾, 叫你6299唔好再搵你媽媽條度扮可憐

大宅

我好明白我6299,好恨抱下個孫,但係佢地種種嘅行為,實在太瘋狂了,真係無下次!我c6都同左我媽講,下次唔洗理佢地!

珍珠宮

叫媽咪轉電話好喎
越老越癲架老人家

複式洋房

就係遇到呢啲衰人, 先至發覺自己質素高

la_source    發表於 15-11-18 15:28

珍珠宮

最憎啲6299去搞新抱父母。。。

大宅

回覆:美之選468 的帖子

極羨慕你可遠飛美國避開呢d麻煩6299,最重要你老公同你同一陣線

公爵府

kikiwo 發表於 15-11-18 09:40
極羨慕你可遠飛美國避開呢d麻煩6299,最重要你老公同你同一陣線

...
誤會了.我不是樓主.

大宅

機票平咩,下下世都唔好見啦

男爵府

我女5日大時, 男家長輩來探BB, 又係抱到BB喊(佢地勁大聲講嘢, 嚇親BB), 之後鬧BB惡死, 又話生得佢咁巴閉, 我本來係房瞓覺, 佢地上到黎就嘈醒我, 之後我聽到佢地係咁鬧BB, 我勁唔開心

琥珀宮

你哋難得肯返嚟,都要死性不改,算啦唔好再因為佢哋而返嚟

大宅

早兒媽媽 發表於 15-11-17 22:08
6299差,你可以唔理他倆,但你C6都唔理就唔好。你6299係你C6親生爹娘,說話再難聽行為再討厭,只要諗到他倆 ...

搞到個仔都唔理自己 一定有原因囉

首頁

尾頁

跳至