論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印印第3個contract,今次佢話唔返印尼,我是否要比來回機票錢佢 點樣定價錢及簽收好呢

珍珠宮

原文章由 細露 於 08-8-12 13:36 發表
印印第3個contract,今次佢話唔返印尼,我是否要比來回機票錢佢 點樣定價錢及簽收好呢

可睇呢度, 雖然第3個contract, 一切小心, 免自己傷心
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1662652&extra=page%3D1

別墅

you only need to buy her one-way ticket, not the return ticket.

大宅

佢做多一年就有萬幾蚊長期服務金,我諗應該唔會為左套現機票錢就辭職唔做卦。

原文章由 SandraLo 於 08-8-12 22:08 發表

可睇呢度, 雖然第3個contract, 一切小心, 免自己傷心
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1662652&extra=page%3D1

大宅

唔明白唔明白,點解比一程就得既? 唔係完contract走一張,再返來做一張咁咩? 佢上次返印尼我都要買來回機票啵。

原文章由 kattang 於 08-8-12 22:28 發表
you only need to buy her one-way ticket, not the return ticket.

別墅

原文章由 細露 於 08-8-13 12:50 發表
唔明白唔明白,點解比一程就得既? 唔係完contract走一張,再返來做一張咁咩? 佢上次返印尼我都要買來回機票啵。

sorry, i just think you will not continue the contract with her....you are right, return tickets for contract renewal.

大宅

你可以唔須要比佢住,因為一年內佢都要出境,到時佢真的唔返印尼再算.

首頁

尾頁

跳至