跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔好住呀?? 方便嗎?? 有無人會步行去地鐵站返工呀??

大宅

步行去地鐵站好遠呀!!!樓下有架95m及95小巴, 39m, 30巴士去地鐵站返工呀!!!

原文章由 Melody_Che 於 8/12/2008 10:36 發表
好唔好住呀?? 方便嗎?? 有無人會步行去地鐵站返工呀返工呀??

大宅

我都租左荃灣中心住, 係二期 , 但我覺得麻麻地, 初時有想過買番層住, 好彩冇啫.
因為交投旺, 成日都有人裝修, 所以好噪.
同埋好多大陸人住, 無公民意識, 成日見到d大人湊住個小朋友係公共地方小便, 已經有d告士牌貼左出來叫人唔好小便, 但d人一於小理.
樓太耐, 雖然屋內可以裝修得好新, 好靚, 但我都係覺得有d大廈設施都好殘舊了.
但行去地鉄又不是太遠, 我在荃灣地鉄附近返公. 日日都行落去, 行愉景新城條天橋都幾舒服

大宅

今晚去左睇樓, 無錯同地鐵站有好遠距離, 而且樓齡耐, 樓內樓外裝修都好古怪!! 但我覺得間格OK, 相對價錢亦不錯呀!! 有幾個單位都有興趣, 我都打算租, 二年再買番樓!! 但你講得無錯, 好多外地人<講野有口音或講鄉下話>住呀, 而且根本無設施可言!!

子爵府

真係幾差!如果唔係養住兩個BB,我早就搬左!
原文章由 winkho 於 08-8-13 13:28 發表
我都租左荃灣中心住, 係二期 , 但我覺得麻麻地, 初時有想過買番層住, 好彩冇啫.
因為交投旺, 成日都有人裝修, 所以好噪.
同埋好多大陸人住, 無公民意識, 成日見到d大人湊住個小朋友係公共地方小便, 已經有d告士牌 ...

大宅

我下個月就搬出啦, 係呢, 你地會係邊度買餸呀??

子爵府

我就去楊屋道!你搬去邊樹?
原文章由 Melody_Che 於 08-8-19 11:54 發表
我下個月就搬出啦, 係呢, 你地會係邊度買餸呀??

[ 本文章最後由 garfield097 於 08-8-25 20:43 編輯 ]

大宅

Sorry, 係搬入呀!! 唔知習唔習慣環境呢... 因為我住開SHK新樓架!!

楊屋道遠唔遠呀?? 有無小巴直接上落呀??

子爵府

39a 巴士/$2.8 小巴,巴士好耐一班,通常我買完返黎坐巴士,實有位坐,不過多數係hot dog 巴,小巴係循環線,所以未必有位坐.係呢!有新樓住,重乜搬入黎既?你怕唔怕狗?呢度好多人食狗!
原文章由 Melody_Che 於 08-8-26 16:26 發表
Sorry, 係搬入呀!! 唔知習唔習慣環境呢... 因為我住開SHK新樓架!!

楊屋道遠唔遠呀?? 有無小巴直接上落呀??

大宅

我之前住開屯門架!! 甘我地想搬番出面, 可以近d外家, 其實住依度都係貪租平, 我地諗住下年買番樓, 我唔驚狗, 因為自己都養開松鼠狗既, 但我好怕污糟, 所以唔知適唔適應到

別墅

我都係個度住咗兩年...可能我少落樓下..所以睇唔到小朋友周街小便...2期已經好過1期個邊了....里個屋苑多數都住咗好多福建人...所以唔明佢地講咩..哈哈....不過半年前我就搬走咗嘞...
http://hk.myblog.yahoo.com/jennywai522

子爵府

走得怏,好世界!
原文章由 jennywai 於 08-8-30 01:36 發表
我都係個度住咗兩年...可能我少落樓下..所以睇唔到小朋友周街小便...2期已經好過1期個邊了....里個屋苑多數都住咗好多福建人...所以唔明佢地講咩..哈哈....不過半年前我就搬走咗嘞... ...

大宅

哈哈, 你地講到果度好恐怖... 不過我都有心理準備... 要捱苦一, 二年啦

子爵府

住呢度就"草"到$ law!樣樣都平!
原文章由 Melody_Che 於 08-9-1 10:59 發表
哈哈, 你地講到果度好恐怖... 不過我都有心理準備... 要捱苦一, 二年啦

大宅

有咩平野呀?? 我淨係知樓下carpark 1000蚊月租... 但已經無位啦~

子爵府

大家樂轉入商場仔,魚蛋.燒賣等小食好平!茶餐廳$24一個午餐,平過去街市街! carpark 一早full 晒!咁多幢樓,先得少少車位!不過濟生藥房D野,有時重貴過萬0!
原文章由 Melody_Che 於 08-9-3 13:24 發表
有咩平野呀?? 我淨係知樓下carpark 1000蚊月租... 但已經無位啦~

禁止訪問

子爵府

會唔會好難收租?
原文章由 S_Trader 於 08-9-4 12:10 發表

乜原來carpark full晒架. 我有層樓係度放租, 需要先返去攪野. 次次去到唔見有車係度, 以為冇人租車位添, 不過話時話個車場真係好舊...仲好陰咁.

大宅

用黎收租真係好和味, 110,120萬既樓竟然可以租成六千幾蚊... garfield有好多人租架, 我地之前搵樓都有好多人搵租盤... 但如果要買自住, 我就唔制啦!!

carpark真係好暗, 仲有d鬼戲feel, 但住係度, 都唔知唔泊依度, 可以泊去咩地方...

子爵府

D租客會唔會租1年就唔住?我有間村屋(西貢)租比人,覺得好煩,每年換租客,又要執一執,有時又要催佢交租!你呢頭會唔會?
荃景都有carpark,可能貴D!
原文章由 Melody_Che 於 08-9-8 14:19 發表
用黎收租真係好和味, 110,120萬既樓竟然可以租成六千幾蚊... garfield有好多人租架, 我地之前搵樓都有好多人搵租盤... 但如果要買自住, 我就唔制啦!!

carpark真係好暗, 仲有d鬼戲feel, 但住係度, 都唔知唔泊依度, ...

首頁

尾頁

跳至