自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

回覆:whatsapp group d 家長係到單單打打

所以我從來唔會加入家長群組

男爵府

del.

男爵府

KenHim 發表於 15-11-19 00:17
所以我從來唔會加入家長群組
我都冇入任何家長群組,耳根清靜~其實有乜唔明白/唔清楚直接問個小朋友,再唔明問老師~~
有2,3個家長叫我入我都冇入過,我個小朋友已經四年級了,依然唔入,好清靜
江湖事,江湖了,入group冇非係怕自己個小朋友聽漏嘢,帶漏嘢...但我覺得呢個係小朋友既責任...
當然,啱傾嘅聯誼下都唔錯...

男爵府

畀面勳章

好彩我個家長group好正常。。我返工放好夜,有時唔知派左咩通告或者默書。。其他家長會講出嚟。。咁我放工返嚟就會睇到。。有時運動會或旅行完佢地想小朋友聚埋玩下。。都會幫我手接埋小朋友去。。小一到而家小三都會keep住聚會

大宅

真心有D人要反省一吓,group黎做乜?生仔又媽媽會返學又乜group咁,我認我唔合群,有野要問返/放學見面問,私人時間我覺得好煩,除非花生友

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 rickybb123456 於 15-11-18

原帖由 LedTV 於 15-11-18 發表
係吖,經過第1-2個星期,即刻知道唔出聲最好
就算你行得正、企得正,D人又會抄野黎說你不是

我為貓狂

男爵府

引用:Quote:KenHim 發表於 15-11-19 00:17 所以

原帖由 lyl 於 15-11-19 發表
我都冇入任何家長群組,耳根清靜~其實有乜唔明白/唔清楚直接問個小朋友,再唔明問老師~~
有2,3個家長叫我 ...
good,點解小朋友返學家長要攪到班公室政治咁,最好唔好入。

陳莎莎    發表於 15-11-19 11:12

大宅

LedTV 發表於 15-11-18 19:28
個d 都係bk mum 喎,你sin我咩
你咁講更加想知WO

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我接送返學放學,同其他家長零溝通唔洗煩

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我接送返學放學,同其他家長零溝通唔洗煩

原帖由 kai3028 於 15-11-19 發表
就係咁先怪,到親子旅遊,人地上年識個d已經好熟。

我地呢d今年入k1去到又唔識人,覺得好似唔知去黎做乜。

我女去完我估佢都唔記得。所以真係唔想去,要交通告啦

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我接送返學放學,同其他家長零溝通唔洗煩

原帖由 kai3028 於 15-11-19 發表
me 2,不過一有學校活動會好悶羅,次次我自閉坐埋一邊

我為貓狂

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 kai3028 於 15-11-19 發表我

原帖由 LedTV 於 15-11-19 發表
就係咁先怪,到親子旅遊,人地上年識個d已經好熟。

我地呢d今年入k1去到又唔識人,覺得好似唔知去黎做乜。 ...
幼稚園親子旅行我去過兩次,呀囡同同學仔玩,其他家長又一堆堆,我自己一個其實冇咩問題!依家已經4年班,我去接送都仲係咁有一年班主任同C6講:媽咪都幾cool

禁止訪問

大宅

引用:今年個家長group+好正常,唔會有好多煩野講

原帖由 jeanne1120 於 15-11-18 發表
今年個家長group 好正常,唔會有好多煩野講,感恩!
上年個group 個家長日日影功課表出黎 (雖然係好好心), ...
功課表,唔見書msg,我而家有個gp正是...

其實唔見咪第二日叫仔返去學校搵,唔使甘緊張

大宅

引用:Quote:KenHim+發表於+15-11-19+00:17+所以

原帖由 lyl 於 15-11-19 發表
有2,3個家長叫我 ...
小朋友k3,無入呢d谷,唔覺有咩損失,到細既k1,有人攪whatsApp group,我話無whatsApp

子爵府

引用:Quote:原帖由+Angelice-BeBe+於+15-11-18+

原帖由 LedTV 於 15-11-18 發表
我旅行都唔想去
我直頭唔去

男爵府

死火,我一個家長都識唔到,我d group都仲係阿囡出世月既媽媽會

用戶要求終止服務

引用:有d家長成日挑剔學校,樣樣都要評論,但其

原帖由 amazingbb123 於 15-11-18 發表
有d家長成日挑剔學校,樣樣都要評論,但其實好小事或根本無問題,見到呢d真心覺得好煩。

...
一樣。全世界圍住佢轉。
自己又唔做好榜樣

用戶要求終止服務

引用:死火,我一個家長都識唔到,我d group都仲

原帖由 momoballs 於 15-11-19 發表
死火,我一個家長都識唔到,我d group都仲係阿囡出世月既媽媽會
仲好,耳根清淨。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由 LedTV 於 15-11-18 發表好彩

原帖由 melonfans 於 15-11-18 發表
以前kg隔離班嘈到返學校
我都加入咗兩個阿仔學校既,少d留言做旁觀者係生存之道。

首頁
23456...7

尾頁

跳至