自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我昨日行經屯門新壚, 有人在街 promote 百潔布..
同仔仔行埋去 look look
個 sales 竟然即刻送我一塊話係試用...我收左 (貪心)
之後我企係度睇佢做示範, 竟然話我捧場, 再送我一把刀 (再貪心)
再者, 又再送負里子器...電動牙刷... (又貪心.. 但在場的人都有)
最後, 佢話係 "益" 街坊, 至在宣傳, 不收分毫....
仲叫我地行埋 D, 唔好圍咁大個圈....
雖然係做宣傳.. 但不如象徵式收番小小錢來做善事..
過程中, 唔知點解, 我竟然聽佢話攞銀包出來....
我只得一百元... 有另一人好快手咁拿過去..
話我幫你 "落定" 啦.....
喂.... 我當時醒一醒 (係遲左 D)
原來個 sales 話要比 $299 做 "善事"
傻架...於是我問佢比番$100 我..
我快快將手上所得的 "試用品" 全部歸還..
佢地話唔得架... 仲叫我攞多 $200 來....
糾纏好耐... 都唔肯比返我... 仲叫我報警..
我就報.... 佢即刻比返 $100 我...
幾個彪形大漢圍住我兩母子.. 又話我唔識做人
咁多客係度, 玩報警, 攪寸個 party...
唔理咁多. 攞返錢.. 快快拖個仔上 taxi 閃啦...
仲唔係即刻返屋企....兜左去碼頭... 再搭 LTR 返去....

之後諗返自己好蠢.... 真係衰貪心.. 驚餐 C

禁止訪問

睛靈勳章

複式洋房

真係要小心d,唔好貧心

原文章由 ypmummy 於 08-8-11 10:12 發表
我昨日行經屯門新壚, 有人在街 promote 百潔布..
同仔仔行埋去 look look
個 sales 竟然即刻送我一塊話係試用...我收左 (貪心)
之後我企係度睇佢做示範, 竟然話我捧場, 再送我一把刀 (再貪心)
再者, 又再送負里子器. ...

子爵府

我經過呢d promote 鋪...都曾經有人送d 毛巾同筆....但無好似你果d 咁狼同d 手段咁衰......你報警係應該!無俾佢地大到你:;pppp:

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

嘜D人做生意既手法甘衰ga 依家無事就好啦!下次小心

水晶宮

呢樣野, 報紙報左好多次
成日見有班人圍住個帶住mic 既sales 做promotion, 果度有一半係 "媒" 來架

珍珠宮

畀面勳章

呢個世界邊有咁大隻蛤蜊隨街跳架...

大宅

原文章由 上校車 於 08-8-11 10:17 發表
呢樣野, 報紙報左好多次
成日見有班人圍住個帶住mic 既sales 做promotion, 果度有一半係 "媒" 來架

我而家知啦... 我係第一次睇呢 D promotion... 個 policeman 都暗示有 D "媒" 在其中...怕怕啦.... 以後都唔會行近呢 D 擋仔啦......

珊瑚宮

好媽媽勳章

貪字得個貧 , 邊有咁大隻 (夾乸) 隨街跳吖 , 咪儍 la , 最終好在你 last 儍唔晒識得 call police

大宅

原文章由 manicheung 於 08-8-11 10:22 發表
貪字得個貧 , 邊有咁大隻 (夾乸) 隨街跳吖 , 咪儍 la , 最終好在你 last 儍唔晒識得 call police

點只傻... 直情係蠢啦....但當時好似比佢地 "迷" 住左咁... 因貪心呀 )))))

侯爵府

嘩...咁都得.............

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 ypmummy 於 08-8-11 10:25 發表

點只傻... 直情係蠢啦....但當時好似比佢地 "迷" 住左咁... 因貪心呀 )))))

算 la , 而家無事喇 , 真係唔好有 take 2 喇

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

樓主 ,

下次小心 , 吾緊要啦 , 下次醒目就得啦 !

禁止訪問

珍珠宮

下次要停一停諗一諗, 攞免費野前.mouth:

水晶宮

原文章由 ypmummy 於 08-8-11 10:20 發表

我而家知啦... 我係第一次睇呢 D promotion... 個 policeman 都暗示有 D "媒" 在其中...怕怕啦.... 以後都唔會行近呢 D 擋仔啦......

上次睇報紙講, 廿人圍住, 起碼有一半係媒來架
果班媒會成日俾錢買野, 行轉背又見佢返轉頭又買過
D呀毛呀伯見到咁又俾錢買

大宅

原文章由 上校車 於 08-8-11 10:37 發表

上次睇報紙講, 廿人圍住, 起碼有一半係媒來架
果班媒會成日俾錢買野, 行轉背又見佢返轉頭又買過
D呀毛呀伯見到咁又俾錢買

我咪其中一個呀毛 lor...估唔到自己咁蠢....

複式洋房

好在你走得快.

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 ypmummy 於 08-8-11 10:40 發表

我咪其中一個呀毛 lor...估唔到自己咁蠢....

算 la , 唔好再話自己蠢 la , 下次你會好叻架喇係咪 , 起碼你今次都有勇氣講出嚟比大家知吖

伯爵府

通常見到呢 d, 都一定唔好行埋去, 佢地邊度有咁好死吖, 好在樓主都唔理 3,7,21 報警, 嚇左班友仔先.

首頁

尾頁

跳至