育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咩..我冇睇下..叫乜牌子呀?
不過如果係新野,我又唔敢試喎..

原文章由 sharpay 於 08-8-13 13:12 發表
birdchai ,
我同你一樣呀 , 我都係會餵人奶 , 你有冇睇今期忽然一周的 飲食男女 介紹一隻 專係餵人奶的奶樽呀 ? 個外型真係好似乳房咁既樣 , 又有排氣 , e 家唸緊買買黎試下

...

複式洋房

birdchai ,

copy from 飲食男女

奶 嘴 小 孔 經 過 特 別 設 計 , 要 受 壓 才 會 自 動 打 開 排 出 液 體 , 不 易 滲 漏 。

瓶 蓋 的 花 瓣 狀 圖 案 設 有 排 氣 孔 , 可 將 樽 內 空 氣 釋 出 。

男爵府

講開chu chu 十字咀,點樣check到比bb咬爛要換?我對眼勁差...

別墅

請問chuchu奶嘴個排氣口o向边呀? 有個chuchu奶咀用左唔夠一個月,呀B一飲奶就會扁, 我估個排氣口塞了.

原文章由 janan 於 08-8-11 18:04 發表
我個仔用chuchu, 有時快起上黎唔駛五分鐘就食完...另外, 我覺得排氣都可以喎, 佢一路食一路都有幾串bubble 升上黎...

不過有個問題, 就係每次都要搵個key 插個排氣口先比個b 食, 如果唔係有機會會塞, 就排唔到氣.. ...

男爵府

排氣口在奶咀個條邊上,記得要用o個支黃色針仔篤穿佢呀!
否則不能排氣,而且個樽蓋唔好上咁緊。

男爵府

倒轉有水漏出來就即是壞左,要換啦!

原文章由 almaly 於 08-8-14 18:28 發表
講開chu chu 十字咀,點樣check到比bb咬爛要換?我對眼勁差...

男爵府

Thanks!

原文章由 catmervin 於 08-8-19 01:10 發表
倒轉有水漏出來就即是壞左,要換啦!

首頁

尾頁

跳至