自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

引用:Agreex100..又話去過邊度邊度旅行。。都費

原帖由 belovffy_02081 於 15-11-18 發表
Agreex100..又話去過邊度邊度旅行。。都費時搭咀。。唔通我去過太空又話你知咩連渣車返學,去迪士 ...
係啦,無啦啦喺個group話老公送左條2千蚊美金嘅tiffany頸鍊…講真,呢啲野要買有邊個買唔起。

99dogdog    發表於 15-11-18 23:22
wcandtt    發表於 15-11-18 22:08

水晶宮

引用:Quote:原帖由+wcandtt+於+15-11-18+發表我

原帖由 LedTV 於 15-11-18 發表
始終我未熟到同d家長有計傾,都係hello bye...反而Pn 班就識2位。一個我妹個同事,一個係bk 識左多年既Jm.. ...
運動會幼稚園都有

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

LedTV 發表於 15-11-18 22:01
始終我未熟到同d家長有計傾,都係hello bye...反而Pn 班就識2位。一個我妹個同事,一個係bk 識左多年既Jm.. ...
呢D 孖4 group我從來唔入,一ADD我就按離開.

男爵府

回覆:whatsapp group d 家長係到單單打打

有d家長成日挑剔學校,樣樣都要評論,但其實好小事或根本無問題,見到呢d真心覺得好煩。

mrsmacaroon    發表於 15-11-18 22:23

大宅

都係最憎小圈子,成日圍埋講呢講路

伯爵府

女人一圍埋,唔生事就奇

大宅

引用:Quote:原帖由 顏色筆 於 15-11-18 發表一向

我開頭2星期都會講下嘢..之後完全只睇不講
我都係只睇唔出聲
我果個group重衰,有幾個女人不停係甘哂命
哂自己幾甘幸福,點樣食住C6
哂自己成日幫小朋友買衫、買鞋
哂自己去迪士尼
哂自己又買咩玩具俾小朋友
哂自己個小朋友個囡做d乜,放片出來

總之就好哂

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-18+發表我開

原帖由 Lam-美咲 於 15-11-18 發表
我都係只睇唔出聲
我果個group重衰,有幾個女人不停係甘哂命
哂自己幾甘幸福,點樣食住C6
嘩,好彩我地無人係咁。無人晒嘢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BK 也大把單打,雙打,圍打人~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:有d家長成日挑剔學校,樣樣都要評論,但其

原帖由 amazingbb123 於 15-11-18 發表
有d家長成日挑剔學校,樣樣都要評論,但其實好小事或根本無問題,見到呢d真心覺得好煩。

...
我地今日個group 就係咁。又寫email 同校長反映。

又煩d admin 姐姐。點解咁遲先通知改旅行日子。

我覺得佢好似質問咁。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+amazingbb123+於+15-11-18+發

我地今日個group 就係咁。又寫email 同校長反映。

又煩d admin 姐姐。點解咁遲先通知改旅行日子。
仲有人話既然不滿,不如要學校連搞2日囉。

邊個鍾意去邊日就去邊日喎

瑪瑙宮

引用:BK+也大把單打,雙打,圍打人~

原帖由 大力大力 於 15-11-18 發表
BK 也大把單打,雙打,圍打人~
你成日中招啦

男爵府

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-18+發表我地

仲有人話既然不滿,不如要學校連搞2日囉。

邊個鍾意去邊日就去邊日喎
叫佢自己搞啦,咁多要求

好怕d家長淨係要學校點點點,但自己基本要跟進嘅責任都唔做。平時接放學老師們會交帶注意事項,如果姐姐接送會再用英文講多次,但有d姐姐無心裝載,掛住快d去揾同鄉吹多兩句,根本無留意老師講d咩,到夜晚某一兩個媽媽喺個group度就問,其實唔清楚喺group問相信好多家長都好肯答,但最唔仲意d家長下下講到學校無講先唔知,咩事都入左學校數先,但其實通告,手冊通常都會知道,唔明點解自己無mark底。

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 amazingbb123 的帖子

呡一代唔識尊敬師長,到時又有創造新興興趣班,教你仔尊師重道
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 99dogdog 於 15-11-18 發表我

唔入group 都唔知而家d媽媽咁樣,你個個仲衰,抄嘢
你5入又乜都收5到風,少說話為妙

我為貓狂

禁止訪問

畀面勳章

引用:我果堆中意搞小圈子,我直頭唔參與,最好 +

伯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-18+發表唔入g

原帖由 rickybb123456 於 15-11-18 發表
你5入又乜都收5到風,少說話為妙
係吖,經過第1-2個星期,即刻知道唔出聲最好

子爵府

引用:Quote:原帖由 belovffy_02081 於 15-11-18

原帖由 OforOsaka 於 15-11-18 發表
係啦,無啦啦喺個group話老公送左條2千蚊美金嘅tiffany頸鍊…講真,呢啲野要買有邊個買唔起。:bad ...
講呢d。。。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 LedTV 於 15-11-18 發表我旅

原帖由 Angelice-BeBe 於 15-11-18 發表
我同你一樣,非常唔想去
點解唔想去?我最鐘意去

首頁
12345...7

尾頁

跳至