自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

女女已學一年,足五歲,但老師話年齡不能報考,請問幾歲可以考級?

子爵府

回覆:請問女仔幾歲可以開始芭蕾舞考級

我女當年K2第一次考,考pre-primary

男爵府

引用:女女已學一年,足五歲,但老師話年齡不能報

原帖由 clingy 於 15-11-20 發表
女女已學一年,足五歲,但老師話年齡不能報考,請問幾歲可以考級?
我細女今年五歲已經考咗第一個芭蕾舞試

子爵府

引用:女女已學一年,足五歲,但老師話年齡不能報

原帖由 clingy 於 15-11-20 發表
其實可以G1先開始考,G1前考果d都係無分數,而且ballet試唔駛每級考

大宅

回覆:請問女仔幾歲可以開始芭蕾舞考級?

請問幾歲可以學芭蕾舞?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 clingy 於 15-11-20 發表女女

原帖由 longyiuma 於 15-11-20 發表
其實可以G1先開始考,G1前考果d都係無分數,而且ballet試唔駛每級考
但唔考喺冇得升班喎.
G1前那些試雖則不重要. 但可以當作考試經驗. 因G1+ 老師不能跟進. 小朋友見外藉考官會驚.

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問幾歲可以學芭蕾舞?

原帖由 白之戀人 於 15-11-20 發表
請問幾歲可以學芭蕾舞?
如小朋友唔怕生保2歲半已可以學. 相反等佢讀咗K1 獨立上課才學課外課程都未遲

子爵府

引用:Quote:原帖由+longyiuma+於+15-11-20+發表

原帖由 pooh仔 於 15-11-20 發表
但唔考喺冇得升班喎.
G1前那些試雖則不重要. 但可以當作考試經驗. 因G1+ 老師不能跟進. 小朋友見外藉 ...
唔會唔肯無得升,你果間學校有d問題

水晶宮

clingy 發表於 15-11-20 19:43
其實每級都唔一定要考,就算從來唔考,一考就8級,冇話唔得架
不過,芭蕾舞學校通常係一星期上1堂收費唔會平過2堂好多,所以學生上2堂就順理成章考埋試,叫做有個目標。成班同學考,你唔考就好似融入唔到。而且老師係會用時間去執考試同學既姿勢

女女細個,其實G1開始考都可以

子爵府

回覆:請問女仔幾歲可以開始芭蕾舞考級?

有沒有三歲考的?

大宅

回覆:chocolatebean 的帖子

多謝各位熱心解答,thx

子爵府

我女由pre-primary學到而今,星期三剛考完IF(國際試)佢每二年先考一次升級試,到G3時停左四年入左韻律泳港隊,之後再跳番一年後老師問佢考吾考G5,佢吾考,一直跳下年6月G7,(今年15歲,)G1前無需太著意考試,讓她愛上芭蕾舞。佢地喜歡自然會考(但個人經驗,小孩9-12歲是學咩都好成功,要好好把握呢段時間)個人就安排佢入港隊經歷左好難得的經驗。

happyjoey    發表於 15-11-21 03:45

大宅

2歲半可以開始學,3歲已經考左試

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

上香港考試評核局有寫明年滿幾多歲就報考該級數考試,當然要個老師覺得個學生能力得先會報
www.hkeaa.edu.hk/mobile/tc/ipe/rad/#4n

首頁

尾頁

跳至