想生BB

跳至

首頁
12345...83

尾頁

大宅

萬秀雷敦驗孕捧準唔準

all sisters,
我上個月3/6 m come,周期約28-30日,到而家仍未黎m,係3/7驗過沒有,會唔會咁快係驗唔到,幾時會驗到,同埋邊個牌子會準d,我而家好緊張,個肚&乳頭間唔中會扯住扯住痛,有冇sisters可以指教我,thank you.
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

禁止發言

Re: 萬秀雷敦驗孕捧準唔準

大宅

lucychan 寫道:
emily,

妳真係未試過遲今耐wo, 妳d 體溫有無keep 住都係高呢, 唔好緊張過多一兩日試下買clear blue驗下, BK d sister 對呢個牌子都好有信心。

預祝妳成功呀

hello lucy,
根據我以住記錄,好少遲咁多日,試過一次都係遲2日,今朝再用美國雅培test都係冇,或者過多2星期睇下有冇黎再test啦.我lei個月d體溫都忽上忽落,都唔知佢想點,haha...
你最近點呀,新黎個妹妹幫唔到你咩,唔好太操勞bor.等你好消息ka.
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

別墅

我有0左仔仔時係用萬秀雷敦驗到0既, 而家陀緊0尼胎係0係萬寧買最平0個隻驗到, 都準.

大宅

Mandy.Yip 寫道:
我有0左仔仔時係用萬秀雷敦驗到0既, 而家陀緊0尼胎係0係萬寧買最平0個隻驗到, 都準.

Hello Mandy.Yip,
你係遲左幾多日驗到gar.

男爵府

我都係用萬秀雷敦驗孕捧, OK喎, 我遲左2日已可以驗到, 你係咪用起身第一次小便驗呀? 準D架喎.

大宅

璁璁 寫道:
我都係用萬秀雷敦驗孕捧, OK喎, 我遲左2日已可以驗到, 你係咪用起身第一次小便驗呀? 準D架喎.

Hello 璁璁,
我3/7係用萬秀雷敦驗,唔係第一次小便,resuit係-ve.
今朝用美國雅培就係朝早第一次小便,個result都係-ve.
會唔會再過多2wk驗會好d呢,我以往d m都好準,未試過遲咁多日,只有一次都係遲左2日jar,而家都冇m come跡象,勁煩 :-( :-( :-(

大宅

emily200323:

等待的日字真係好緊張,我試過有一次買左驗孕棒,已急不及待想走到公廁驗,結果都係返到屋企驗,唔係朝早第一次小便,因已心急到不得了,唔想等第二日,一踏入屋企,馬上去驗,係買萬寧牌,唔駛20秒,已顯示+ve,雖然你未驗到,但你都當自己有先,樣樣要小心,過多兩日再驗,因有時因心情緊張都會影響m come架,我依家的心情同你一樣,都係等待結果

大宅

莉安 寫道:

等待的日字真係好緊張,我試過有一次買左驗孕棒,已急不及待想走到公廁驗,結果都係返到屋企驗,唔係朝早第一次小便,因已心急到不得了,唔想等第二日,一踏入屋企,馬上去驗,係買萬寧牌,唔駛20秒,已顯示+ve,雖然你未驗到,但你都當自己有先,樣樣要小心,過多兩日再驗,因有時因心情緊張都會影響m come架,我依家的心情同你一樣,都係等待結果

Hello莉安,
你係咪已經有個小朋友喇,你上次係遲幾多日驗到,我已經用左2支喇,我會係2wk後再睇下有冇m come至再驗lor....我見其他bk sister過左2日就驗到,有d即日就驗到tim....唔通我係另類?????哈哈哈.......

大宅

我已經有個仔6歲,在上年12月又有左,但不幸小產左,當期時遲左一日,我就驗到,我依家的心情同你一樣,日日係度等等等,真係好心急

子爵府

emily200323,

我周期都係28-30, 我係第30日朝早用萬秀雷敦驗到有, 之後遲多2日我再去家計會驗多次confirm, 如果你想快d知結果, 不如你試下去家計會驗($70-90), 平靚正

複式洋房

其實邊隻驗孕捧唔係問題, 要睇佢對HCG 既sensitivity, 市面一般可測到15-30MIU, 已經可以在m遲既第一日驗到, 你買時要留意盒上註明的sensitivity.
我早兩個月m遲咗, 驗咗幾次都-ve, 好失望, 一個星期後m先到, 平時都好準, 可能心情緊張.

大宅

Winnie 寫道:

我周期都係28-30, 我係第30日朝早用萬秀雷敦驗到有, 之後遲多2日我再去家計會驗多次confirm, 如果你想快d知結果, 不如你試下去家計會驗($70-90), 平靚正

Winnie,
家計會使唔使預約???

大宅

莉安 寫道:

我已經有個仔6歲,在上年12月又有左,但不幸小產左,當期時遲左一日,我就驗到,我依家的心情同你一樣,日日係度等等等,真係好心急

唔開心既野忘記左佢啦,日日係度等都等到好煩. :-( :-( :-( 最衰又唔知係咪真係有左喎,而家自己都要就住就住,行路要慢慢行,好左自己唔係咁鍾意飲凍野,如果唔係真係咩都唔使食,哈哈......
你都好呀,有個細囝,我都係得個大囝(我老公)咋

大宅

mc991201 寫道:
其實邊隻驗孕捧唔係問題, 要睇佢對HCG 既sensitivity, 市面一般可測到15-30MIU, 已經可以在m遲既第一日驗到, 你買時要留意盒上註明的sensitivity.
我早兩個月m遲咗, 驗咗幾次都-ve, 好失望, 一個星期後m先到, 平時都好準, 可能心情緊張.

mc991201,
我而家都唔理佢喇,佢要黎就黎,但係就唔好搞到我lor lor攣麻.......我老公又成日會問今個月係咪得左,自己唔煩都比佢煩c.......

大宅

一個月又等一個月,好多野都唔敢做,因唔知自己幾時會有架麻,你有無想嘔呀?因我記得我之前,自己驗左+VE,之後去睇醫生,想confirm,我就問醫生,我唔知係咪有左,醫生問我你有無作嘔作悶的感覺,我話有,佢話咁就好大機會啦

複式洋房

我成日飲凍野, 有問題嗎

子爵府

唔使預約o架, 不過你去之前最好打電話問清楚辦公時間, 因為同網上睇到有d唔同.

家計會 click here

大宅

mc991201:

成日飲凍野,中醫話會減低有bb的機會架,你最好飲少d,等有左,生完後再飲

大宅

莉安 寫道:

一個月又等一個月,好多野都唔敢做,因唔知自己幾時會有架麻,你有無想嘔呀?因我記得我之前,自己驗左+VE,之後去睇醫生,想confirm,我就問醫生,我唔知係咪有左,醫生問我你有無作嘔作悶的感覺,我話有,佢話咁就好大機會啦

嘔唔就冇乜,係耐唔耐有少少胃氣,間唔中都會有少少頭暈feel.

首頁
12345...83

尾頁

跳至