樓市動向

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

原帖由 最緊要健康 於 08-8-11 18:01 發表
因為本人申請了夾屋, 但未抽樓, 我在個別網頁見人說有所滲水問題, 有沒有朋友可以告訴我, 有沒有廁所或其他問題啊!
謝極!!!

好唔好住就好個人... 揀得呢度就係鍾意佢夠靜 ......
至於滲水問題 ... 好睇你層樓既坐向 .. 因為滲水都係打風落雨先會 .... 打風落雨吹到正... 好多私樓都會滲水啦.... 窗邊同冷氣會入水 .... so far 我住左年幾都冇乜問題發生過 ...touch wood.....

大宅

好媽媽勳章

係咪荔景上面呀? 我同事住果度之前廁所唔知邊度漏水, 浸左全屋....

大宅

deleted

大宅

Hi....PeekAboo2007,

想問邊個座向和邊一座最好呢?

複式洋房

冷氣機底滲水係打風落雨吹到正先會有,我也認為好多私樓都會有這情況.另外廁所內,鹹水喉和鹹水閘掣,都應該要換.其實夾屋或私樓都會日久失修的,都係需要業主保養和維修.

浩景臺雖然係由房協發展,但它係由「呂元祥」建築師設計,Landscape係由 "Belt Colins" 設計,並由「協興」興建的,這樣的陣容不會差過一般發展商.

只可以怪房協沒有把浩景臺定位和包裝成豪宅吧!只可以怪房協把裝修工人手工的要求,定得太低吧!

浩景臺是以環境優美和實用為主,最適合區內的分支家庭!

大宅

deleted.

首頁

尾頁

跳至