跳至

首頁

尾頁

大宅

豬肉好叻叻啊!佢應該好快適應。
晞晞今日係第一日全程自己係學校,由八點半至十一點四十五分。老師話佢無哭,叻叻喎!
今天我叫c6做狗仔隊,一路跟縱晞晞上學,其實另一目的係睇下工人湊晞晞返學是否ok。點知c6跟到好貼,比晞晞發現,叫爸爸。好彩工人醒目,話爸爸返左工。最後都成功跟縱了。
希望明天晞晞繼續保持,因明天由婆婆家回校,可能會黏婆婆,不去上學。
原文章由 Froggy_joe 於 08-8-18 21:48 發表
Paco好叻仔,咁細個就可以自己上堂,相信佢九月適應該無問題,加油!!!

豬肉好彩既係,呢幾日係新同學適應,只有四名,其他舊生(約十名)就正式開學,舊生已上一年,唔會有人喊,對佢影響會好細

今日其餘三個新同學仔都有喊,不過豬肉都係好開 ...
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

男爵府

原本諗住Paco會好快適應, 但睇依家咁既形勢, 佢開頭一定會勁喊.

[ 本文章最後由 kenzo 於 08-8-19 01:22 編輯 ]

男爵府

duplicated........

[ 本文章最後由 kenzo 於 08-8-19 01:17 編輯 ]

男爵府

duplicated.....

[ 本文章最後由 kenzo 於 08-8-19 01:19 編輯 ]

男爵府

duplicated.............

[ 本文章最後由 kenzo 於 08-8-19 01:16 編輯 ]

珍珠宮

睇黎你c6的跟蹤術仲未到家,仲要修練一下

所以點解派我呢個3號仔同豬肉入課室,因為無咁痴我,我容易甩身嘛

我已跟姐姐傾好策略,同今日一樣,我地一齊送豬肉到學校,由我帶豬肉入課室,然後我就跟豬肉say goodbye
原文章由 terecyy 於 08-8-18 23:51 發表
晞晞今日係第一日全程自己係學校,由八點半至十一點四十五分。老師話佢無哭,叻叻喎!
今天我叫c6做狗仔隊,一路跟縱晞晞上學,其實另一目的係睇下工人湊晞晞返學是否ok。點知c6跟到好貼,比晞晞 ...

男爵府

其實我成日都好唔明, 點解kyle果班只得4個新生, 其餘d舊生已經讀左成年, 咁佢地唔駛升班咩?? 咁下年kyle 3歲又係同d2歲既一齊上堂呀??? 嘻嘻...........我唔係好明

原文章由 Froggy_joe 於 08-8-18 21:48 發表
Paco好叻仔,咁細個就可以自己上堂,相信佢九月適應該無問題,加油!!!

豬肉好彩既係,呢幾日係新同學適應,只有四名,其他舊生(約十名)就正式開學,舊生已上一年,唔會有人喊,對佢影響會好細

今日其餘三個新同學仔都有喊,不過豬肉都係好開 ...

男爵府

晞晞好叻呀, 有好大既進步, ee比10個good你

原文章由 terecyy 於 08-8-18 23:51 發表
今天我叫c6做狗仔隊,一路跟縱晞晞上學,其實另一目的係睇下工人湊晞晞返學是否ok。點知c6跟到好貼,比晞晞 ...

男爵府

其實我成日都好唔明, 點解kyle果班只得4個新生, 其餘d舊生已經讀左成年, 咁佢地唔駛升班咩??  咁下年kyle 3歲又係同d2歲既一齊上堂呀???  嘻嘻...........我唔係好明
<br />

呢個問題我都想問, 不過俾你問左先, 哈哈.

男爵府

Paco會搭校車返學, 如果車上面D小朋友同佢都喊, 唔知個保母應唔應付到. 好驚影響到司機叔叔駕駛.

男爵府

今天係上1小時15分,由我帶佢返學,老師見豬肉都OK,叫我跟豬肉講,出去廁所行開下……結果豬肉自己留係課室半個小時都無喊,又無搵媽咪,全程都乖乖,到老師帶佢出課室,佢一見到我就好開心,我問佢返學開唔 ...

豬肉好叻叻, Day 1已經唔駛家長陪.

珍珠宮

你地唔好讚壞佢,佢今日就爆喊
原本開頭好好,個個都讚佢好定,又聽老師指示,又合群……點知我出左課室一陣,其中一個小朋友唔見媽咪,爆喊,豬肉就醒起自己都唔見左媽咪,跟住又喊,成個課室一齊喊,喊足十五分鐘,結果老師抱住都唔得,唯有抱出黎,佢見到我仲係處喊到扯蝦,今日四個新生都一齊喊
收左聲之後,我話放學la, 佢又唔願走,一係痴住個魚缸,一係夾住架三輪車,真係無佢符

原文章由 kenzo 於 08-8-19 01:49 發表

豬肉好叻叻, Day 1已經唔駛家長陪.

珍珠宮

哈哈哈
其實呢間學校會收一歲小朋友入學架,咁豬肉兩歲先入學,咪叫做插班law, 佢原本呢班另外四個小朋友,轉左出去其他幼稚園讀,咁有四個學額,就招收新生,所以今年只有四個新生
原文章由 eemsfok 於 08-8-19 01:24 發表
其實我成日都好唔明, 點解kyle果班只得4個新生, 其餘d舊生已經讀左成年, 咁佢地唔駛升班咩?? 咁下年kyle 3歲又係同d2歲既一齊上堂呀??? 嘻嘻...........我唔係好明:quest ...

大宅

謝謝eva ee!!
我會繼續努力!!Yeah!!

原文章由 eemsfok 於 08-8-19 01:26 發表
晞晞好叻呀, 有好大既進步, ee比10個good你
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

男爵府

鄺老師, 我終於都明白喇

原文章由 Froggy_joe 於 08-8-19 16:48 發表
哈哈哈
其實呢間學校會收一歲小朋友入學架,咁豬肉兩歲先入學,咪叫做插班law, 佢原本呢班另外四個小朋友,轉左出去其他幼稚園讀,咁有四個學額,就招收新生,所以今年只有四個新生
...

洋房

原文章由 smilefish 於 08-8-13 23:45 發表

晞晞有咁大既進步,之後一定一日比一日好,唔駛擔心,相信呢個過渡期大家都要忍心d...

今日阿女第一日自己返1個鐘,我都有d擔心,當老師閂門,聽到入邊好多小朋友喊,其中仲有個小朋友叫"救命"tim,佢地真係有佢地既辦法, ...

真係好搞笑....叫"救命"...D小朋友真係多計仔
唔知我晞晞9月1日返學會點呢?平日少少野就喊, 又好痴工人同我地, 現在已經不時話佢知, 返學上堂時只得佢自己和其他小朋友, 老師...佢聽完好似好明白咁, 仲講返出來俾我聽
我同c6仲計劃下星期同囡囡"試返學", 同佢返學校門口做實習, 等佢適應下, 有個心理準備。
各位加油啊!

洋房

原文章由 Froggy_joe 於 08-8-19 16:41 發表
你地唔好讚壞佢,佢今日就爆喊
原本開頭好好,個個都讚佢好定,又聽老師指示,又合群……點知我出左課室一陣,其中一個小朋友唔見媽咪,爆喊,豬肉就醒起自己都唔見左媽咪,跟住又喊,成個課室一齊喊,喊足十五分鐘,結果老師抱住 ...

唔緊要啦!豬肉已經好叻啦!可能呢D叫做"連鎖反應掛", 俾其他小朋友影響表現啫。 見佢唔捨得學校D玩具,就用來引佢返學吧。

別墅

妳地就好啦, 我阿仔8月8日開始番, 到今日先叫同我分手後冇哭得多, 平時都唔見佢 stick 我, 返學就來料.... 9月開始要坐校車, 都唔知得唔得, 真係坐唔到就遲d先坐, 自己送 lo...

男爵府

我個仔九月一日先開學呀, 我都好擔心呀, 因為佢呢排唔知點解特別痴我呀..... 瞓醒左唔見我又落地搵我, 連爸爸都唔要..... 真係擔心史我呀.....

珍珠宮

豬肉昨日開始已返全日

首頁

尾頁

跳至