跳至

首頁

尾頁

男爵府

諾諾學校都只需帶燈籠及月餅, 但係就要穿中國服 ....

原文章由 Froggy_joe 於 08-9-3 05:18 PM 發表
好彩豬肉學校一切從簡,中秋節只要帶佢地最愛的燈籠回校就得
(聽聞舊年要幫佢地扮嫦娥、玉兔,後來俾D家長插到c左,今年一切從簡mouth: )

男爵府

諾諾今日返學都有喊呀!! 不過佢竟然識得向老師投訴同學攞佢玩具!!

http://hk.myblog.yahoo.com/kaoline/article?mid=938&prev=-1&next=937

大宅

晞晞星期四係學校玩三輪車下車時跌親,撞到個咀腫晒,婆婆見到即刻心痛死,係咁話我最衰係我要佢返N1,我都無咁好氣同佢講。唉
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

男爵府

琛琛都係嫲嫲帶返學,其實佢都適應得幾好,但嫲嫲就唔中意佢咁細個返學,一時又話d湯油多,一時又話d高班小朋友見到琛琛得意,摸佢塊面,一時又話人地搶佢d玩具佢唔識反抗......

[ 本文章最後由 Kanax 於 08-9-16 08:12 編輯 ]

大宅

我係0607媽咪, 見你地D囝囝囡囡返學有咁大進步真係"鄧"你地開心…
唉…我囝囝返咗成星期都重係唔俾我地走, 如佢只係係學校喊都好D, 但係佢重差到連晚上瞓覺都發愕夢喊醒。昨晚我重要俾佢食保嬰丹佢先瞓得到,我同我C6真係投降 , 如果學校到唔俾家長陪時, 囝囝都係咁, 我只好唔俾佢返住…
[9/7~3.49kgs] [13/1~9.86kgs]

民房

我個仔坐左個幾星期校車, 比我帶番學哭少左, 上左車坐定就冇野, 不過逢星期一就開始扭..到星期五就好D啦..

珍珠宮

畀面勳章

阿女自己返學幾日之後都算ok, 只係返同放學扮o野係度喊, 但上星期五放學後開始流鼻水, 中秋果日巳經無事, 點知今日又咳, 明天都唔知比唔比佢返學好 唔通返學真係咁快就病....

珍珠宮

畀面勳章

請問你囡囡讀邊間? 咁快要做勞作? 阿女反而日日攞d小手功製成品返嚟...

原文章由 tokyogirl 於 08-9-3 16:11 發表
阿女學校特別多親子勞作﹐今日返學﹐星期五已經要交隻環保花燈﹐咁咪即係要我做....

下星期五中秋聯歡會﹐又要一人帶一樣中秋食品.....

大宅

普通街坊學校啫﹐不過呢間學校好好﹐好多活動﹐好注重家長參與﹐亦好多親子一齊做0既圖工。

學校做0既小手工就日日都有帶返屋企。

原文章由 alljodesign 於 08-9-16 02:40 發表
請問你囡囡讀邊間? 咁快要做勞作? 阿女反而日日攞d小手功製成品返嚟...

大宅

愛美麗今日開始0係學校瞓﹐我都唔多樂觀﹐相信佢黎緊呢幾個星期0係學校瞓得著0既機會好微﹐good luck la 老師們

依家返學全無問題(finger-crossed)﹐好開心同我地bye bye 然後自己行入班房﹐但放學就指定動作一定要喊下。老師話其實愛美麗只係嗲﹐唔識用說話表達唔見我幾個鐘好掛住我﹐所以要攬下喊下表達﹐喊一分鐘又會好似無事發生過咁望下魚﹐同老師bye bye返屋企。
食飯當然就... 好唔掂

複式洋房

我個女今日都開始響學校瞓, 唉! 真係有d擔心, 平時距瞓要飲奶, 老師話唔建議甘做, 唔知距今日會點!

男爵府

會唔會因為學校冷氣凍呀? 我個仔返學一個星期就流鼻水啦, 就係因為學校太凍, 但老師唔凍, 無同佢著衫~~!!

原文章由 alljodesign 於 08-9-16 02:37 AM 發表
阿女自己返學幾日之後都算ok, 只係返同放學扮o野係度喊, 但上星期五放學後開始流鼻水, 中秋果日巳經無事, 點知今日又咳, 明天都唔知比唔比佢返學好 唔通返學真係咁快就病.... ...

別墅

畀面勳章

hi, 各位好, 好耐冇上bk啦.
我仔仔都在9月閞始返n1, 初時都好怕佢會喊, 點知佢冇喊, 仲好鍾意添, 但係佢每次返到學校, 就會第一時間去搵玩具玩, 佢仲要係自己玩, 其實我陪左佢差不多2個星期, 我見到其他同學仔都係只會自己玩, 我都有d擔心個仔會唔會變"獨家村". 不過有樣野值得高慶既係,佢比返學前講左好多野, 講野都有條理, 好似大個仔左.

各位小朋友要加油呀

珍珠宮

畀面勳章

我諗唔會喇, 我陪佢返學果幾日都唔係好凍....不過可能近來轉天氣啦...所以我都放左外套係佢書包入面.

原文章由 kerrykevin 於 08-9-18 17:50 發表
會唔會因為學校冷氣凍呀? 我個仔返學一個星期就流鼻水啦, 就係因為學校太凍, 但老師唔凍, 無同佢著衫~~!!

別墅

回覆 #1 alljodesign 的文章

要小心啦!我個仔仔現在都有喊,常常講唔返學激死我

珍珠宮

畀面勳章

無阿女做佢同學仔, 佢緊係唔願返學啦
阿女好鍾意返學, 夜晚都話要返學...

原文章由 hoho127 於 08-9-28 23:03 發表
要小心啦!我個仔仔現在都有喊,常常講唔返學激死我

別墅

我囡囡今日第一日返學,入到課室都唔理我,自己坐係度玩玩具, 兩個鐘頭後接返佢,老師話佢見其他同學喊佢又喊,食左d早餐都嘔返哂出來, 搞到要換哂成套校服. 唔知佢聽日返學會唔會唔俾我走呢?

大宅

由於晞晞在九月病左入院後,之後休息了九日,但返學後又再病,所以最後決定比佢休學三個月,待他回復狀態才上學。
這個決定是十分難下的,我心一直好希望 佢能多些和同齡小朋友玩,過有紀律的生活,很可惜,始終健康較這些重要,唯有之後再返。
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

別墅

霖霖都返左1個月了,so far都ok
但3/10老師打電話來話她上課時la左c
唉..個厠所實在太遠啦
但她就好小cry

珍珠宮

畀面勳章

晞晞咩o野病入院呀? 希望佢快d好番啦!
阿女返左學1個月, 都易病左, 咳同流水, 試過兩日無比佢返學, 後來睇醫生, 我問醫生阿女係咪唔好返學住, 佢話只要唔係發燒, 少少咳同流水都可以比佢返...不過佢d咳成日好似都唔清...

原文章由 terecyy 於 08-10-4 14:43 發表
由於晞晞在九月病左入院後,之後休息了九日,但返學後又再病,所以最後決定比佢休學三個月,待他回復狀態才上學。
這個決定是十分難下的,我心一直好希望 佢能多些和同齡小朋友玩,過有紀律的生活,很可惜,始終健康較這些重要,唯有之 ...

首頁

尾頁

跳至